Ga naar inhoud


Vivendi verkoopt Canal+ in brokjes


Henkie

Aanbevolen berichten

[color:"red"] Vivendi verkoopt Canal+ in brokjes [/color]

 

Het financieel getergde Vivendi Universal verkoopt de activiteiten van Canal+ in delen. Het Franse mediabedrijf heeft de filmproductie en -distributie in de etalage gezet, net zoals de internationale activiteiten.

 

De winstgevende televisiezenders houdt het bedrijf aan. Een artikel in Le Figaro noemt als snel te verkopen onderdelen Canal+ in Belgie, Spanje en Polen. Italie ging eerder dit jaar al naar News Corp. voor 1,5 miljard euro.

 

De volledige distributietak van Canal Plus staat in de etalage. Ook Canal Plus Technologies, maker van software voor set top boxen, staat per heden te koop.

 

Wat de filmproducerende tak aangaat, bestaat geen volledige duidelijkheid aangezien dit bedrijf een groot deel van de Franse filmindustrie financiert.

 

Vivendi Universal boekte over 2001 een verlies van 13 miljard euro. Dit kon baas Jean Marie Messier niet goedpraten voor de banken en beleggers, hij stapte op en werd vervangen door Jean-Rene Fourtou. Die stap leverde het bedrijf vrijwel onmiddellijk een krediet van een miljard op.

 

(Bron: Europemedia)

Henkie

Link naar reactie
Delen op andere sites


Wel moet hierbij gezegd worden dat de vraagprijzen voor de diverse takken van Canal + vrij hoog ligt. Wat dat betreft willen ze echt het onderste uit de kan halen.

 

En als je ziet wie er dan echt belang zouden hebben bij een overname van 1 of meerdere takken van Canal + zou je al direct kunnen gaan concluderen dat het zeker voor de techologie afdeling van Canal + (seca) echt heel moeilijk gaat worden. Als Murdoch iets hiervan bijvoorbeeld zou willen snoepen zal hij zeker overgaan tot NDS codering.

 

Wat mij betreft mag Nederland direct een onderdeel worden van Sky of Kirch. Krijgen we eindelijk eens een goed aanbod van zenders voor de kiezen. Ook al betekent dit in het geval van Sky dat het zeker meer duiten gaat kosten als nu het geval is maar daar krijg je dan ook wel wat voor terug.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoop canalplus aan murdoch of het amerikaanse DTV verkocht dit zou goed zijn voor het pakket . het mooi zal zijn als het amerikaanse directv het zal kopen misschien krijgen we dan goeie kanelen als espn en speciaal sport kanelen zoals nbatv. als sky het over meent mischien krijgen we dan ook togang tot de bbc en itv . er staan mooii dingen te gebeuren door het in ene storen van canaplplus waar ik wel blij om ben eindelijke af franse klote zenedrs.

misschien straks wel meer kanelen door nieuwe eingen naar.

 

groet dirk-jan fan van skydigital

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm,

 

Eigenlijk vind ik seca 1 en irdeto 1 codering zo gek nog niet. Ik hoop dat een mogelijk nieuwe eigenaar deze codering nog minimaal een x aantal jaren moet handhaven. Maar wel graag het pakket in deze coderingsnormen uitbreiden graag <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heeft Kirch wel geld dan???

Als het door de eigenaar van Sky gekocht kan gaan worden

zullen we ons weer eens in hun codering moeten gaan verdiepen.

<img src="/ubbthreads/images/icons/ooo.gif" alt="" />

 

gr,

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Voor het franse canal + zou TPS belangstelling hebben... <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rupertmurdoch krijgt eindelijke kans om het mega skydigitale europa te gaan op zeten door het goed koop op kopen van canalplus plus rotzooi .

hij zal wel slim zijn om franrijke niet tekopen die lui zijn alleen maar lastig met hun eigen culture gedoe en rupert murdoch heeft daar geen boodshap aan dus hij zal nu spanje en belgie en nederland , polen gaat die niet kopen wegens te veel hackers .

 

groeten van fanclub rupert en skydigital

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Het navolgende bericht kwam ik op een duitse site tegen, ik heb het hieronder een gedeelte vertaald.

 

"Verder bevestigde de nieuwe baas Fourtou, dat de Canal+-Aktiviteiten in Polen en de Benelux-Landen verkocht worden. Bekent is, dat de Italiaanse Pay-TV-dochter Telepiù met recentelijke verlies van 400 million Euro voor ca 1,3 milliard Euro aan Rupert Murdochs Mediaconzern News Corp verkocht wordt. De Spaanse TVdochter zal in het concern blijven. Volgens de media berichten wil Vivendi ook de Decoder-fabrikant Canal+-Technologies en de tot Canal+ behorende Internet activiteiten afstoten."

