Ga naar inhoud


Oplossing gevonden -servi8 6071 secam-pal probleem


Gast

Aanbevolen berichten

Na wat uurtjes stoeien met mijn oslink eindelijk de oplossing gevonden voor het secam/pal probleem bij de 6071 servi 8 firmware. Iedere keer ging de deco weer in secam stand staan.

De oplossing: <img src="/ubbthreads/images/icons/grin.gif" alt="" />

doe eerst de 6072 eeprom (ja, de 6072 versie) en doe daarna de 6071 servi 8 MZ firmware.

 

Groetjes, Yngwie38

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ja, die noepg eeprom had ik ook al van Marc gekregen, daarmee kon je wel naar Andalucia Tv (kanaal 314) kijken zonder dat de deco weer naar zijn originele firmware terug ging maar dat secam/pal probleem bleef.

Nu met de 6072 eeprom is het probleem secam/pal opgelost maar zet hem maar niet op Andalucia <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

anders krijg je de originele spaanse firmware van hun. Misschien kan iemand die 6072 eeprom zo aanpassen dat ook dit wordt opgelost.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmm, ik heb net eerst met Declink de eeprom van de 6072 erin geprogt, daarna met Lookerflash de 6071-firmware. Nu is het PAL-SECAM probleem opgelost, maar bij het aanzetten van de ontvanger geen zenders. En verder lukt het me niet de primary language op VO te zetten. Op English lukt wel.

 

Meer mensen die hier problemen mee hebben?

Link naar reactie
Delen op andere sites

DIT IS GROTE ONZIN ! Het kan wel werken op die manier, maar dat komt niet omdat die 6071 niet goed zou zijn, of dat de 6072 eeprom beter zou zijn:

 

Als jullie namelijk de eeprom van de 6072 in een 6071 gaan zetten, herkend de ontvanger dit als een corrupte eeprom, en genereert de firmware vanzelf een nieuwe eigen 6071-eeprom. En natuurlijk staat die eeprom dan default op de correcte epg, dus hij is dan NIET no_epg, wat verklaart waarom hij opnieuw de originele firmware inlaadt als je op een Spaans kanaal gaat staan.

 

Het pal-secam verhaal klopt denk ik ook niet, want er is geen enkele secam uitzending op Astra, en er is ook geen verschil in de eeprom in te stellen voor secam. Wel kan het zijn dat de eeprom ingesteld staat op RGB ipv CVBS, en dan kan dat in sommige gevallen problemen geven met bepaalde tv's. Je moet dan misschien een instelling in je tv veranderen of een andere scart ingang van de tv kiezen, want als het zou kunnen op RGB, dan geeft dat nog veel beter beeld. En zoniet, dan zet je dus gewoon die instelling weer terug op CVBS.

 

Als je de no-epg eeprom voor de 6071 erin zet die op mijn site staat, moet je natuurlijk ook helemaal opnieuw de firmware erin zetten. Dit in verband met de adresseringen van de TCS/TPT. Inmiddels is de firmware zipfile ook helemaal aangepast met nog betere settingslijsten en is de bijgeleverde eeprom natuurlijk direct no_epg.

 

Succes,

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Marc,

 

Voor de pioneer heb ik ooit uitgezocht hoe de deco in pal of secam te krijgen en dat bleek in de eeprom te zitten.

De adressen in de eeprom voor Pioneer en Philips zijn niet helemaal gelijk, maar ik heb het adres voor de Philips gevonden.

Als op adres 0x41a een 0x00 staat heb je PAL

Staat op adres 0x41a een getal ongelijk 0x00 staat heb je SECAM

 

Dit adres geldt in elk geval voor de 6072. En de bijgeleverde eeprom (bij 6072) staat ook keurig op 0x00 (=PAL)

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ Marc,

 

In het menu is de keuze niet RGB of CVBS maar RGB of Composed. Beide geven gewoon kleur op een nieuwe tv omdat die Pal, Ntsc en Secam aan kan, de wat oudere tv's kunnen geen secam aan en geven dan het beeld in zwart/wit. Je denkt dan met een nieuwere tv dat je geen problemen hebt, maar sluit eens een video aan en maak een opname je zal dan zien dat je het in zwart/wit (secam) op de band hebt staan.

 

Het probleem is dat in het menu 4.2 de instelling bij 5 (video signal) niet wordt onthouden door de deco. <img src="/ubbthreads/images/icons/confused.gif" alt="" />

 

Ik weet niet of je zelf een 6071 hebt staan, maar in geval van wel neem eens een stukje op met je video. Het probleem is dus dat je elke keer als je de decoder aanzet naar het menu (4.2) moet om het in pal te zetten als je iets wilt opnemen. Met die 6072 eeprom staat er in het menu bij 4.2.5 pal als eerste en bij de 6071 eeprom versie staat secam als eerste.

 

Je maakte melding van dat als je de 6072 eeprom in een 6071 deco stopt dat dan de deco zelf een nieuwe eeprom aanmaakt, daar heb je gelijk in. Ik had toendertijd ook problemen met versie 8 en toen gebeurde dit ook. De oplossing van het pal/secam probleem en het spaanse update probleem is misschien als ik jouw die eeprom van mijn deco stuur en dat je die dan noepg wil maken.

 

Ik heb alles een paar keer opnieuw met oslink v4 in mijn decoder gezet maar die setting van menu 4.2.5 onthoud hij niet.

Ik stuur je later vandaag mijn eeprom.

Ook zal ik die nieuwere 6071 firmware met aangepaste lijst vandaag nog proberen.

 

Groetjes

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed plan, stuur me die eeprom maar eens, dan kan ik die vergelijken en no_epg maken voor je.

 

Bedankt ook Satori, voor de goede uitleg. Jij bent een echte eeprom kenner, dat moge duidelijk zijn.

 

M_Z

 

Edit: Inmiddels is de eeprom aangepast, ik neem aan dat hiermee het probleem is opgelost. Ik zal zo snel mogelijk de nieuwe eeprom ook online zetten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Marc,

 

De door jouw aangepaste eeprom werkt nu prima.

De deco blijft op pal staan en op Andalucia krijg ik nu geen update meer binnen.

Bedankt voor je inzet.

 

Groetjes, Yngwie

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Marc,

 

Marc die eeprom van Yngwie noepg maken heb je dat gewoon op die bij jouwsite omschreven manier gedaan? (xorren met de windowsrekenmachine)?????

 

Groeten, John/Johnve/4tover.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...