Ga naar inhoud


==> PATCHEN Lees dit!


Ron

Aanbevolen berichten

Vanaf vandaag gaat er in de receiver forums wat veranderen.

Alle moderators zijn het wel eens dat de patch verzoeken op dit moment de spuigaten uitlopen. Wij kunnen aan iemand zijn bericht niet zien of iemand het gratis doet om zijn medehobbyist te helpen of er grof geld voor vraagt.

Dus: Het vragen naar personen om (commercieel) jouw receiver te patchen zijn vanaf vandaag taboe. Iedereen kan het zelf en natuurlijk kun je via dit board uitstekend geholpen worden. Dat is ook het doel van dit board. Het is niet de bedoeling dat we een thuishaven worden voor mensen die over de rug van anderen hun zakken vullen.

 

Toxic[Q]

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik begrijp wat je bedoeld Toxic, maar je zegt zelf dat je niet kan uitmaken of er al dan niet een betaling moet gebeuren voor de hulp. Persoonlijk vind ik deze maatregel jammer omdat er steeds personen zijn die bang zijn om het eens te proberen. Ze hebben een bakkie gekocht van enkele honderden Euro's en zijn bang om het toestel om zeep te helpen (ik spreek uit eigen ervaring <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> ).

En als er iemand zich aanbied om te helpen met patchen moet de hulpvragende partij maar meteen vragen of het gratis is. Zo vallen de parasieten er automatisch vantussen omdat er genoeg zijn die gratis willen helpen. Ik vraag er ook niets voor en als ik mijn diensten aanbied zeg ik er steeds meteen bij dat ik het vrijblijvend doe. Het enige wat ik verwacht is dat ze zelf tot bij mij thuis komen, da's al.

Maar zoals je zelf zegt, via het forum kan het ook best...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Lancelot

 

Sorry , maar hier ben ik het toch niet helemaal met jou eens!

De mensen die voor het GRATIS kijken gaan, die zullen problemen hebben met het feit dat het mis kan gaan.

De mensen die het als hobby doen, zullen hier geen probleem mee hebben, omdat ze eerst heel veel zullen lezen, waarna ze het patchen zelf doen.

En ach, een hobby mag wel iets kosten.........

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Intersound, da's lang geleden zeg (nogmaals mijn dank voor je hulp destijds <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> )

Een hobby mag zeker iets kosten. Maar ik kan mij best inbeelden dat als je voor de eerste keer een patch doet en het loopt mis, dat het angstzweet je dan uitbreekt <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> Daarom zou een "starter" het leuk vinden als hij het eens kan zien hoe men het doet.

En volgens mij zijn diegenen die HIER (sat4all) de vraag stellen om te patchen beginnende hobbyisten. Diegenen die het voor het "gratis kijken" doen, gaan gewoon naar een kennis of een vriend of hun satboer en LATEN HET DOEN. En als ze dan moeten betalen vind ik het hun eigen schuld <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

Maar goed, er is een regel bij en regels zijn er om nageleefd te worden (hopelijk gaat men dit lijntje nooit hoeven te gebruiken tegen mij <img src="/ubbthreads/images/icons/tongue.gif" alt="" /> )

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb al verschillende keren mensen geholpen met hun sat-hobby, maar geld vragen ? Nee, niet voor een hobby...

 

Misschien naief van mijn kant, maar ik had niet het idee dat op dit board verdiend wordt aan hulp aan de mede hobbyist.

DM7000s, DM7025 (320GB, quad lnb) & DM8000 (1TB, Multytenne twin). Newnigma2 images. Samsung 65".

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zelf gelijk een gepatchte receiver gekocht om gratis te kijken maar inmiddels bezeten van het gehele Satgebeuren en kan mezelf inmiddels een klein beetje een hobbyist noemen. Zelf ben ik niet bang uitgevallen om te expirimenteren maar kan me voorstellen dat de eerste stap voor de meesten het gratis kijken is.

Er is heel veel info op het net te vinden en uitstekende sites, maar de hoeveelheid info is zo groot dat het de eerste weken voor velen waarschijnlijk voor de ogen duizeld. Ik ben dan ook blij met dit soort forums dat de beginnende hobbyist meestal zeer snel van antwoord voorziet. Daarom vind ik het ook mooi dat er via dit forum belangeloos hulp wordt aangeboden en de mogelijkheid moet blijven bestaan desnoods via een andere topic. Het forum is zo open dat handelaren snel door de mand kunnen vallen.

 

Greetz René

 

 

Greetz.............René

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja, ik vind het lastig. Ik ben het wel met je eens maar wat als iemand vraagt om hulp met een oslink omdat zn ontvanger dood is, mag dit dan wel? Is eigenlijk het zelfde als patchen. Toch zie je deze oproepen regelmatig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ook ik ben het hier volkomen mee eens, ik krijg regelmatig vragen van (handelaren) van goh kan jij de nieuwe codes even voor mij op een dikette zetten (waar hun dan weer grof geld mee kunnen verdienen)Ik begin er niet meer aan, ook met het patchen werkt dit zo, ik vind persoonlijk hoe minder er over te vinden is op het net hoe moeilijker deze mensen het krijgen want een echte hobbyist komt er vroeg of laat toch wel aan, en iemand die er snel geld mee wil verdienen heeft ook niet de tijd om te zoeken en hoopt er door er om te vragen snel aan te kunnen komen, als je iemand wil helpen met de hobby doe het dan gratis (of als je er erg veel tijd in stopt tegen onkosten die je maakt voor het reizen ed.).

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke,

Maar stel je nou voor dat de ontvanger door het patchen defekt raakt ?

Wie gaat dat nu betalen ?

Bij de dealer of groothandel hoef je echt niet aan te komen met de ontvanger,

ze zien dit altijd !

Dus terug naar de importeur en grof geld betalen of een nieuwe kopen.

Dus een kleine vergoeding voor de moeite ???

 

Greetz,

Satlux

 

 

Topfield 7700 Hsci , Philips 2212

Echostar ap700 , Jaeger 99 G

Triax 78cm , Triax 64cm

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ja, wat je zegt is gevaarlijk.

 

Wie gaat dat betalen als het mis gaat???

Stel ze komen bij jou om te patchen en stel (zoals je schrijft) je krijgt een kleine vergoeding voor de moeite en stel het gaat mis (kan ook jou gebeuren)..... omdat jij een kleine vergoeding voor de moeite hebt gehad zou je dus verplicht zijn om weer een werkende ontvanger "te regelen" op wat voor een manier dan ook.. want dat schijf je feitenlijk!!

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Van te voren gewoon aangeven dat het op eigen risiko is. Als je het gratis doet kan niemand van jou verwachten dat je de receiver dokt als er iets fout gaat.

We gaan de discussie sluiten want dit was maar een mededeling. De beslissing is genomen en niet meer discutabel. <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" />

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...