Ga naar inhoud


Ik wil een Dreambox aanschaffen, maar......


xinetic

Aanbevolen berichten

Ik wil een Dreambox aanschaffen, maar ik heb al een Humax 5400 (gepachd) en een Nokia 9500 met wanissa en originele cam.

Dus met andere woorden een 3de ontvanger erbij word een beetje veel.

Ik moet er dus eentje verkopen, wat zou een verstandige zet zijn?

Het verkopen van de Humax of

Het verkopen van de Nokia, op de satmarkt zijn ze allebij ongveer evenveel waard.

 

Even een vraagje: Als de Dreambox uitkomt is het dan al mogelijk om de nederlandse zenders te bekijken, ik neem aan dat je daarvoor de aston module voor nodig heb? of is het verstandiger om er een magic module bij te kopen? of hebben we helemaal geen ci module nodig net zoals bij de Humax?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb ook een humax 5400 en een nokia 9500 en ik doe geen weg.Een ontvanger meer of minder kan toch geen kwaad.Er zal in den beginne waarschijnlijk niet echt settingslijsten zijn en dan speel ik lekker met de draembox achter kanalen en feeds en ik leer ermee werken en als ik eens echt goesting heb ik tv kijken,dan gebruik ik wel de humax of nokia.De nokia is nu wel de beste voor feeds.Ik ben benieuwd of de dreambox de nokia zal overtreffen ivm feeds.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hallo allemaal sorry dat ik jullie stoor ik heb een vraagje wat is er eigenlijk zo speciaal aan die dreambox is dat wel de moeite waard om zo iets aan te schaffen groetjes voor iedereen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eigenlijk snap ik dat ook niet, maar er wordt een hele hype rondom deze ontvanger opgebouwd die zich nog helemaal moet waarmaken en waarvan de software nog grotendeels voor geschreven moet worden.

Het kan strak allemaal wel eens vies tegenvallen.

Ik weet dat ik mij niet erg populair zal maken met kritische opmerkingen, maar in mijn ogen is het niks anders dan een pc met een satellietkaart erin.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Stardust:

Ik denk dat als je gewoon objectief naar de hardware-specs kijkt, dat je kunt zien dat het een machine is met een enorm potentiaal. Afgezien van het feit of er in de toekomst wel of geen goede "hobby-software" voor geschreven wordt zal deze ontvanger goede diensten als "gewone" CI-ontvanger doen waarin je ook nog een harddisk naar wens in kunt plaatsen om maar een voorbeeld te noemen.

 

Ik denk dat er in de toekomst wel wat hobbyisten zullen zijn die softwareapplicaties voor deze machine gaan schrijven, met name omdat er zoveel overeenkomsten zijn met een PC. De machine draait immers op een Linux-core. Daarnaast denk ik dat het voornamelijk aan het type gebruiker zal liggen of de dreambox aan de verwachtingen zal voldoen of niet zo zeer. Ik ben in ieder geval erg benieuwd.

 

Greetings

Link naar reactie
Delen op andere sites

De Dreambox lijkt mij een Top ontvanger maar of hij voor mij een

toegevoegde waarde heeft anders dan een leuk hebbedingetje ?

Ik heb nu een Nokia 9500 gekoppeld via SCSI aan een PC. Ik kan

(bijna) realtime op elke PC in het netwerk TV kijken/opnemen.

 

In de woonkamer staat de welbekende Topfield 4000 PVR met het genot

van 2 tuners en een HD <img src="/ubbthreads/images/icons/laugh.gif" alt="" /> ...

 

Als de dreambox was uitgevoerd met 2 tuners dan zou de drempel

om hem aan te schaffen wel erg veel lager gaan worden...

 

Toch blijft het watertanden bij het zien van de foto's en de Spec's

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@pascaldb: Je hebt volkomen gelijk. In jouw geval is de toegevoegde waarde een stuk minder herkenbaar als bijvoorbeeld in mijn geval. Ook wat de dubbele tuner betreft; dat zou inderdaad een zinvolle toevoeging zijn.

 

Verder wil zeker niemand overtuigen dit apparaat in de toekomst te kopen. Maar gezien mijn eigen "uitrusting" die ik momenteel bezit en de mogelijkheden die ik in het apparaat zie, zal ik er (hopelijk) binnenkort één aanschaffen.

 

Greetings

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ mikeyd

 

Ik ben nu eenmaal iemand die niet klakkeloos alles overneemt en graag ergens heel kritisch naar kijkt, zeker als iedereen in een hype roes is mag ik graag wat tegengas geven.

Het kan best zo zijn dat de ontvanger een groot potentiaal heeft, maar die is afhankelijk van wat een paar slimme jongens er van maken.

Het grote gros is niet in staat daar software voor te schrijven.

