Ga naar inhoud


Zin en onzin? Duur en/of goedkoop?


Gast

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Ik ben nu een aantal weken bezig met lezen, lezen en nog eens lezen. Nu heb ik een installatie samengesteld en ben op het internet aan het zoeken gegaan naar merken, types en prijzen.

Op dit board hebben verschillende mensen mij al de nodige tips gegeven over de in de handel zijnde merken en welke daarvan ik zou moeten aanschaffen <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> .

 

Nu ben ik vanmiddag bij een verkoper van sat-hardware. Toen ik hem mijn "boodschappenlijstje" voorlegde adviseerde hij mij veelal goedkopere oplossingen/merken. Een 90cm-schotel van nog geen 25 euro die zijns inziens net zo goed resultaat geeft als die ik had bedacht.

 

Over het "waterdicht" maken van de connector op het LNB zei hij dat dat ook niet nodig is. "Echt, geloof me, ik installeer al jaren installaties en het is niet nodig, sterker nog, tapen vergroot het risico op waterschade"

 

Nou daar ging ik dus weer.

 

Nu wil ik toch graag e.e.a. gaan aanschaffen maar wat moet ik nu met al die tegenstrijdige informatie???

 

Wat is waar, wat is onzin? Ik weet het langzaam niet meer <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" />

 

Zijn er nog meer "newbies" zoals ik die hier ervaring mee hebben?

En, zijn er ook bezitters van de zogenaamd goedkopere shotels en LNB's die toch tevreden zijn over de kwaliteit?

 

Gelukkig kon hij het met de keus voor een Humax ontvanger wel eens zijn <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Groeten en prettige paasdagen

Link naar reactie
Delen op andere sites


volgens mij moet je ook niet zo gaan lopen leuren met het kopen van dat soort dingen ...maak voor je eige een lijsje en koop het gewoon ...tuurlijk heeft ieder1 een eige mening over spullen ook een winkelier die moet tenslotte zijn spullen kwijt

kan hij niet verkopen wat jij wil hebben ...ga je tog gewoon ff verder shoppen .....veel suces

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Bedankt voor jullie reacties <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" /> .

Mijn lijstje is/was;

 

triax 88cm

humax 5400Z

digistar of humax monoblock

 

Ik denk dat ik er gewoon maar voor ga.

Het tape-probleem los ik wel op door de thules waar iemand hier mij al eens op attent maakte.

 

Thanks

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi,

 

Waarom een Humax weet jij zeker dat je over een paar maanden over kunt op SECA2, wel met een orginele mediaguard reciever.

Tegenwoordig kunnen die ook wat een humax 5400 kan en zijn er legio mogelijkheden m.b.t. keys ed

 

Ik kan het weten, want ik heb gewoon een goedkope pioneer dbr s100nl2 secabak met 5 code systemen en twee lnb's met diseqc en 88 cm triax, op een seca cam en geen irdeto cam.

<img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

 

Mijn devies is, waarom duur als het gooedkoop kan.

 

succes met je beslissing <img border="0" alt="[Duimpje]" title="" src="graemlins/thumb.gif" />

 

groeten Michel

Link naar reactie
Delen op andere sites

Koop iets in vertrouwen bij een handelaar bij jou in de buurt waar je achteraf nog terecht kunt.(inlichtingen en raadgevingen zijn goud waard)

Koop een funke schotel 90cm (aluminium) om te starten.(jaren plezier gegarandeerd)-->betere zijn er niet in die klasse.

Ontvanger strong 4355-4375.(zul je achteraf geen spijt van hebben)-->kan je steeds mee verder groeien.

Lnb strong of Mti(nieuwe modellen beschikbaar,waarvan het verbetert ruisgetal en de andere karakteristieken bijdragen tot een betere ontvangst).

Aston module om als insteek in de common interface ontvangers gebruikt te kunnen worden.Om o.a. het Nederlandstalig digitaal pakket aan zenders te kunnen ontvangen en andere......

Link naar reactie
Delen op andere sites

a propos wat die handelaar beweerd over het aftapen van de f-connectoren aan de lnb kan ik enkel maar beamen ,mijn installatie staat nu +/-2jaar bloot aan de natuurelementen,zonder enige vorm van afscherming.F-connectoren gewoon aangeschroefd op de lnb.En tot hiertoe nog geen mankement aan de ontvangst.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ha Michel en Big John,

 

Dit is nu precies wat ik bedoel <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" /> Jullie geven beiden goede adviezen. Toch wordt het er daar niet eenvoudiger door. Ik sta voor een eerste aanschaf, en weet er dus ook nog weinig van, al lees ik me te pletter <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> <img border="0" alt="[Lezen]" title="" src="graemlins/lezen.gif" /> .

 

Nu is een collega van mij in het bezit van een Humax en die weet in ieder geval hoe die werkt, en hoe de software te laden is. Dat zijn zaken die hij op mij wil overdragen. Daar ben ik natuurlijk blij mee, maar dan heb ik wel dezelfde ontvanger nodig. Wanneer ik daar eenmaal vertrouwd mee ben kan het wel eens zijn dat ik dan besluit dat wat ik heb aangeschaft vervangen moet worden. Ik denk/hoop wel dat we dan een paar jaar verder zijn.

