Ga naar inhoud


[ET9000] hulp voor de afstandsbediening


dreamer122

Aanbevolen berichten


Dat is niet wat hij met zijn vraag bedoeld. Waar hij het over heeft is de knoppen TV, DVD & AUX op de afstandsbediening van de ET9000.

 

Om dus even te reageren op de vraag van de TS. Geen idee hoe je het aan de praat moet krijgen. Waarschijnlijk op ongeveer de zelfde manier als met de Dreambox afstandsbediening. Dat betekent dus dat je A: een lijst met codes nodig hebt van de verschillende fabrikanten en B: Moet weten hoe je die code kan invoeren op je afstandsbediening. Meestal door een toetscombinatie of het voor een bepaalde tijd ingedrukt houden van de knop die je wilt programmeren. Dit is informatie die de fabrikant van de ontvanger hoort te leveren dus ik zou even contact opnemen met de fabrikant als ik jouw was.

 

Waar metoo het over heeft is op zich wel de mooiste oplossing maar dat betekent wel dat je apparatuur dat moet ondersteunen. Als je TV en eventueel andere apparatuur dat ondersteunt dan hoort het als volgt te werken. Je zet je ET9000 aan en die stuurt een signaal naar je TV of versterker en de TV of versterker gaat aan. Ingeval van versterker dan stuurt die weer een signaal naar je TV en gaat de TV aan. Dat is hoe het zou moeten werken. Daar heb je een plugin voor op je ET9000 nodig die je kunt downloaden via je ontvanger, ervan uitgaande dat je openpli gebruikt. Die plugin heet "hdmi-cec". Let wel al je apparatuur moet hdmi cec ondersteunen en dan nog is er geen garantie dat het werkt. Als je het linkje van metoo bekijkt zul je ook zien dat de meeste fabrikanten een ander naampje hebben voor hdmi cec.

 

Hopelijk heb je wat aan deze info wink.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...