Ga naar inhoud


Singaal winst 80 cm naar 100 cm


Boeliehumax

Aanbevolen berichten


Hallo,

Er is dus Hispasat 1A, 1B en 1C. Daarnaast zijn er zwakke en sterke transponders met verschillende footprints (anders gerichte beams).

De 1C geeft het beste resultaat, de oude 1A en 1B minder.

Het rare is dat het uitrichten op de Hispasat in tegenstelling tot de Astra´s en Hotbirds vrij kritisch is, echt millimeterwerk. Mijn tegelvoetopstelling in een modderige tuin behoeft constante nastelling. Een probleem is dat alhoewel

er meer signaalsterkte is dan van sommige astra-transponders, de aangekomen digitale kwaliteit soms te slecht is. Alle spaanse tv-stations ook op de Astra en Hotbird hebben/hadden hier last van. Ik wijt dit dus al aan verstoord upgelinkt signaal dat gereflecteerd word. Schommelingen in kwaliteit bedragen soms 30-40%. De zwakke broeders vallen dan af. B.v. VVR, MaxLocal e.d.

Een grotere schotel kan helpen, echter indien de receiver nog altijd een kwalitatief slecht digitaal signaal krijgt helpt het dus niet. Dit is ook receiver-afhankelijk. Het onderscheid kunnen maken tussen de nullen en eentjes in de datastroom. Het voor- en nadeel van de digibox als zodanig t.ov. de oude analoge setjes waarbij je altijd nog wat zag door de witte en zwarte sneew/spikes. Er zijn ook transponders die op de canarische eilanden of de americas gericht zijn of circulair gepolariseerd zijn. Normaal dus niet te zien

Ik zie alles op TV-galicia na met 80 cm. Je hebt afstelhulp nodig op jouw receiver of van zo´n satfinder om nauwkeurig te werken.

Groeten

Rudolf

Retired, when I get the Urge to Work, I lay Down until the Urge passes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad is een grotere schotel geen overbodige luxe als je een draaibaar systeem hebt. Het lijkt een klein verschil maar die 20cm is wel een behoorlijk weerkaatsingopervlak extra.

Link naar reactie
Delen op andere sites

als je er even rustig een oppervlakte van een cirkel berekening op los laat (goed, dat gaat voor schotel vaak niet helemaal op, maar het geeft dadelijk wel even een verhouding weer), dan kun je 80 tegen 100 cm schotel zien als een oppervlakte van 1 tegen 1.57. dus ruim 50% groter!

Dus je moet wel een stuk sterker signaal binnen krijgen alhoewel ik niet zeker weet of dit ook 57% meer is dan een 80 cm schotel.

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb met een nokiaschotel 85cm/ stab 120 op b.v. hispasat TV Galicia maar een signaalsterkte van 73 % signaalkwaliteit 24 % op humax 5300, en dit is te wijten aan bomen die in de weg staan. Ontvangst van PPV is dus helemaal niet mogelijk.

Nu heb ik nagevraagd op een Duits board of met een grotere schotel de PPV wel te ontvangen zijn. Hiernavolgend enkele details van de antwoorden die ik ontving:

 

"3 db (van 85 naar 125 cm) winst is ongeveer een verdubbeling van het signaal. Hier kun je nazien hoeveel winst je haalt als je van schotel verandert. http://www.qsl.net/dj6iy/ghz-antennen/ghz-ant.html (11GHZ is ongeveer 3cm).

Bij gebruik van een LNB met Dielektrikum wordt de signaalsterkte nog eens om 3 db bij de L/R Zenders versterkt. Je moet dan wel een dubbele LNB gebruiken op een draaibare installatie."

 

In mijn geval zal ik toch maar het vallen van de bladeren afwachten, want een schotel van 110 cm zal niet voldoen zijn en een schotel van 125cm op een stabrotor is waarschijnlijk toch iets te groot.

 

Mvg

 

Digiflo

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...