Jump to content
Sign in to follow this  
-paul-

vast & draaibaar op 1 ontvanger

Recommended Posts

Kan ik op de humax 5400(diseq 1.2) een vaste schotel (voor astra) en één draaibare aansluiten. Ik wou een diseq switch aansluiten op de humax en van daaruit 1 kabel naar een schotel in cominatie met stab 120, en één naar de vaste schotel. Gaat dit werken of heb ik nog iets nodig of gaat 't helemaal niet? Thanks..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi PC 01,

 

Ben daar ook mee bezig. De Humax gebruiksaanwijzing zegt dat het niet kan om dat je óf voor disecq switch óf voor disecq motor moet kiezen. Volgens anderen op dit board moet het wel lukken. Zou ook wel kunnen als je de Stab motor achter de "ruststand" uitgang van de switch zet, en sttuur je de switch aan, dan heb je de motor niet meer nodig.

 

 

Maar ik heb me nooit verdiept in het disecq protocol, ben daar ook wat te lui voor, en als niemand er ervaring mee heeft dan koop ik gewoon een switch en ga het proberen.

 

Ben benieuwd of iemand het daadwerkelijk al eens heeft geprobeerd.

 

Groeten,

 

D. Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

@PC01 en @Harry37

 

Dit kan zeer zeker, maar eerst de stabmotor aansluiten en van daaruit met een diseq switch terug via een uitgang naar jou draaibare LNB en de andere uitgang(en) naar de vaste schotels. Ik doe 2 vaste schotels en een draaibare schotel met 4 LNB´s. Af en toe koppel ik daar nu ook nog mijn JONSA 1.8 mtr bij.

Gaat goed met alle volgende ontvangers:

Sunstar analoog nodiseq

LENCO 4100 analoog no diseq

Zehnder BX-360 analoog diseq 1.o

Philips STU430 analoog no diseg

Skymaster DXL7000 diseq 1.0

Daewoo DSD-9230E diseg 1.0.

Deze range geeft aan dat de rest van de wereld het zo ook wel zou kunnen doen.

SVP niet Stab rotor aansluiten op "befaamde" ruststand diseq switch, dat heeft heel veel nadelen. Die russtanden zijn trouwens altijd instabiel for some reason I don´t know. Uitgebreid mee geexperimenteerd tot ongenoegen van de vrouw die het beeld zag wegvallen en terugkomen.

 

Ik gebruik de STAB interface daar geen diseq 1.2

 

Rudolf den Beer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik doe dit met een Xsat 310. Ik ga echter van de ontvanger eerst naar een 4/1 switch. Een ingang van de switch gebruik ik voor astra, de tweede voor hotbird, en de derde gaat naar de stab 120.

 

Edwin

Share this post


Link to post
Share on other sites

@ edwin.

Is jouw poort 3 toevallig zo´n default poort op de switch, of houdt die receiver de poort continue open. Bij mijn Daewoo ging dit niet, oorzaak kan ook in de switch liggen.

 

@Harry37

Nog eens even aan die humaxsoftware gesnuffeld middels vergelijkbare IDD CI-20E

handleiding. Ik denk toch dat voor humaxen dit een probleem is zonder losse interface. Meer commentaar middels PM net verstuurd. Dus jij had gelijk voor die boxen.

 

Rudolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hè Rudolf, nu breng je me weer aan het twijfelen! Vandaag net van een ander gehoord dat het wel mogelijk is. Nou ik zie wel of ik het eens ga proberen. Ik ben net als jij de gelukkige eigenaar van zo'n Jonsa, maar dan met polar mount, en ik moet je ding eerst eens het dak op krijgen, daarna speelt pas het gedoe met die disecq switch.

 

Groeten,

 

D. Harry

Share this post


Link to post
Share on other sites

De default poort als er geen diseqc commando's worden gegeven is de 4.

Eenmaal de poort gekozen is blijft hij op deze staan todat er een andere gekozen wordt, of de ontvanger wordt uitgeschakeld ( spanning weg ).

 

Blijkbaar hebben de motor commando's hier geen invloed op.

 

Edwin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harry,

 

Ik heb geen Humax, maar ook het probleem niet vanwege dat ik draai met die Stab interface. Het probleem ligt gewoon aan de soft op die humax box waarbij je moet kiezen ipv van motor en switch commandos samen door te zetten.

Er zijn ontvangers die dit wel kunnen.

Nogmaals hoe mooi zo´n humax of ander apparaat ze hebben allemaal hun tekortkomingen. Ik ben nog geen perfekte tegengekomen. Ook de Nokia 9500 niet

 

Rudolf

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

Onze Terms of Use en Privacy Policy