Ga naar inhoud


seriele adapter!!!


Aanbevolen berichten

Hi All,

Heeft iemand ervaring met een notebook zonder RS232-poort i.v.m het loggen van keys m.b.v. een seasonII interface???

 

Ik heb een nieuwe notebook (helaas) zonder compoort(subd-9pins). Nu zijn er wel adapters te koop om van USB naar RS232(subd) te gaan, of van pcmcia naar RS232, maar ik was benieuwd of je dan wallbanger of hbemu aan de gang krijgt(com1 of com2).

 

Kortom is het zinvol om zo'n adapter aan te schaffen om toch te kunnen loggen met mijn labtop? Of zijn er andere logprogramma's waarmee ik via de lpt poort kan loggen???

 

b.v.d.

 

Gr Themenk <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

ik heb aaltijd comport tot beschiking maar even dit de programa waar je mee logt

die vraagt wel om com1 of com2

als je een adapter het gevonden bij een of andere winkel mischien kan je hem dan wel even zo meekrijgen om te probeeren

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zoek is op dit forum over de laatste 3 maanden naar USB of USB naar serieel o.i.d. Ik heb begrepen dat bij die USB > Serieel converters een device driver zit. Als die geinstalleerd is, zal er wel een compoort op je laptopje beschikbaar komen. Ik neem aan dat het wel zal werken. Alhoewel erg veel mensen nog problemen hebben om Wallbanger te laten lopen op een normale compoort. Het moet allemaal wel goed staan. Voor andere ptogramma's zou je bij Google is kunnen zoek op "season interface" of "season software". Op sommige spaanse pagina's staat wel wat op, zoals "robin hood". Maar die prog's zijn vaak in het spaans en zonder handleiding.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Twee testjes zijn uitgevoerd onder exact dezelfde omstandigheden (dezelfde dag/tijd, ontvanger, logger/interface, etc) behalve het volgende:

 

Testje 1: oude laptop (van het jaar 1998) MET een compoort(RS232 subd-9pins), pentium, win 98

Testje 2: nieuwe laptop (van het jaar 2000) ZONDER een compoort(RS232 subd-9pins), wel met een USBpoort, pentium, 500 MHz, win2000, dus wel met een tussenstuk (adapter om van USB naar RS232, 1,5 m lang, ca. 50 euro’s, uiteraard met device driver geïnstalleerd) tussen laptop en ontvanger.

 

Testje 1 werkt, terwijl testje 2 zegt: “Request Country Code 01 02 02 03 00 00 30” en werkt niet.

 

Dezelfde testjes zijn herhaald maar dit keer om te programmeren. De oude laptop (met chipcat) deed het vlekkeloos binnen 2 minuten. De nieuwe vereiste 30 minuten. Eindresultaten van beiden waren goed.

 

Wat zijn de conclusies? Ligt het aan de adapter? Lijkt mij niet, want het logvenster vraagt naar Country Code. Dus is er wel communicatie. Ligt het aan de communicatie snelheid? Ligt aan het aan win2000? Ligt het aan compoort? Ligt aan de computer? Andere oorzaken? Antwoord hiervoor vereist deskundigheid van een IT expert. Dat ben ik niet.

 

Het lijkt erop alsof het gehele keten (televisie /ontvanger /laptop/ compoort /logger/ interface/ gegevens) op elkaar afgestemd moeten zijn om te kunnen werken

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...