 

Hieruit blijkt duidelijk dat inderdaad de gehele Benelux verkocht wordt. De kans is inderdaad grood dat Rupert Murdoch intussen al onderhandeld over de Benelux.

 

Spannend <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" />

 

Hopelijk wordt het dan een echte firma <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

 

Met Vriendelijke Groet,

 

Wil Weten

Link naar reactie
Delen op andere sites

Juich niet te vroeg mensen.

 

De Europeese mededingingsautoriteiten gaan waarschijnlijk moeilijk doen als Rupert Mordoch te veel mediaactiviteiten in Europa opkoopt.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Was ook net van plan om dit artikel te posten.. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

Directe link naar het artikel waar Fok.nl het vandaan heeft is te vinden op: http://www.parool.nl/1027489729907.html

 

Daarin heeft men het ook over deze regel:

Citaat:
Ook de Canal+-dochter die software maakt voor de decoders, wordt van de hand gedaan.

 

Nou weet ik niet of dit positief of negatief is... want ik neem aan dat ze het hier over de Irdetopoot hebben? Maar van de andere kant als ze toch verkocht worden weet ik niet of Seca2 er nog doorgedrukt wordt?

 

Maar andere zin uit het artikel:

Citaat:
Allerwegen wordt gespeculeerd dat de verkoop van Canal+ Nederland het einde van de zender betekent

 

Dat is dus niet zo best.. <img src="/ubbthreads/images/icons/shocked.gif" alt="" />

*Dreambox 7020S (Iolite en gemini) -Stab HH120-1 mtr Gibertini -MM 1.02-Conax cam-[color:"red"]onbruikbare[/color] M-II kaart-seasonII -Mastercrd2* Hauppauge Nova CI met Progdvb +Yankse

Link naar reactie
Delen op andere sites

We hebben het dan over Canal + Nederland en dat houdt in alle activiteiten van Canal + Nederland. Dat betekend dat zowel de Irdeto als Seca uitzendingen zullen stoppen. Hier vallen dan ook de Nederlandse publieke en commerciele zenders onder omdat deze uitzenden op door Canal + gehuurde transponders op de Astra bij SES.

 

Bovenstaande zal wel eens kunnen betekenen dat Digitenne hier de grote winnaar van zal gaan worden. De Nederlandse publieke en commerciele omroepen hebben belangen in Digitenne en zullen in dat geval waarschijnlijk kiezen om de doorgifte van satdoorgifte te staken bij verdwijnen van Canal + en een versnelde invoer van Digitenne door te voeren.

 

Voor overname van de Nederlandse Canal + tak speelt de grote kabeldichtheid van Nederland een grote rol. Deze is volgens alle studies die er gemaakt zijn gewoonweg te groot om een redelijke kans op winst te maken. Canal + dacht met de overname van MultiChoice break even of winst te kunnen maken door de voetbalrecht te kopen en deze uitzendingen aan te vullen met de inmiddels al verworven voetbal en sport rechten van buitselandse wedstrijden en evenementen. Deze strategie is zo kunnen we nu stellen niet gelukt mede doordat het aanbod van zenders in de betaalpakketten veel te mager was en de prijs die daar voor betaald moest worden veel te hoog als men deze relateert met andere betaal tv pakketten in Europa.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als ik me niet vergis gaan rtl4.5 en de helebende over de astra

dus kan er straks ook niets via digitene en zullen ze deze helemaal (dus alle transponders) op moeten kopen.

of heb ik dit mis.

gr bt

<img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/crazy.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat heb je mis... De aanvoer voor Digitenne geschiedt per glasvezelkabel. Dus heeft men de Astra transponders niet nodig. Men heeft dit gedaan omdat men dan verzekerd zou wezen van signaal vis Digitenne als de toevoer via satelliet om welke reden dan ook zou worden onderbroken.

 

Het zou natuurlijk wel goed kunnen dat RTL en Yorin bij een eventuele staking van de uitzendingen van Canal + wordt toegevoegd aan de transponders welke het moederbedrijf van RTL Ufa al heeft op de Astra. Het enige probleem is dan weer de licentierechten welke gekocht moeten worden voor het gebruik van Irdeto en/of seca bij de rechthebbende daarvan. FTA uitzendingen zijn niet mogelijk in verband met de uitzendrechten van vele programma's welke uitgezonden worden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Rupert murdoch heeft wel kans om canalplus belgie en nederland te kopen omdat hij nog italie heeft gekocht en europeesautreiten .

als het tocht mis gaat doet hij het anders en laat hij bskyb het kopen dan heeft hij geen probleem want het hele bedrijf is niet van hem en dat bedrijf mag het wel kopen.

dus rupertmurdoch impermuin kan snel uitbreiden.

 

fan van SKYDIGITAL

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...