 

Al met al, mijn lijstje is dus misschien niet helemaal in evenwicht maar aan de andere kant zie ik veel mensen die een soortgelijke installatie hebben en daar toch blijkbaar veel plezier aan beleven.

 

En dan nog mijn grootste zwak ......... ik ben het zat om te lezen, te schrijven, te bellen etcetera zonder dat ik zelf een installatie heb. Het moet er nu maar eens van komen.... (jaja, dat ongeduld gaat me geld kosten, maar dat moet dan maar <img border="0" title="" alt="[Kwaad]" src="images/icons/mad.gif" /> )

 

Thanks again!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jan loop even bij comm. centrum venhorst binnen en vraag naar een rolletje zelfvulcaniseerende tape(hopelijke tik ik het goed) dit dicht alle!!coax kabels waterdicht af.

het spul is er speciaal voor gemaakt en wordt veelvuldig door mij en andere mensen toegepast al jaren, na verwijdering zie je nog steeds een splinternieuwe plug!!!!!!

 

groeten johan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

goh wat een gelul over een rolletje tape , ik heb al zeker 500 schotels aangesloten en ze doen het gewoon allemaal nog , als je lnb er niet tegen kon dan hing hij niet buiten!!! , ps wat de humax betreft : bel ff naar c+ want ze zeggen daar dat die humax geen seca2 ondersteund , dus dan koop je morgen een nwe humax en overmorgen heb je geen beeld meer , en dan??????

nee jongen koop liever een strong 8000 , kan je patchen wat je wilt geen problemen , en het is een orginele C+ decoder , of je moet seca2 kunnen kijken op een humax dan zou ik ook een humax nemen , maar c+ zegt dat ze op zwart gaan dus de keuze lijkt mij niet zo moeilijk , is een beetje hetzelfde als je morgen een auto koopt op diesel en je weet dat er volgende week geen diesel meer te koop is ! , kan je volgende week je diesel bij het schroot zetten toch?

ps triax schoteltje is goed , maar bijna ieder ander schotelje van 80 cm is ook niks mis mee allemaal gelul.

de groeten en kijkse <img border="0" alt="[biertje??]" title="" src="graemlins/bavaria.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je gaat toch geen lelijke eend rijden als je voor relatief weinig euro'tjes meer een Porche kunt rijden wel?

Dat je voor een Porche over een paar maanden geen benzine meer kunt krijgen geloofd toch ook geen hond <img border="0" title="" alt="[Knipoog]" src="images/icons/wink.gif" />

Canal+ zal WAARSCHIJNLIJK de aston CI gewoon blijven ondersteunen en over een paar weken weten we het zeker. Dan hebben de Spanjaarden er namelijk hun nieuwe kaartjes inzitten.

Even wachten met de aanschaf zou mijn advies zijn. Als je niet kunt wachten, ga dan voor een CI ontvanger. Gaat de Aston niet werken dan gaat de Magic CI er vast wel op werken:-)))

 

Toxic[Q]

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gewoon een stevige dikke wok kopen. Goedkoop is achteraf chagrijn. Het schoteltje staat te bewegen op de wind. Koop in een keer een goede schotel (triax 80cm - vindt ik goed)en een redelijk goede LNB. Het aftapen ( waterdicht maken) gaat uiteraard alleen maar goed met goede tape. Kijk 10 rolletjes tape van een bouwmarkt voor €2 is dus kut. De tape die ik gebruik kost €11 per rolletje (3M). Merk ontvanger is eigenlijk niet zo van belang. mijn voorkeur gaat uit naar een humax5400 of een hyundai hss 1000ir bijde ontvangers zijn leuke speelgoedjes en relatief goedkoop. Koop in een keer goede coaxkabel bij de satwinkel. Dus weer niet van de bouwmarkt ( die kabel is meestal dunner en zet zich niet goed vast in de connector , of heeft een vezel kern )

 

Sahib <img border="0" title="" alt="[Flinke grijns]" src="images/icons/laugh.gif" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Satbuggy en Toxic[Q],

 

Het is voor mij moeilijk om uit datgene wat ik lees te bepalen wat nou zin/onzin is. Maar over dat "dichten" van de F-connector heb ik ook ergens gelezen dat water in de kabel schade kan aanbrengen tot in de ontvanger. Waar? Niet waar? Ik weet het niet. De verhalen/adviezen spreken elkaar tegen, en als ik eerlijk ben, ook op dit prachtige board. Nu wil ik voor die paar euro liever niet een voor mij onbekend risico lopen dus ga ik met die tape of met de thules/kit de boel sealen.

 

En om ook eens nagels te gaan bijten ga ik proberen nog een paar weken te wachten met de aanschaf van de Humax, om het Seca2 verhaal af te wachten.....

Ik ben er natuurlijk wel gevoelig om voor een uitgave van 500 euro, waar ik maar 4 weken plezier van heb, een beetje meer zekerheid te hebben. Ik denk dat vandaag m'n eerste nagel eraf gaat!

 

Prettige Paas!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...