Ga naar inhoud


[Philips HD] Nieuwe software SP3.2c in november voor 7121, 7141 en 8121 HD decoders


partyfart

Aanbevolen berichten

Uit de nieuwsbrief van 24 september:

Citaat:
De leverancier van de software voor de Philips-ontvangers werkt op dit moment hard aan het opleveren van de volgende software-versie SP3.2c. In deze versie worden ruim 35 softwareproblemen (bugs) aangepakt. Veel zijn gerelateerd aan de stabiliteit van de ontvangers. Net als bij de vorige software-versie zal er weer een bèta-test plaatsvinden. De verwachting is dat deze begin november van start kan gaan. Hierover volgt later meer informatie.

 

Met een paar dagen is het al begin november. Iemand al meer info over deze komende beta versie?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ingeladen zonder problemen, maar SW3.6.8. Hebben anderen dit ook?

 

Origineel bericht van: mail van CanalDigitaal
Beta-software gegevens voor de DSR8121 (PVR):

Software versie= 3.6.7

NagraGuide versie= 5.6.6.9

TMS SRP-2410 (fw. 29-09-2011), 500GB HD, Aston CAM 1.03 (fw.2.26)

Ontvangst van: Astra1, 2 en 3 en Hotbird

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad ook hier software versie 3.6.8 Voor de rest schijnt alles hier te werken. Heb hem pas ingeladen, en voorlopig werkt hij goed. Ik heb ook geen nieuwe zenderlijst moeten inladen en de instellingen staan ook nog allemaal hetzelfde. Er staat nergens vermeld dat ik een reset of fabrieksreset moet doen, dus heb ik dat ook niet gedaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van CanalDigitaal klanten service.

 

Citaat:
Software versie klopt niet

 

In de nieuwsbrief staat vermeld dat na het inladen van de Beta software de software versie 3.6.7 zou moeten zijn. Echter, na het inladen van de beta software bleek het versie nummer 3.6.8.

 

Dit verschil is te verklaren door het feit dat we een “last-minute” update (maandag 1 november) hebben ontvangen met een hogere versie nummer.

 

Beta software wordt overschreven

 

Vanochtend kregen we meldingen binnen dat bij sommige beta testers de oude software weer werd ingeladen. Na diverse testen is duidelijk geworden dat de beta software inderdaad werd overschreven als in het Instellingen menu het “Automatisch inladen” op “Ja” stond.

 

Inmiddels is er een configuratie aanpassing gemaakt op het head-end (technische platform) waardoor dit probleem zich niet meer voordoet, ook al staat de satellietontvanger ingesteld op "Automatisch inladen".

 

Beta tester's, die niet (meer) over ‘software versie 3.6.8’ beschikken, kunnen vanavond vanaf 22:00uur (woensdag 3 november) opnieuw de beta software inladen. De software zal tot 06.00 uur donderdag 4 november beschikbaar zijn.

 

Opnieuw inladen van de Beta software

Het inladen van de beta software is zeer eenvoudig. Zodra u uw ontvanger vanuit standby aan zet op bovengenoemd tijdstip, dan wordt de beta software automatisch herkend. U dient hierna de instructies op het scherm te volgen.

 

Onze excuses voor dit ongemak.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Citaat:
Goed nieuws:
Nieuwe firmware Philips HD-ontvanger eerder dan verwacht beschikbaar

M7 Group S.A, de Luxemburgse eigenaar van onder andere CanalDigitaal en TV Vlaanderen, gaat volgende week dinsdag al de nieuwe firmware voor de Philips HD-ontvangers DSR7121, DSR7141 en DSR8121 via de satelliet verspreiden. De tijdslijn was dat pas later deze maand de nieuwe firmware beschikbaar zou komen. De goede reacties van betatesters, die de firmware de afgelopen week aan een gebruikerstest onderworpen, zijn echter zo goed dat men op dinsdag 16 november de nieuwe firmware al gaat verspreiden.

Eind augustus is de software-versie SP3.2b vrijgegeven voor alle gebruikers van de Philips DSR7121-, DSR7141- en DSR8121-ontvangers. Enkele weken daarna zijn nog een paar problemen opgelost met een "software-patch". Helaas was de software nog niet naar wens en is CanalDigitaal doorgegaan met het verder stabiliseren van de software voor de drie ontvangers. Inmiddels heeft de producent van deze producten de "SP3.2c" software versie opgeleverd waarin de stabiliteit verder geoptimaliseerd is.

In totaal deden 2500 betatesters mee aan de betatest. Deze konden zich via internet opgeven voor het testen van de nieuwe firmware. Uiteindelijk was de belangstelling voor het uittesten van de nieuwe firmware zo groot dat men de inschrijving na één dag stopte. Ondanks dat nog niet alle feedback van de betatesters geanalyseerd is zijn, volgens M7 Group S.A, de reacties dusdanig positief dat besloten is om de firmware vervroegd beschikbaar voor alle gebruikers beschikbaar te stellen. Het inladen van de nieuwe software gaat automatisch. Zodra de ontvanger aan wordt gezet vanuit stand-by, controleert de ontvanger of er nieuwe software beschikbaar is. Als dat op dinsdag 16 november het geval is, komt er een melding op het scherm en wordt het inlaad proces gestart.

Satellite Magazine testte in de afgelopen week uiteraard ook de nieuwe firmware op verbeterde stabiliteit. En kwam tot de conclusie dat deze firmware een grote positieve stap vooruit te noemen is. M7 Group S.A zegt in een reactie dat men blijft werken aan het verbeteren van haar producten. Waaronder natuurlijk ook de door hen ondersteunde Philips HD-satellietontvangers.

In de firmwareversie die dinsdag 16 november zijn meer dan 35 kleine en grote problemen verholpen. Hieronder geven we een korte overzicht van de meest storende problemen die in de nieuwe firmware verholpen dienen te zijn:

• De "Timeshift”-buffer wordt niet meer gewist zodra men in timeshift-modus de EPG opstart.

• Als de ontvanger ruim 24 uur op stand-by heeft gestaan, kon het voorkomen dat de ontvanger vastliep en een 'reset' nodig had.

• Zonder enige aanleiding ging de ontvanger herstarten. In het display was de tekst 'INIT' zichtbaar.

• Er kon een spontane herstart optreden bij veelvuldig gebruik van de EPG en daarna de EXIT-toets.

• Sporadisch liep de ontvanger vast na het verlaten van de map "Mijn Opnamen”.

• Bij het schakelen tussen HDMI-bronnen kon het voorkomen dat de ontvanger vastliep. Dit was sterk afhankelijk van het merk en type tv-scherm.

>Teletekst ondertiteling werkte niet langer dan 30minuten.

> Programma en zenderinformatie in het display stopt nu na twee keer scrollen. Voorheen bleef dit continue draaien en dat werd als vervelend ervaren door veel gebruikers.


Bron SatelliteMagazine
Auteur: Jarco Kriek
Datum: 11-11-2010 om 18:21 uur
Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou het eindelijk waar zijn dat het toch nog goed komt met de 7121, 7141 en 8121 decoders van CanalDigitaal.?

 

Jarco Kriek staat bekend als een CanalDigitaal positivo en heeft in het verleden al heel vaak de loftrompet gespeeld voor CanalDigitaal.

Ik ben dan ook meer benieuwd naar de reacties van gebruikers op deze zoveelste firmware update.

Vult u rustig aan !!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...