Ga naar inhoud


Rusland wil 36 satellieten inruilen voor een Sojoez-raket


de vrije fries

Aanbevolen berichten

Het Russische ruimteagentschap Roscosmos is mogelijk bereid om 36 Britse OneWeb -satellieten die illegaal als  gijzelaars in Kazachstan worden vastgehouden, terug te geven in ruil voor delen van Russische Sojoez-raketten die in Frans-Guyana zijn achtergelaten. Volgens informatie van het Russische ruimteweb is het Franse Arianespace in onderhandeling met het bureau Roscosmos en kan het een overeenkomst sluiten om onderdelen van de Russische Sojoez-raket te ruilen voor 36 OneWeb-satellieten die sinds maart illegaal vastgehouden worden op de Baikonoer-kosmodroom. 

 

het Russische ruimteagentschap Roscosmos heeft in maart 2022 36 OneWeb-internetsatellieten in beslag genomen. Op 4 maart 2022 zouden de satellieten worden gelanceerd op een Russische raket vanaf de Baikonur Cosmodrome in Kazachstan.

De in beslag genomen OneWeb-satellieten zijn sindsdien in Baikonoer gebleven

Naast de ingewikkelde relatie tussen Rusland en Frankrijk, en niet geholpen door de Russische invasie van Oekraïne, bevinden de Sojoez-raketten (of in ieder geval de belangrijkste componenten) zich in de Kourou-ruimtehaven in Frans-Guyana. Roskosmos beweert dat er in Frans-Guyana nog steeds Sojoez-rakettrappen, brandstofcontainers, hulpapparatuur en wat het meest waardevol is documentatie zijn.

 

bron: https://www.russianspaceweb.com/soyuz_lv_2023.html

groeten uit het vrije friesland

deskundigheid door ervaring

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...