Ga naar inhoud


Niet kopen ??


Gast

Aanbevolen berichten

Deze mededeling is NIET bedoeld om de DREAMBOX af te kraken !!,

Ik wil alleen langs deze weg zeggen , dat je deze ontvanger niet moet kopen als je gewoon lekker een filmpje wil gaan kijken.

Gezien de vele probleemen die ik op dit board lees , moet dit wel een hobby ontvanger zijn, voor mensen die er een uitdaging in zien,om een niet goed uitontwikkelde ontvanger aan de praat te krijgen.(wat overgens mooi is voor de fabriekant)

Dreammultiemedia zou eigenlijk de mensen die de Dreambox al hebben, geld toe moeten geven voor al de tijd die ze er in steken.

 

Ik denk dat er over niet al te lange tijd veel betere ontvangers komen ,van gerenomeerde merken waar je gewoon goed sateliet mee kan kijken, en die ook de zelfde snufjes krijgen zoals de DREAMBOX die heeft.

Ik denk dan aan :

Een LCD display

Goeie software

iets steverige behuizing (niet te veel plastic)

Harddisk ,Enz

 

De toekomst zal het leren,en voor een ieder met een DREAMBOX

zou ik willen zeggen STERKTE !!!!

 

Ray

Link naar reactie
Delen op andere sites


ik ben er dik the vreede mee zo als het nu hier al loopt geen vastloopers

beterbeelt en een super geluitje mist hier en daar nog wat maar ben er zeker van dat daar nog aan ge werkt wort it's mm <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Droom of Drama?

 

Gezien de gang van zaken van de laatste dagen heb ik ook een iets pessimistischer kijk op de DreamBox gekregen.

 

De hardware:

Ik denk niet dat het een ‘slechte’ ontvanger is maar gezien de problemen die tCC heeft gehad en het Humax effect op SCPC is de hardware toch niet helemaal zo als het zou moeten zijn denk ik. Dan denk ik ook aan het gedoe met de voeding die naar mijn mening toch echt niet thuis hoort op de zelfde print. En eigelijk te kort schiet voor wat hij ‘zou moeten kunnen’. Je zou er in theorie 2 IDE apparaten op aan kunnen sluiten. Maar een enkel apparaat brengt de voeding al tot het maximum van zijn kunnen wat de levensduur niet ten goede komt. Zoals Toxic al een keer aangaf is er ruimte genoeg om een extra voeding in te bouwen. Dan is een valide argument als je het niks kan schelen om 500 piek neer te tellen voor een speeltje dat kapot mag gaan zonder garantie. Ik heb daar een andere mening over en wel dat ze op dit punt gewoon te kort hebben geschoten bij Dream. Ik hoop dat er niet meer negatieve verassingen in de doos verstopt zitten.

 

De sfoftware:

Dat ze hun best doen om er iets van te maken blijkt wel uit de verschillen die iedereen kan zien en merken bij de oplopende beta firmware. Ik ben er ook van overtuigd dat er ook voor de DreamBox leuke plugin’s zullen komen en er nog veel zal verbeteren. De stelling dat ook feedhunters tevreden zullen worden gesteld in de toekomst door software aanpassingen betwijfel ik. Dat is bij de Humax ook wel eens geroepen en daar neemt de gevoeligheid ook sterk af bij dalende bitrate’s. Wellicht dat iemand mij kan overtuigen dat dit niet hardware maar software gerelateerd is…?… Maar ook op het vlak van de software ben ik niet al te optimistisch voor de toekomst. Ik denk dat er na het verschijnen van de ‘final’ software er weinig tot niks meer verbeterd zal worden vanuit Dream. Dit is natuurlijk speculatie van mijn kant, maar wel ergens op gebaseerd. (lees verder…..)

 

De organistaie:

