Ga naar inhoud


[Marusys] Ervaring met de Marusys MS850S


hendrik jan

Aanbevolen berichten


De firma Marusys heeft twee nieuwe op Linux draaiende pvr's voor hd-satelliettelevisie uitgebracht. Een model ondersteunt XBMC en met een transcoderchip kunnen opnames via wifi naar een iPhone worden gestreamed.

 

De Marusys MS850S beschikt over twee dvb-s/s2-tuners, waardoor het ene programma is te bekijken terwijl een uitzending van een andere zender wordt opgenomen. De pvr, die beelden tot 1080i-resolutie kan tonen, beschikt over een DX6225-transcoderchip van Magnum Semiconductor. Deze chip zou opgeslagen hd- en sd-content real-time kunnen transcoderen naar sd-h.264-streams en deze via de optionele wifi-module naar een iPhone kunnen streamen. Daarnaast stelt de fabrikant tegenover LinuxForDevices dat de opensource-mediaspeler-software XBMC op het systeem kan draaien, terwijl via de standaard-firmware ook YouTube en Flickr te benaderen zijn.

 

Naast de bekende analoge aansluitingen beschikt de MS850S over een hdmi-aansluiting, een 100Mbps ethernetpoort, twee usb 2.0-ingangen en een optische s/pdif-uitgang. Ook zijn vier sat-i/f-aansluitingen, twee CI-sloten en twee ingangen voor smartcards beschikbaar, inclusief Conax-decoder. In bedrijf zou de pvr maximaal 60W verstoken, terwijl het standby-verbruik onder de 1W zou liggen. De beschikbare opslagcapaciteit van de interne harde schijf zou per leverancier verschillen.

 

De Marusys MS630S is met een enkele dvb-s/s2-tuner eenvoudiger uitgevoerd en kan dienst doen als een upnp renderer in combinatie met bijvoorbeeld een MS850S. De pvr kan tv-programma's uitsluitend wegschrijven naar een extern opslagmedium, maar beschikt wel over een picture viewer en een eenvoudige audiospeler. Naast enkele analoge aansluitingen zijn ook hdmi-, esata-, ethernet- en usb-aansluitingen beschikbaar, evenals een optische s/pdif-uitgang. Over de prijzen van beide modellen is nog niets bekend.

VU+ Duo2 met  4x DVB-S2 / 2x Dual DVB-S2 Tuner. Plugin remote channel stream converter

Wavefrontier T90. 6x Google TV Android 4K clients.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...