Ga naar inhoud


[Televisie] Echostar bouwt settopbox op basis van Android


Gorefest

Aanbevolen berichten

Heb het kastje gezien, draaide toen angrybirds :-) verder zag het er leuk uit.

 

bron tweakers.net tweakers.net

 

Echostar heeft een nieuwe settopbox gebouwd op basis van Android 2.3. De HDX-200 is bedoeld voor het afspelen van iptv-content die door internetbedrijven wordt aangeboden, en biedt een browser en toegang tot Android-apps.

 

De HDX-200 werd op de IBC in Amsterdam getoond. Het kastje is met afmetingen van 150x107x34mm compact vormgegeven en draait op basis van Android 2.3. Intern is de settopbox voorzien van een 1500DMips-processor en 512MB sdram. Ook is ondersteuning voor 802.11n-wifi beschikbaar.

 

Op de IBC liet Echostar zien dat de HDX-200 Android-applicaties kan downloaden en draaien. De interne browser is gebaseerd op webkit en de V8-javascriptengine van Chrome. Ook ondersteunt de mediaspeler Flash 10.1, SQLite en OpenGL ES 2.0. Aan de achterzijde zijn aansluitingen te vinden voor 100Mbps-ethernet en hdmi 1.3a, een usb 2.0-aansluiting en een optische s/pdif-uitgang. In bedrijf zou het kastje minder dan 10W verstoken.

 

Echostar wil de HDX-200 vooral op de groeiende markt voor iptv aanbieden. Zo zou de settopbox door een internetaanbieder gebruikt kunnen worden om iptv-streams op een televisie zichtbaar te maken. De precieze prijs voor Echostars settopbox is nog niet bekend.

Gigablue Quad Plus 2x DVB-S2 2x DVB-C

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...