Ga naar inhoud


Brief van verhuurder gehad. Schotel verwijderen.


Gast

Aanbevolen berichten

Hallo luitjes,<p>Ik heb een brief van mijn verhuurder gehad. Mijn schotel moet verwijderd worden. "Mag niet aan het pand bevestigd zijn" Iemand een advies voor verweer?<p>Ik heb met de searchfunctie van dit board al wat gezocht, maar niet veel gevonden. Is er niet een uitspraak van het Europeese hof (vrijheid van meningsvorming)?<p>

GRTX TJ.<p>[ 07-02-2002: Bericht gewijzigd door: theojanssen ]</p>

Link naar reactie
Delen op andere sites


Kijk goed wat er in het huurcontract staat of wat je verhuurder verstaat onder BEVESTIGD of het begrip SPIJKERVAST . Deze begrippen liggen nogal interpretatiegevoelig.Met enige creativiteit is dit probleem wel te omzeilen.

Bij gebrek hieraan is een standaard met gewassen grindtegels misschien een optie.<p>sucwortel36

Link naar reactie
Delen op andere sites

<blockquote><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">citaat:</font><hr>Onderwerp gestart door theojanssen:

<strong>Hallo luitjes,<p>Ik heb een brief van mijn verhuurder gehad. Mijn schotel moet verwijderd worden. "Mag niet aan het pand bevestigd zijn" Iemand een advies voor verweer?<p>Ik heb met de searchfunctie van dit board al wat gezocht, maar niet veel gevonden. Is er niet een uitspraak van het Europeese hof (vrijheid van meningsvorming)?<p>

Verdrag van Geneve verwijst naar de regel dat niemand beperkt mag worden in het ontvangen van welk signaal dan ook.

Als er geen andere mogelijkheid is om je schotel te plaatsen hoort de schotel onder het gedoogbeleid van de verhuurder te vallen.<p>Mvg <p>[ 07-02-2002: Bericht gewijzigd door: theojanssen ]</strong><hr></blockquote>

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb ook zoo,n verhuurder gehad, moeilijk doen over die (lelijke) schotel.

Ik mocht de schotel ook niet aan de gevel hangen. Ik heb toen een verzinkte buis in de tuin gezet, en daar de schotel op bevestigd.

Waar ik nu zit kan ik aan de muur hangen of in de tuin zetten wat ik wil, het is namelijk van ons zelf.<p> <img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Inderdaad. Je kan niet te pas en onpas waslijnen, zonneschermen en schotels in / aan /op een muur(en) gaan bevestigen.<p> Het huis is niet van jou! Denk daar aan. Anders moet je gaan kopen. Kan je lekker zelf je buitenmuur aan gort boren.<p>Als het om een 60cm schoteltje gaat die degelijk middels een muurbeugel is bevestigd, moet de woningeigenaar wel heeeeeeeeeeeel erg zijn best doen om dit als gevaarlijk of i.d. uit te leggen. Dan gaan hun maar naar de rechter om die te vragen jou te bevelen het “gevaarlijk” voorwerp zo snel mogelijk te verwijderen, of anders…. Good luck verhuurders!<p>Als het geval geen kwaad kan en de verhuurder het weg wil hebben “omdat het in het contract staat” kun je ze ook veel su6 toewensen met de gang naar de rechter…. Want als jij dan opgeroepen wordt om te komen beroep je jezelf op onredelijkheid van het artikel. En beroep je jezelf op het verdrag van Rome en ga maar door. Maar je advocaat die je middels je rechtsbijstandsverzekering kan dat beter verwoorden als jij zelf.<p>In ieder geval is het beste advies altijd om NIET te reageren tot het moment daar is dat er werkelijk met rechterlijke drang begonnen gaat worden. Want meestal komt het niet zo ver. Je hebt natuurlijk wel stiekem met je advocaat overlegd die natuurlijk al in het bezit is van alle stukken.<p>In het verleden is het een keer voorgekomen dat een verhuurder eigenhandig een schotel heeft laten verwijderen. Dit is diefstal c.q. beschadiging c.q. verduistering. Aangifte politie dus. En vergeet niet de schade (goed & ruim) op te nemen. Want zulke dingen kunnen toch echt niet meer.<p>

<img src="graemlins/beerchug.gif" border="0" alt="[Proost!]" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als gelicenceerd cool.gif" border="0 zendamateur ken ik het probleem, maar wij en andere stervelingen kunnen zich beroepen op de conventie van Geneve, waarin o.a. staat het vrij ontvangen van media en pers, ook is er nog een kapstok artikel waarin staat dat als je aan kan tonen dat jij met de eigen antenne of schotel meer kan ontvangen dan de kabel bied (want je zal ook wel kabel hebben dan),ze jou geen beperking kunnen opleggen,echter een vaste bevestiging kunnen ze wel verbieden, dus op een losse voet of zo, wat al eerder is voorgesteld.

