Jump to content


Welke decoder koop ik het best ?


Guest

Recommended Posts

Mijn kameraad is van plan een decoder met schotel te kopen. Welke decoder is momenteel het beste om zoveel mogelijk kanalen te ontvangen met behulp van enkel een smartcard ? Ik dacht al aan de Humax5400 met een goldcard, of neemt hij beter iets anders ?<P>Groetjes laugh.gif" border="0

Link to comment
Share on other sites


Absoluut een topper, die humax.<BR>Ik vindt zelf dat er op dit moment geen betere apparaten zijn. Strong heeft een leuke, maar die is duurder en instabieler, ook de service mbt tot soft voor de hummie op het net is goed. <BR>Natuurlijk heeft ook de hummie z'n nukken, maar er zijn over het algemeen weinig klachten die niet op te lossen zijn. Blijft:<BR>de lipsinc is matig bij de hummie.

Link to comment
Share on other sites

hummie werkt perfect .<BR>nog geen enkel probleem mee gehad.<BR>En er zit in ieder geval geen canal- software in.<P><BR>groet van jim

VU+DUO

Dreambox 7000

Dreambox 500

Dreambox 600 PVR

Draaaibare opstelling 30 west tot 28,2 oost

Vaste opstelling Astra1,Astra2,Astra3 en Hotbird[/color]

Link to comment
Share on other sites

De Humax is inderdaad een prima ontvanger!<BR>Wil je echter met je schotel in de rondte gaan zwaaien dan raad ik je toch echt een andere ontvanger aan.<BR>De Humax is daar niet echt geschikt voor.<BR>Momenteel heb op mijn Echostar 37 satellieten geprogrammeerd, en dat zijn er al 21 meer dan de humax aan kan.<BR>Deze ontvanger staat in de huiskamer om gewoon eens wat te sathoppen.<BR>Ik zelf heb echter de Humax 5400 op mijn hobbykamer staan om eens lekker te spelen, en daar is deze ontvanger prima geschikt voor!<BR>Ik zou zeggen, hobbel eens rond op het board, er zijn al zoveel vergelijkingen gemaakt tussen allerlei ontvangers zodat je zelf een keuze kunt maken welke ontvanger voor jou persoonlijk geschikt is.<BR>Er is voor iedereen wel een ontvanger naar keuze te vinden en het aanbod groeit alleen maar!!

Link to comment
Share on other sites

HUMAX + ASTON 1.05 S*CA MODULE + VISIOSAT BISAT = 1000 channels pleasure.<BR>En uiteraard een goede programmer zoals de MASTERA.<P>EVERT

Link to comment
Share on other sites

Hallo,<P>Ga je voor een draaibaar systeem ,kun je niet voorbij de strong 4375 digitale/analoge<BR>ontvanger met ingebouwde positioner en plaats in het geheugen voor maar liefst 3500 kanalen .<BR>Werk er zelf al verschillende maanden mee en met veel suc6.

Link to comment
Share on other sites

@Peez,<P>Mijn schotel is een Hirschmann 75 cm met een philips sx1019 LNB.<BR>Niets speciaals dus. <BR>Ik heb ook nog een triax 100cm liggen maar die gaat in de verkoop omdat het niet veel meer rendement opleverd als de Hirschmann schotel.

Link to comment
Share on other sites

Hallo mdrz,<P>Uw beoordelingsvermogen is juist, doch vergeet er dan ook niet bij te zeggen dat je voor die extra geheugen plaatsen wel 50% meer in de beugel moet tasten. laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0laugh.gif" border="0

Link to comment
Share on other sites

@Big John,<BR>Eh,goed punt! laugh.gif" border="0<BR>ok, de echostar met aston en h-h mount + hirshmann schotel en LNB kost ongeveer Fl 2200.=<BR>En dat is voor de gemiddelde hobbyíst misschien iets teveel van het goede!<BR>Maar vergeet niet dat een humax5400 + schotel en lnb en aston en mount ook rond de Fl 1800.= kost.<BR>Als je dan gaat rekenen dat je voor die 400 gulden meer kan bekijken lijkt het mij niet teveel betaald, Toch?<BR>( dit zijn gemiddelde prijzen overigens)

Link to comment
Share on other sites

mdrz@<P>ik vind het knap met een 75 cm schotel 37 satellieten.<BR>ik geloof je, betekent dat ik toch maar es beter moet richten.<BR>even een vraag?<BR>5700 kanalen, hoe veel analoog,en digital,en radio?

Link to comment
Share on other sites

@Peez,<P>Analoog 700 programeerbare kanalen, digitaal tv 4000 kanalen en 1000 radiokanalen.<BR>50 satellieten programeerbaar en 999 transponders.<P>Als je lekker een avondje achter je echostar gaat zitten met de hopperguide en nog wat satellietlijsten zoals de veronica-satellite en van internet gedownload spul, dan kom je een heel eind met het aantal satellieten.<P>Ook heb je een beetje geluk nodig omdat er satellieten zijn (vaak de oudere) die ten opzichte van de normale baan een beetje eleveren, zodat deze niet altijd te ontvangen zijn.<P>Ik heb wel eens perioden dat ik iedere centimeter van de hemel afspeur op zoek naar vage beelden.<BR>Natuurlijk kun je met een 75cm schotel, hoe goed hij ook is, niet alle transponders meekrijgen van een dergelijke satelliet, daarvoor ben ik op zoek naar een gregoriaanse schotel van ongeveer een meter.<BR>Tot die tijd moet het maar even met de beste schotel/lnb combinatie doen die ik kan vinden.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.