Dream-Multimedia heeft met de fameuze MagicModule een reputatie opgebouwd een leuk dingetje op de markt te kunnen brengen dat werkt. En tot dan toe ongekende en nooit eerder getoonde mogelijkheden bood. Door redenen bij iedereen bekend op dit board was er met dat product niet echt behoefte aan service van de fabrikant <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" /> . Hij deed het of niet. En zo niet kreeg je een goede van je handelaar. De MM is vervolgens niet doorontwikkeld naar iets beters of sneller of mooier of noem maar op. En one time thing (ééndagsvlieg). De DreamBox is uit de zelfde verfrissende gedachtegang voortgekomen. Een ontvanger met nog nooit eerder getoonde specificaties en potentie. Alleen zijn er wel wat meer haken en ogen bij dit product in vergelijking met de MM. En daar hebben ze zichzelf een beetje op verkeken daar in Duitsland. Dan doel ik met name dat ze nu voor het eerst moeten communiceren met klanten. En daar loopt het een beetje (boel) spaak. En dat heeft de laatste dagen zijn hoogtepunt bereikt in Duitsland. De potentiële klanten gingen bij gebrek aan speelgoed steeds meer vragen stellen over de box en het te verwachte service level. En dat viel bij Dream niet in goede aarde. Er werd zaterdag al gedreigd het DreamBox board te gaan sluiten als er meer mensen de boel zouden “afkraken”. Helaas voor Dream staan ze alleen in hun mening en hebben de board leden het netjes gehouden met hun vragen. Een heet hangijzer was natuurlijk het vervallen van garantie bij het inbouwen van een HD dat net als hier totaal verkeerd viel bij onze buren. Maar ook het telkens terugkerende thema van de mogelijkheid om een DVD speler aan te sluiten tegen de borst van Dream. Toen een lid van het Duck bord vroeg of Dream een opvolger aan het ontwikkelen was met een verwijzing naar de Arnion die wel DVD willen gaan ondersteunen was het gedaan met het feest. Meneer Dream was op zijn piemeltje getrapt en ik kreeg de indruk dat hij gepikeerd was dat Dream nu dus blijkbaar de exclusiviteit van het concept verloren had aan in dit geval Arnion. Ik heb er wel een beetje begrip voor dat hij prikkelbaar is na al die maanden van stres, maar daar houd het dan ook op bij mij. Verder heeft Dream te kennen gegeven niet bezig te zijn met een opvolger en daar ook geen zin in te hebben. Is dan ook de DreamBox een one time thig? Ik denk van wel, en dat het volgende Dream project ons weer zal verbazen net als de MM en de DreamBox. Het DreamBox board is sinds zaterdag avond laat gesloten….

 

Nou, dat was dan mijn menig tot nu toe. Ik ken niemand van Dream en bekijk dit vanuit de klant positie en zeg niet kopen.. Ben je het niet of wel eens, laat het maar horen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik weet niet of jij een beetje opgelet hebt, maar op het Duitse board dat ik iedere dag lees, is 95% van de negatieve berichten van jaloerse concurrentie afkomstig. Dat kun je met een beetje logisch nadenken en goed lezen duidelijk zien.

Hier in Nederland is het niet anders. Teebee heeft nu eenmaal een paar mensen die hem niet mogen en dat uit zich in diverse negatieve berichten omtrent de dreambox. Een andere producent (Arnion) loopt ook overal de dreambox af te kraken. Ik sprak 2 mensen die zaterdag op de beurs in Belgie waren geweest en die vertelden allebei hetzelfde verhaal. Ze hadden gesproken met een man met zo'n George Michael baardje en een zwart pak die op de Arnion stand stond. Dat is gewoon kinderachtige jaloersigheid en onterecht tegenover het product.

Ik ben super tevreden met de box, ondanks een paar software bugs waarvan ik overtuigd ben dat die opgelost gaan worden. Aan de bugfixes in de laatste 2 versies en de frequentie waarmee nieuwe updates verschijnen, kun je merken dat de softwaremannen van Dream het goed voor elkaar hebben. Marketing technisch hebben ze alleen geen tijd gekregen hun werk af te maken voordat de box op de markt verscheen. Dat is weer de schuld van een te vroeg gecreëerde hype door een te vroege product aankondiging en een board. Daar kun je nu niets meer aan veranderen. Ik vind dat alles wonderbaarlijk snel gecorrigeerd wordt. 4 nieuwe beta software versies in nog geen anderhalve week. Daar mag humax een voorbeeld aan nemen.

Deze ontvanger zou nooit een feedhunter worden, maar een audio/video hobby box zo heeft dream-multimedia altijd verkondigd. Alles wat de software op dat gebied dus meer gaat doen is alleen maar mooi meegenomen.

Ik wil meer video en audio mogelijkheden. Draaien en feeds hunten doe ik niet zo vaak en daar heb ik ook nog een Nokia 9500 voor staan. Volgens de programmeurs op het betatester board zou de ontvanger het makkelijk moeten kunnen, maar ik ben wat dat betreft ook altijd sceptisch en zeg: Eerst zien dan geloven. Wat ik tot nu toe van de dreambox gezien heb was mij de aanschrijfprijs in ieder geval meer dan waard. Nu alleen nog een mooi HD menu, een mega skin en betere CI ondersteuning en ik ben helemaal content-))))

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...