Ga naar inhoud


Dreambox de moeite waard ?


Gast

Aanbevolen berichten

Ik vroeg me af of dat echt de moeite waard was ... al die spanning en zo ... is het echt € 500,- waard, plus dat ik een CI module moet bij kopen die ook rond € 200,- kost (zonder CI doet ie niks heb ik zo begrepen). Wat kan DreamBox wat Humax niet kan ... behalve dan op HD opnemen en op en neer files sturen met FTP (dat kan ik ook met mijn twee PC’s <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> ) ?

 

Wat is het plus punt voor eind gebruiker ?

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Voor mij geldt dit:

 

- het ding is opensource, dus dat sponsor ik graag (ik zal binnenkort een DB aanschaffen..)

- Lekker open, ik bedoel met betrekking op de architectuur, code etc, 'iets' er bij freubelen is een kwestie van leren programmeren, maak er een kick-ass wekker van ofzo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

- huidige mp3 speler en receiver kunnen de kast in, en ik krijg er een mooi bakje voor terug.

- vob filetje copieren van DVD, op je server laten staan, en vanaf de DB afspelen? Ik weet niet of dat nu al kan, maar het zal nooit lang duren voor dat dat kan.

 

En eventueel zo nu en dan als top-set box gebruiken om m'n mail te lezen, of even te browsen. Alleen het feit al, dat het _KAN_, dat vind ik de moeite meer dan waard.

 

Maar ja, dat ben ik. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

game-play het voordeel van de dream box is dat je nu en in de toekomst veel meer kan veranderen en de display is mooier en uitgebrijder plus kun je hem aan een net werk hangen hij is per utp te upgraden en vind ik zeer uitgebrijd voor een beta uitvoering dus dat belooft wat maar of dat de 500 euro waard is moet je zelf uitmaken ik vind van wel heb zelf d box. dreambox. humax 5400 .en de sky plus van pace

Dreambox 7080 HD 1TB

Tuner A bcm4506 dvb-s2

Tuner C si2166b    dvb-s2

Triax 90 cm 19e/ 23e/ 28e/ gr oost

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hmmm …

 

- Ja, je hebt gelijkt in ... als je een programmeur bent dan is het wel een leuke toy om me te spelen, maar ik denk het niet dat iemand special een of andere programmeertalen gaat leren omdat hij een Dreambox in huis heeft.

 

“Het feit, dat het_KAN ...” dit gevoel ken ik ook allen dan meer HEBBEN gevoel.

 

Aan het netwerk laten hangen ... Humax met nulkabel hangt ook 24 uur per dag aan mijn PC ...

 

Iedereen praat over de toekomst ... Volgens me iedereen denkt dat al die nieuwe coderingen met DB van zelf gaan open. Het is helemaal niet bekend of je al die versie 2 codering met DB aan kan.

 

Ik ben niet zo optimistisch vooral met die Astra 1K ...

 

Ben ik niet te sceptisch ?

 

He he ...

 

 

P.S. Ben nieuwe in deze hobby maar definitief geen normale gebruiker trouwens <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een (1) feit dat ik er mee wil spelen ben ik nog vergeten:

 

Je kunt dit allemaal zelf doen:

- er is info genoeg over DVB kaarten te vinden (zeker op de duitse sites)

- je kan een leuk doosje kopen of maken

- een dagje shoppen, en je hebt een leuk klein p3 boardje met geheugen en alle andere reut, lcd etc.

 

MAAR: dat is jouw hardware, niet de hardware die door nog meer nerds als jij gebruikt wordt, dus elk probleem zul je zelf moeten oplossen, en je kunt het niet bij het 'grote dreambox forum' vragen.

 

In plaats dat je er alleen voor staat, kun je nu de kennis van nog meer gekken als jij gebruiken voor je eigen projectje.

 

Ik was van plan om een DVB kaart te gebruiken om vob files af te spelen, zodat m'n huidige dvd collectie netjes in de kast opgeborgen kan blijven, terwijl alle films online staan, en direct afgespeeld kunnen worden. Met de komst van de dreambox is dat voor mij een leuke start van dat projectje geworden, met alle voordelen van de dreambox, en de kennis van iedereen er als mooie bonus bij <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Ik ben me er van bewust dat de dreambox een 'hobby bak' is, maar dat komt mij dus prima uit. Voor het een mainstream product is, voor jan-met-de-pet-die-canal-plus-wil-kijken het product kan gebruiken, ik denk dat dat nog wel even gaat duren, als het ooit zo'n product wordt...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk dat is nou het voordeel van een open source.

Je bent dus niet meer afhankelijk van wat de producent van decoders je voor schrijft.

In principe kan iedereen de software aanpassen en geloof mij dat gaat zeker gebeuren.

Ik ben zelf ook in het bezit van een Dbox2 die ook volledig onder linux draait, als je kijkt wat daar allemaal al mee mogelijk is val je echt van je stoel.

Video streamer zit hier ingebouwd, kijken zonder kaartje is mogelijk en dan ook nog volledig AU, spelletjes, commodore 64 emulator, loggen en nog veel meer.

Al deze mogelijkheden zijn mogelijk gemaakt omdat de source open is en er voldoende hobbyisten zijn die steeds maar weer nieuwe dingen programmeren.

 

Nee ik geef de dreambox zeker een goede kans van slagen.

Hij bevat voldoende memory en de processor is ook ruim voldoende.

 

 

I'm not a complete idiot, some parts are missing.

 

Dreambox 8000 HD - Vu Duo

Link naar reactie
Delen op andere sites

WOW ... Jullie hebben mij overtuigd (bijna) He he he ... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Ik was eigenlijk wel van plan eentje te gaan kopen. Allen zat ik nog te denken wat voor een. Vanaf volgend jaar er komt veel meer van dit soort dingen op de markt. Van andere fabrikanten en misschien met wat betere hardware prestaties.

 

Who knows ...

 

Jammer dat bijna alle sites over deze boxen zijn in Duits. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heh ... en als we de hele tijd met programmeren van kaarten en boxen bezig zijn ... Hebben we dan tijd om TV te kijken ? Want daar gaat het uiteindelijk om of niet ?

 

Ha ha ha ...

 

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...