Ga naar inhoud


beeld stil op eenhd en canvashd om 21.13u.?


satsurfer

Aanbevolen berichten


Artikel vanop www.deredactie.be

 

 

Zenders VRT en RTBf even weg door storing

 

"do 17/06/2010 - 22:30 Wie via Telenet naar "Koppen XL" of het WK Voetbal keek, heeft het zowat een kwartier zonder beeld of klank moeten stellen. Ook de radiozenders van de VRT en de zenders van de RTBf vielen even weg.

 

Naar verluidt was een technisch probleem bij Telenet de oorzaak. Andere tv- en radiozenders kwamen wel door.

 

Telenet weet wat de oorzaak is en onderzoekt of er maatregelen nodig zijn. Wie via Belgacom of een andere kabelmaatschappij televisie kijkt, of naar een radio met antenne luistert, heeft niets gemerkt."

Link naar reactie
Delen op andere sites

het blijft wel jammer dat men altijd maar weer de satelliet vergeet te vermelden bij het opsommen van de ontvangstmogelijkheden...

 

hier nog een berichtje uit De Standaard:

Telenet zet half Vlaanderen zonder tv

 

Enkele honderdduizenden Telenet-kijkers en -luisteraars kregen gisteravond een kwartier lang beeld noch klank. Het was de grootste televisiepanne in meer dan een jaar tijd.

Van 21.14 uur tot en met 21.27 uur - een kwartier lang dus - was er op Eén, Sporza, de RTBF-zenders en op alle radiozenders niets te zien of te horen.

 

Alleen Telenetkijkers en -luisteraars ondervonden er last van, maar dat zijn er niet zo weinig. In Vlaanderen alleen telt Telenet namelijk 2,4 miljoen tv-klanten. En dat er toch wel een pak mensen achter hun televisietoestel zaten gisteravond, is zo goed als zeker. Op Sporza zat de WK-match Frankrijk-Mexico nog niet halverwege, en op Eén werd net een Koppenreportage uitgezonden.

 

'Dit is zeker niet leuk', aldus VRT-communicatieverantwoordelijke Bjorn Verdoodt. 'Bijna een kwartier lang geen tv of radio in primetime: dat is bijzonder lang. Gelukkig gebeurt dit uiterst zeldzaam, maar aan technische problemen kan je weinig doen.' En dan was het nog eens niet de fout van de openbare omroep zelf, maar van Telenet.

 

'Klopt', zegt Stefan Coenjaerts, woordvoerder bij Telenet. 'Er is een probleem geweest bij onze multiplexer, zeg maar het toestel dat de klank en alle beelden bij de VRT en RTBF verzamelt en verspreidt. Wat er allemaal is misgelopen, zijn onze technici nog volop aan het onderzoeken. Maar dit is héél vervelend, dat beseffen we. Dit mag niet opnieuw gebeuren.'

 

Vervelend genoeg was vlak voor de storing ook al het beeld weggevallen op Sporza, waardoor commentator Peter Vandenbempt dan maar een tijd lang radioverslaggeving op tv moest doen.

 

dreambox 8000 2TB | 4x dvbS2 | image LT6 v5 | LG SL9000 LED47

visiosatG4 | 4x Spaun 411 4/1 | quadALPS | 13-19-23-28

TV Vlaanderen | Canal Digitaal | Sky UK | Telesat | CanalSat

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik het goed heb, dan waren het alleen de HD versies van één en canvas die eruit lagen. Vtm HD en de SD versies van één en canvas waren er de hele tijd nog wel. Het juiste uur weet ik niet meer, dus ik kan niet zeggen of het samenviel met de storing van telenet.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Origineel bericht van: Davev
tiens... is het aanvoerkanaal van tvv telenet tegenwoordig? Raar verhaal.


Denk het niet, maar mischien heeft Telenet met de vinger naar de VRT gewezen en hebben die op hun beurt met de aanvoer gespeeld waardoor TVV even zonder zat.

mvg
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...