Ga naar inhoud


passwd bestand beschadigd


pippen2

Aanbevolen berichten

Ik wou het wachtwoord veranderen, maar dat ging niet helemaal goed. Resultaat: het bestand \var\etc\passwd (meen dat het deze dir was) was beschadigd --> gevolg: er valt niet meer in te loggen met ftp, telnet en samba.

 

Ik heb nu Image beta 5 en ook 4 geprobeerd, maar blijkbaar worden dit soort bestanden niet vervangen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Er valt dus niet meer in te loggen.

 

Misschien is het op te lossen door op een werkend apparaat een image te downloaden via DreamUp en dat in mijn apparaat te stoppen. Wie kan en wil mij helpen? Bedankt!

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ok, stom van mij. De dreambox is in ieder geval op dit punt niet buggy <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />. Na het flashen heb je de mogelijkheid om alle instellingen te resetten door bij de eerste reboot op de pijl omhoog (knop aan de voorkant) in te houden. Hierna was het probleem verholpen.

 

Het wachtwoord via telnet aanpassen gaat echter helaas nog steeds niet. als ik "passwd" probeer en dan een nieuw wachtwoord invul, krijg ik de melding:

"passwd: An error occurred updating the password file."

 

Wie kent dit?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...