Ik heb zelf diverse antenne's op dak staan,zorg dat ze niet hoger dan 5,5 meter boven het hoogste punt van het gebouw staan, dan omzeil je alle bouw vergunningen. laugh.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

De rechtspraak in deze is meermaals beproeft en toegepast.

Enwel:

Indien de gemeentelijke authoriteiten hun convenant met de kabelmaatschappij hebben gesloten inzake voorzieningen die betrekking hebben op ontvangstinstallaties of de verdeling daarvan (zoals dus Kabel of Satelietschotel) waarbij de schotel wordt verboden is er sprake van een oneigenlijke toepassing van verordeningen die niet uit hoofde van verbeteringen en algemeen nut afgeleid kunnen worden maar uit hoofde van economisch belang, welke de democratisch gekozen bestuurders ooit zijn aangegaan. Of ze daarbij tot monopolievorming hebben bijgedragen of niet is een apart thema.

Daar men de wildgroei en aantasting van esthetische waarden eveneens een halt willen toeroepen doormiddel van bouwverordeningen en welstand grijpt men dus in.

Het lijkt wel alsof de meerderheid zich erbij neerlegt maar esthetiek en welstand is zonder meer een dubieuze zaak.

Aan de ene kant verlangt de staatsecretaris en zijn minister identiteit en meer diversiteit en aan de andere kant staat hij toe dat het geld onze gebouwde omgeving dicteert. Waarmee dus een verschraling optreed die juist contra-productief is. (dacht u echt dat investoren en projectontwikkelaars in kwaliteit geinterresseerd zijn? Nee nada, noppes alleen hun winst)

Als architect moet ik vaker spugen van wat mijn pseudo-vakbroeders moeten bouwen hetgeen evenzeer door de welstand wordt goedgekeurd.

Wat maakt het dan uit dat er hier en daar een schoteltje verschijnt? Eigenlijk niets.<p>Maar zoals reeds gezegd hebben de knalharde contracten met de monopolisten zoals UPC een knevelende werking op het maken van zinvol beleid.<p>De verhuurder kan het worst wezen zolang zijn bouwsubstantie niet wordt beschadigd, bovendien is ook die huurwet aangepast en zijn individuele aanpassingen die zonder gevaar op te leveren voor derden toegestaan. Eerst en enkel alleen wanneer de volgende huurder komt en de verandering niet als kwaliteit en of verbetering in samenspraak met de verhuurder als ongewenst acht moet de vertrekkende huurder de gebouwde substantie in originele staat brengen. Vier keilbouten weghalen dus en met voegmortel dichten.<p>Laat ze gewoon maar foeteren en brieven sturen totdat ze met acht man voor de deur staan en je schotel willen verbouwen. Dan bel je de politie en op de nieuwe huurwet die in 2001 van kracht werd.<p>Het is echter een heel andere zaak als je op een monument hebt geinstalleerd of bouwkundige konstructies zoals die van "LVR" op een dak hetwelk als algemeen gevaar kan worden erkend en verwijderd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

svetik, het is wel een oplossing een eigen huis, maar ook dat is aan bepalingen gebonden, maar je hebt wel meer mogelijkheden.

Het is nl een misverstand dat als je een stuk grond hebt dat dat van jou is, maar je moet weten dat de diepte van deze grond aan beperkingen onderhevig is, sommige denken nl dat de grond tot aan Australie van hun is, maar dit schijnt maar 30cm te zijn laugh.gif" border="0 alleen maakt niemand zich daar druk om.

Een bevriende amateur bij mij in de stad had een antenne mast in de tuin staan en een buurtbewoner had het voorelkaar gekregen dat HIJ maar even 10.000gld over moest maken per straatbewoner(zo'n 20 man)inverband met waardevermindering van hun huis, hij heeft tot de Raad v State moeten procederen, en het werd van de tafel geveegt,en de mast mag er blijven,en de buurman is verhuist laugh.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, dan had ik nog een vraag, een kennis van mij is verhuist, aan de achterzijde van zijn woning kijk je net niet uit op het zuiden, aan de voorkant(entree) dus wel. Hij woont in een koopflat en daar hangt nergens een schotel...(idd erg vreemd).

Hij krijgt geen toestemming om op het dak te plaatsen (ver.van eigenaren is ertegen) en aan de voorkant mag het volgens hun ook niet. Wat nu, hoe toveren wij hier weer legaal beeld op de hummie? shocked.gif" border="0

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wij zitten hier met het zelfde probleem op een bungalowpark, wij hebben een gezamelijke ontvangst en die is zeer slecht.

Ned 1 ontvangen we helemaal niet en Ned.2, 3 en RTL 4 en Yorin zeer slecht.

Wel hebben wij ong. 15 duitse zenders die het perfect doen.

Het probleem is voorgelegd aan de parkbeheerder maar die zegt niets te kunnen doen.

Een schotel plaatsen is echter verboden.

Zou het bovestaande verhaal ook voor mij kunnen gelden, want dan heb ik snel een schoteltje staan (of hangen).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...