Hier ligt in mijn ogen ook de achilleshiel van het apparaat, grote merken hebben grote moeite hun software foutloos te laten werken en komen met regelmatige updates.

Nu die software straks van verschillende bronnen komt kunnen er best software konflikten ontstaan.

Maar ook de basis software werkt nog niet compleet, er wordt nog dagelijks aan gesleuteld en volgens mij ook de reden dat introduktie steeds is uitgesteld.

Ik zal niet ontkennen dat de ontvanger voor grote groepen echt een droomontvanger is of zal zijn, maar dat geld ook voor de Humax die liefkozend Hummy wordt genoemd.

Mijn persoonlijke mening over dat apparaat hier maar niet ventileren, want dan blijft er geen spaan van heel. (is ook off topic <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> )

Dus iedereen die zo'n Dreambox wil aanschaffen zou ik willen adviseren: blijf kritisch en kijk of die ontvanger voor jou wel die droomontvanger is die je verwacht en laat je niet door de hype meesleuren.

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

>Verder kan ik je garanderen dat er alleen in Nederland als minstens 27 linux

>experts hebben ingeschreven op deze box omdat ze er software voor willen gaan schrijven.

>In Duitsland zijn die aantallen extreem veel hoger.

 

En dat is nou net waar ik bang voor ben, maart het kan best goed uitpakken hoor.

 

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is met de Humax toch net zo?

Daar duiken ook overal "gevaarlijke" firmware versies op, maar als je de software gewoon op betrouwbare site download waar de software eerst door medehobbyisten goed is getest, kan er toch niets meer misgaan?

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Groot gelijk teebee,

ik denk dat bvb de dreambox niet direkt is voor iemand zonder pc.En als je hem enkel gebruikt voor satellietontvanger misschien overdreven is.Zo heb je het in alle apperatuur.bepaalde mensen kopen het van het en gebruiken nog niet de helft van wat beschikbaar is.Ik hoop enkel dat er geen flauwe grapjassen tussenzitten die eigen software schrijven die je dreambox om zeep helpt,of kan dit niet?? <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> .De fouten in de software of de bugs neem ik er graag bij.Ene zekere iemand schrijft al jaren besturingssoftware voor pc's, en die zijn nu nog niet bugvrij.Ik heb vertrouwen op de software zoals het geval is/was? van dvb2000.Niet alleen de hardware maakt een toestel interesant maar wel de software en daar heb ik geduld in om voor te wachten.Steek in een nokia 9200/9500 en 9600 de originele software en de originele cam en kijk maar eens.Steek in je hummie de originele software en kijk eens.Niet enkel de hardware maakt voor mij de ontvanger populair maar wel de software.Zie ook de mm die populair is.Ik heb er het volste vertrouwen in dat verschillende hobbyisten er leuke software zal voor maken.In begin misschien wel met fouten en bugs,maar ja,degene die nooit een fout maakt,moet nog geboren zijn <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" /> .Als je de volgende type's nokia's bekijkt,zijn ze zeker niet meer zo populair,er spreekt bijna niemand over.

Ik verwacht zeer leuke tijden met de dreambox al of niet met enkel de FTA kanalen.Alleen moeten we geduld hebben totdat er leuke software komt en die komt er wel (denk ik) <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/smile.gif" alt="" /> .

@ tebee,ieder dreambox heeft zijn eigen ip adres,is dit vast,of is dit in te stellen via de software?Zou nu niet graag hebben dat iemand via het net in mijn dreambox zit te keuteren.Ik heb gelezen dat je alles kan doen met een ftp programma met het ip adres.Hopelijk kan men deze toegang ook beveiligen met een paswoord.Volgens berichten kan ik die zomaar aan mijn router hangen.die geeft een eigen ip adres aan elke pc,die connecteerd met de router,zal dat ook zo zijn met de dreambox?

misschien komt het zover dat er een soort videoserver in de dreambox komt waarmede het mogelijk is via zijn eigen netwerk naar zijn dreambox te kijken.Een progje op elke pc,opstarten en connecteren met de dreambox en kijken maar.Misschien niet voor iedereen gebruikbaar,maar als men toch een utp kabel legt naar de dreambox dan kan er op de kamer waar de pc staat zonder extra kabels tv's capture kaarten enz enz gekeken worden naar de dreambox en zo direkt kijken of je wijziging je wel het resultaat geeft.dan nog een soort afstandsbediening alover het netwerk en het plezier kan voor mij niet meer stuk.

Sorry als ik nu teveel droom,maar het noemt toch voor niks dreambox=droomdoos.

ik denk nog aan iets,maar ik zal het niet schrijven,daar het mijn lidmaatschap kan kosten en nu de dreambox nabij is,kan ik dat missen als kiespijn <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" /> .

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...