Ga naar inhoud


JONSA 1.8 mtr continuing story


rudolfdebeer

Aanbevolen berichten


  • Reacties 139
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Geplaatste afbeeldingen

@Stardust:

 

NPRMount was net voor mijn neus weggekaapt, maar ik heb nog een vraag staan of de nieuwe eigenaar van de schotel de voet eigenlijk wel nodig heeft. Misschien moet ik eens een advertentie voor een NPRMount op het prikbord zetten.

 

Ben bezig met mijn eigen ontwerp voet, heb al de materialen klaar liggen maar kom er steeds maar weer toe om er de noodzakelijke paar uur in te steken om het in elkaar te zetten. Ik kan hier 'savonds niet te veel lawaai maken met boren en zagen, vandaar. Zondagochtend na een avondje stappen nog even geprobeeerd maar de alcohol was nog niet uitgewerkt dus de gaten had ik schots en scheef in de profielen geboord zodat ik maar ben gestopt.

 

Groeten,

 

D. Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...

Ziet er mooi uit Harry, jij hebt de draadstang ook uitgevonden zie ik.

Alleen de bevestiging op de paal vind ik wat magertjes.

Het hele polarmount blok klemt bij mij om de paal en was met de laatste storm toch nog om de paal gedraaid.

Ik moest het ding weer opnieuw afstellen.

Ben zelf nog niet verder, zit met een studie, donderdag examen, en dan weer los!!!

 

Als je zenders binnen krijgt hoor ik het wel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

wou mooi man komt aan deze kant ook nog wel en keer moet ik alleen nog even zien waar ik hem neer zet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

echt mooi

Dreambox 800 PVR

Dreambox 8000 PVR met dvd en 500 gig hdd

Full abbo op Canaldigitaal met Eredivisie Live-pakket en Thema-pakket en een 2de en 3de kaart

 

**Groetjes mojo-jojo**

Link naar reactie
Delen op andere sites

@harry37,

 

Bedankt voor de duidelijke foto's! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Er zullen heel wat tegels voor nodig

zijn om de schotel stevig op het dak

te kunnen plaatsen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/ooo.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Stardust,

 

Bedankt voor je tip voor de bevestiging om de mast. Ik zal kijken of ik nier nog wat op kan bedenken. Verder ben ik druk aan het duwen geweest om te kijken waar de zwakke plekken in de constructie zitten en voorlopig zit het zwakste punt toch bij de bussen waarom de polar mount draait. En ook de bevestiging van de mast op de voet is gevoelig voor torsie. Ik ga nog wel even door met testen voordat ie definitief het dak opgaat want op dit moment vertrouw ik 'm nog niet toe aan de elementen.

 

Ik heb inmiddels al wat zenders ontvangen, meer dan met de 1,5 m Irte, maar heb denk ik toch nog wel behoorlijk wat last van het hek rondom het terras. De iraanse zenders op de 806 zijn de enige die ik blokvrij krijg, op de transponders 3878 R, 4092R, 4108 R hou ik blokken, de rest komt niet binnen. Verder ben ik erachter gekomen dat de 30 m kabel toch nog wel wat dempt, ik ga van 100% signaalsterkte op de Humax 5400 op een meter naast de schotel naar 60% met de kabel ertussen (geen idee hoevel dB dit is). Signal quality lijdt hier ook iets onder.

 

Aan: Mojo jojo. Het leuke is natuurlijk dat de schotel een bouwpakket is, inclusief het "Ikea gevoel" als het af is.

 

groeten,

D. Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Harry, die schotel op die foto´s ziet er erg mooi uit. Alleen ik vraag me echt af of de mechanische bevestiging aan de paal wel stabiel genoeg is om een zuid-wester te doorstaan.

Zou je mij per PM kunnen vertellen waar je die schotel op de kop hebt getikt..?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als jullie je drukmaken om de bevestiging om de paal, dan maak ik me nog meer zorgen om de bussen waarin de schotel draait en de bevestiging aan de voet. Als ik aan de schotel duw en trek dan zit er duidelijke beweging in die onderdelen. Het valt me bovendien op dat het geheel echt een stuk logger is dan met die Auluminium Irte, dat gewicht van die schotel is toch voor mijn gevoel een behoorlijke belasting voor de polarmount. Alle waar naar zijn geld blijkt maar weer.

