Jump to content


bandbreedte SATA, USB2 en harde schijf voor multipele opnames


erikdk

Recommended Posts

hallo satmensen.

 

ik ben een (valse) newbie (15 jaar geleden channelmaster 1.2m met drake en daarna nokia MM9500 met dvb98 software, maar die zijn afgekoppeld in 2005 en in onbruik geraakt) - dit is mijn 1e bijdrage(? - zeg maar vraag) op dit forum.

 

na miserie met telenet denk ik eraan weer te gaan satelieten om TV te kijken (TV vlaanderen + FTAs), en ik denk aan een vaste installatie 28°-23°-19°-13°.

 

Ik wil 4 TVs voorzien van HD signaal, waarvan 2 met multiepele opnamemogelijkheden, vandaar dat ik denk dat een multiswitch nodig zal zijn.

 

Daardoor kom ik oa uit op een dreambox 8000HD met zijn maximaal 4 tuners, en vandaar de vraag: is een USB2.0 en/of een SATA voldoende ruim in bandbreedte om 4 opnames tegelijkertijd naar de harde schijf door te sluizen, en kan elke harde schijf 4 gelijktijdige opnames aan, of ga ik gegarandeerd miserie hebben met schokkerige opnames?

Erik

BigBisat op 13-19-28; Triax 110 op 23.5; Channelmaster 1.2m via Moteck VBox;  Spaun multiswitch; 1x DB800HDse; 2x DB8000HD; 1 x VU+Solo4K. OpenPli. LAN Gigabit. 2 x QNAP HS-251+ met 2 x 6TB Western Digital Red.

Link to comment
Share on other sites


Guest Tha Great Mac

Beide keuzes staan wel garant voor schokvrije opnames. Alleen als je een NAS via WiFi zou gebruiken, dan ben je wat beperkter, maar ook dan afhankelijk van de signaalkwaliteit en natuurlijk snelheid.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Lees alvorens je verder gaat onze Terms of Use en Privacy Policy. We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.