Ga naar inhoud


geheugenbeheer


Gast

Aanbevolen berichten

ik heb een amd xp1800 met een msi board kt3 ultra2 met 256 ddr 333mhz en een 7200 toeren 80gb hd en heb pas weer opnieuw xp professional erweer opgezet.

ik heb een wisselbestand van 2500 mb op 1 partitie maar als ik iets gedaan heb wat veel geheugen vraagt en daarna weer gewoon iets wil gaan doen is die ontzettend langszaam waardoor ik hem opnieuw moet opstarten zodat die weer gewoon weer goed werkt ik heb er ook een programma op gehad dat het geheugen leeg maakt maar dat werkte ook niet !!! is hier geen normale oplossing voor ???? ik doe ook 2x per week defragmenteren dus daar ligt het ook niet aan ..

bedankt alvast voor de reacties..

p.s:een vriend van mij heeft dezelfde configuratie als mij maar heeft alleen 266 mhz geheugen wel heeft hij 512 mb en deze machine doet hetzelfde vooral na direct connect ?????

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het is bekend dat windows bijzonder slecht met zijn geheugen omgaat en een wisselbestand van 2500 mb is wel erg groot. Als je meerdere programma's opstart en bewerkingen gaat uitvoeren scgrijft hij dat naar het widsselbestand. als je de proggies weer afsluit blijft een groot deel hangen (voor het geval je het nodig hebt duhh!). Hierdoor raakt het geheugen gedefragmenteerd en wordt je pc traag.

 

Er zijn diverse tooltjes voor te krijgen (memory managers) en ook is het mogenlijk om te zorgen dat bij afsluiten van de programma's het geheugen ook wordt geleegd (unload dll proggies etc.).

 

<img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

Regards

 

'Life Is A Joke'

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een MSI board hebt en je hebt bijvoorbeeld Live Monitor geinstalled staan dan kun je daar je memory mee releasen.

Werkt hier prima ! Je vindt em als 3e icoontje naast het klokje.

Je geheugen aanvullen tot 512 Mb is overigens aan te bevelen. Als Windows opgestart is ben je al ongeveer 100Mb kwijt aan geheugenruimte.

Als je dan ook nog eens een paar proggies opent dan moet ie gaan swappen en dat kost inderdaad tijd...

Een swapfile wordt eigenlijk altijd aangemaakt, maar veelal niet gebruikt als je voldoende geheugen hebt.

Dus je MSI tools gebruiken en 256 Mb erbij prikken kan geen kwaad....

 

suc6!

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb het overigens NET zelf getest en zag dat ik (wegens Edonkey met weetikveel hoeveel tasks <img src="/ubbthreads/images/icons/wink.gif" alt="" /> van mijn 512 Mb nog maar 91 Mb vrij had. Na op release gedrukt te hebben werd dat 239 Mb ! dus het scheelt in ieder geval....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Onder NT, 2000 of XP met NTFS kun je net zo groot gaan als dat je ruimte hebt, tot in de Terrabyte.

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik vind 2500 Mb ook wel erg groot. Op mijn 2e machine met 256 Mb is de pagefile ongeveer 700 Mb. Op mijn hoofdmachine met 1 Gb geheugen is hij ongeveer 800 Mb. Heb je dit met de hand ingesteld??

 

Xp gaat trouwens redelijk goed met het geheugen om. Bij mij draait altijd edonkey op de achtergrond en merk absoluut geen vertragingen daardoor. Het maximum aantal connections staat daarbij op 2500. Mijn hoofdcomputer staat ook altijd online en ik reboot meestal maar 1 x per week, of ik moet met programma's dan wel update's aan het stoeien zijn. Moederboard is Asus A7V8x met AMD 1400 (Volgende week een snellere 2400+ als ze leverbaar zijn) met 1 Gb Corsair Extreme DDR 333 cl2 geheugen

Synology DS414 + DS1815+(8GB) + iPad Pro 10.5 64Gb (iOS 11) + iPhone 7+ 128 GB (iOS 11) + MacbookPro 15" 2016 (MacOS  High Siera 10.13)  + Apple Watch Series 3 (WOS 4) + Apple TV3 + Apple TV4 + Nvidia Shield + Microsoft Gecertificeerd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Swap file instellen:

 

Deze computer-->Rechter muisklik-->Eigenschappen-->Prestaties-->Virtueel geheugen-->Virtueel geheugen uitschakelen-->

Windows nu opnieuw opstarten.

Ga nu naar Start-->Uitvoeren en Typ: "defrag" van de harde schijf waarop

je de nieuwe swap file wilt aanmaken.

Direkt na het defragmenteren ga je terug naar Virtueel geheugen-->en Selecteer Instellingen voor het virtueel geheugen zelf opgeven-->

en kies in het schermpje van vaste schijf het juist gedefragmenteerde station.

Als minimum en maximum leg je tenminste het dubbele v/d grootte v/h werkgeheugen vast.

!!!Nooit "0" als minimum waarde invullen.

Bevestig de bovenstaande handelingen met "OK" en Start Windows opnieuw op.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb hier een Athlon 1400 met 512 Mb DDR geheugen en ik gebruik alleen maar minimaal 50 en max. 768 mb wisselbestand. Dus dat standaardwaarde van

1.5x het size van hardware geheugen = size v/d wisselbestand

 

Hardware-matig geheugen is veel sneller dan geheugen uit de wisselbestand <img src="/ubbthreads/images/icons/cool.gif" alt="" />

 

kijk eens hier :

http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=408

http://www.tweakxp.com/tweakxp/display.asp?id=1231

 

suc6

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...