 

De bevestiging aan de voet kan ik verbeteren door wat extra bouten en met kapbeugels rondom de mast die ik aan de voet vastmaak.

 

Voor de bussen hou ik me aanbevolen voor tips.

 

Met de twee U-bolts rondom de mast stevig aangedraaid krijg ik de schotel niet om de mast gedraaid, maar het is natuurlijk nog wel wat anders als de wind er een dag op staat de beuken zoals twee weken geleden. Wellicht moet ik met een paar schroeven in de mast het geheel tegen verdraaïng borgen.

 

Groeten,

 

D.Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Om de speling uit de paal te krijgen heb ik vier steunen naar de hoeken van de voet gemaakt,

op de foto zie je er twee.

En dan de draaipunten, daar zit bij mij ook speling op, maar dat geeft weinig problemen.

Wat ik gedaan heb is een M16 draadstang van boven naar beneden door beide punten heen en wat niet op de foto te zien is maar later dus wel met borgmoeren vast gezet, de gewone draaiden zich los.

De zwakste plek is bij mij niet het horizontale draaipunt, maar het vertikale.

Dat is 1 draaipunt, maar bij jou verdeeld over een veel groter oppervlak.

Met 12 beton blokken/tegels a 25 kg bleef hij, op 5m hoogte en met de voorkant vol in de wind (40 graden west), staan waar hij stond.

In de paal zelf of voet zat geen mm beweging.

 

schotel.jpg

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

ik ben gisteren ook de jonsa 1.8 bij zeebra.Was wel een heel eind rijden.Maar ja als de schotel goed is kan het me allemaal niet schelen.Hoe zit dat nu met die polarmouth,wat is hier nu eigenlijk het probleem mee?

En aan alle andere jonsa bezitters Wat zijn jullie ervaringen hiermee.Ik zou hem voorlopig gebruiken voor de ku band en later naar de c band.

Ik heb nog veel te leren.

Is ie goed de jonsa? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou eapresley2, nu je 'm hebt gekocht zou ik me maar niet meer druk maken of het nou een goede aanschaf is of niet, gewoon er plezier aan beleven. Het is in ieder geval een heleboel waar voor z'n geld.

 

Nog wat tips:

- het is een C-band schotel met een f/D verhouding van ca. 0,36 (dacht ik zo'n beetje) in plaats van de Ku band schotels met een f/D van ca. 0,55. Let dus op welke Ku band LNBF je er op zet, anders heb je niet veel aan de schotel aangezien de LNbF maar naar een deel van de schotel kijkt; voor de C-band LNB heb je geen probleem aangezien de meeste een verstelbare scalar ring hebben die rond de f/D van 0,36 zit;

- voor de Ku band LNBF heb je een montagering nodig die er bij mij niet bij zat, maar goed, die heb ik ook eigenlijk niet nodig ik gebruik de schotel voor C-band;

- de schotel is de helft wat je nodig hebt, de andere helft is de steun die de windbelasting moet kunnen opvangen, afhankelijk van jouw mogelijkheden bij je huis kan dat nog wel wat hoofdbrekens kosten;

- ik heb de schotel wat anders in elkaar gezet dan rudolfdebeer. Ik heb eerst de voet met de polarmount in elkaar gezet en daarna pas de schotel delen erop gezet. Eerst de laagste delen, die hangen dan met hun gezicht naar beneden. Vervolgens steeds aan één zijde er één deel aan schroeven. Een belangrijk deel is het natrekken van alle bouten zodat alles stevig in elkaar zit (met dank aan Ikea <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />).

- er zitten aan de schotel een paar zwakke punten (maar die zitten er natuurlijk aan elke schotel) maar die ga ik hier niet herhalen want die zijn in deze topic al uitvoerig behandeld;

- bij mij was de hoeklijn die horizontaal achter de schotel zit verkeerd geboord (tenminste dat denk ik) kijk dus even goed voordat je e.e.a. monteert of je actuator past.

 

En om je een beetje lekker te maken voor de c-band foto's van de drie peruaanse zenders die ik sinds een paar dagen vanaf mijn dakterras kan ontvangen op de Intelsat 805 op 55,5 West, dwars door het stalen raamwerk van mijn windscherm heen.

 

frequencia%20latina2.jpg

 

andina%20tv.jpg

 

redglobal2.jpg

 

Groeten,

 

D. Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...