Ga naar inhoud


[Internet] Subsidie voor sneller internet in de buitengebieden


Ron

Aanbevolen berichten

Een speciale uit Europa afkomstige subsidie moet de beschikbaarheid van breedbandinternet in de gebieden waar dit niet met traditionele middelen als DLS en kabel mogelijk is vergroten. De subsidieregeling loopt tot eind april met een maximum tot 200 euro.

 

Een klein gedeelte van door Europa aan Nederland beschikbaar gestelde extra subsidie met betrekking tot buitengebieden wordt door het ministerie van LNV voor de, overigens vrij kort lopende, subsidieregeling voor een extra korting, tot 200 euro oplopend, op aanschaf en plaatsing van een satelliet installatie voor gebruik van twee-weg breedbandinternet via de satelliet. Deze uiteindelijke subsidieregeling is de uiteindelijke uitkomst van de samenwerking en politieke lobby van LTO Commerce en Astra Benelux. Daarbij kreeg men onder andere steun van het CDA-kamerlid Joop Atsma. Deze heeft onder andere een kamerbreed aangenomen motie met betrekking tot het beschikbaar stellen van een aanschafsubsidie voor breedbandinternetdiensten in buitengebieden in de Tweede Kamer had ingediend.

 

In Nederland is Astra2Connect, onderdeel van Astra Broadband Services, voor twee-weg satellietinternet het meest gebruikt. Onlangs besloot SES Astra nog in de Benelux te wisselen van serviceprovider. Na dit weekeind heeft een bedrijf uit Leusden deze taak officieel op zich genomen. Deze biedt in samenwerking met LTO Commerce, de inkooporganisatie van LTO-organisaties LTO Noord, ZLTO en LLTB, aantrekkelijke kortingen op maandabonnementen. Ook biedt dit bedrijf een reeks nieuwe satellietinternetdiensten met downloadsnelheden tot maar liefst 4 Mbps.

 

Toch is Atsma niet geheel tevreden met de huidige subsidieregeling “Breedband internet is een absolute noodzaak voor het optimaal functioneren van de agrarische sector en ASTRA2Connect biedt daarvoor een prima oplossing in gebieden waar de aanleg van DSL of kabel niet rendabel is. Ik ben dan ook blij dat de minister van LNV tot de stimuleringsmaatregel heeft besloten. Ik ga overigens wel een verlenging van de subsidietermijn bepleiten, want die is nu veel te kort" aldus Atsma.

 

Bron: Ron

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het lijkt mij in de meeste gevallen nog steeds aantrekkelijker om twee WiFi schotelantennes te gebruiken, op elkaar gericht, om gebruik te maken van de internetverbinding van een woning een aantal kilometer verderop die wèl beschikking heeft over kabel/DSL/glas.

 

Een flinke partij data via de satelliet up/downloaden is gewoon (te) duur.

Visiosat Bisat 19,2/23,5/28,2, Triax 54cm Hotbird, Spaun/Maximum/Axing/Satconn switches

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...