Ga naar inhoud


ASTON cam defect door DB??


rsjmeijer

Aanbevolen berichten

Ik heb iets erg raars, ik heb een astoncam 1.05 welke met een Hyundai en een Humax perfect werkte. De cam werkte gisteravond goed (Beta6) en vanochtend ineens geen beeld. Nu ziet de DB wel de kaart, bij CI info. Maar bij het selecteren van de ASTON cam verschijnt de info op het scherm: " waiting for cam".

 

Dit probleem heeft een kennis van mij ook al 2 maal gehad, en toen was de cam dood. Nu lijkt het mij sterk dat wij de enigste zijn met dit probleem. Wie heeft dit ook gehad?? Dram Media doet eht af met " toeval" maar dit is wel erg veel toeval.

 

Robert <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites


Als je dat twee keer achter elkaar hebt gehad kan het ook een foute kaart zijn!

Een kennis van mij heeft ook ooit een goldcard met sluiting gehad en blies toen een klein weerstandje uit de cam. Hij heeft m toen bij iemand uit Geldrop laten repareren.

Ik kan me niet voorstellen dat het aan de box ligt, want ik wissel die aston cam wel 20 x per dag en niets aan het handje.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is wel erg apart dat zowel ik als een kennis dit probleem hebben. Ik heb niks met de cam gedaan, 's avonds werkend en 's ochtends geen beeld. Ach een vastloper dacht ik nog. Dus een reboot,.... helaas niks noppes nada.

 

Reset en init helpen niks had ik reeds geprobeerd. De kaart werkte perfect al 3 dagen dus daar kan het niet aan liggen naar mijn idee

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste TeeBee,

 

Van dit soort opmerkingen word ik erg moe, mijn kennis heeft via de afdeling support per email te horen gekregen dat het toeval was. PUNT einde discussie blijkbaar. Dus we hebben zeer zeker wel contact gehad met Dream support. De dealer zal net als ik constateren dat de cam dood is. Daar verander je niks aan, ik stelde alleen de vraag of hier meer mensen last van hadden. Niets meer en niets minder, Als jij dat beschouwd als in twijfel trekken dan is dat voor jouw rekening. Een andere cam werkt namelijk wel, dat had ik zelf reeds getest, dus ik weet wel waarover ik praat.

 

Bezin eer je tikt.

 

Robert

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus je beweert dat een Aston module spontaan kapot kan gaan? Zonder dat je met iets met de kaart of cam doet? Mhhhh, dit geeft toch wel te denken over degene die support moet leveren, jij blijkbaar. Als je met de kaart wisselt en/of de cam dan kan ik me hierin vinden, maar in mijn geval is er niet gewisseld met de cam en/of kaart. Ben benieuwd hoelang de andere cam het uithoud, ik hou je op de hoogte.

 

Robert

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Aha, ik zie hier dat het over mijn 2 reeds overleden Aston modules gaat, wat ik nog even wil toevoegen is dat de gebruikte goldkaart geen kortsluiting bevat en niet defect is, hij doet namelijk nog steeds dienst in mijn Humax.

Voorheen deed deze kaart dienst in de Aston module die in deze Humax zat en is wel 10talle keren verwisseld zonder dat de Aston module defect is geraakt.

Wie zal het zeggen, 3x is scheepsrecht......

 

 

 

 

UPC sucks.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het vreemde hiervan is dat er 2 modules direct achter elkaar defect zijn geraakt, hoeveel modules moet ik dan defect laten gaan om het probleem te kunnen localiseren, ik heb ze niet met stapels op de schap liggen.

Mijn hobby mag dan wel wat geld kosten, maar het moet geen bodemloze put worden.

Laten we het hopen dat het puur toeval is, dat het 2 swakke modules waren maar mijn Aston modules zijn inmiddels op en heb inmiddels een MM besteld, hopelijk gaat deze ook niet direct defect.

Want anders spring ik van het Hilton Hotel af, samen met de DreamBox.......

Link naar reactie
Delen op andere sites

TeeBee,

 

Als eerste: Je hebt niet de volledige support email geplaatst, da's jammer want dan had je zelf nogeens kunnen lezen dat er geen vraag in staat alleen de melding "ga naar de dealer". Een stop woord van je begrijp ik.

 

Verderop heb je namelijk in de support mail erover dat de module bij de firma [color:"red"]geen links AUB [/color] gerepareerd kan worden, dit tegen vergoeding. Nergens maar dan ook nergens worden er vragen gesteld, probeer dit of dit of dit.

 

Dus dat ze jouw geen kans heeft geven een reactie te zoeken is wel een erg rare en onjuiste opmerking. Want je meld niet dat je er nog mee bezig bent oid.

 

Daarnaast heeft de gebruiker een zeer uitgebreid verhaar gemaild, hieruit is eenvoudig vast te stellen dat de cam dood gegaan is in de DB. Hoe dat gebeurd zou moeten zijn word ook beschreven.

 

De door jouw gemelde fout zoek boom is wel degelijk gevolgd, zowel bij mij als bij de kennis van mij. Hieruit valt slecht 1 ding te concluderen en dat is dat de cam is dood gegaan in de DB.

 

Los hiervan vindt ik het een beetje vreemd dat je blijkbaar 1200 postings moet hebben voordat je serieus word genomen door een TeeBee?? Het moet niet gekker worden zeg. Ik stel vast dat m'n cam dood is gegaan in de DB en dan mag ik niet vragen of er meer mensen zijn die dat hebben omdat ik 0 postings op m'n conto heb???

 

Raar board hier.

 

Robert

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met het risico iemand voor het hoofd te stoten dan toch maar:

 

@rsjmeijer:

 

1) Uit een van je berichten maak ik op dat je gebruik maakt van een goldcard. Quote: "De kaart werkte perfect al 3 dagen dus daar kan het niet aan liggen naar mijn idee".

2) Je spreekt over toeval

 

Dan wil ik je de volgende toevalligheid voorleggen: Afgelopen nacht heeft CANAL+ een keywisseltje ondernomen. Wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeel toevallig dat jij plots geen beeld hebt. Maar goed kan natuurlijk toeval zijn; net als het kan dat toevallig 2 Aston's defect raken in een DreamBox. Hoeval Astons zullen er in een Humax defect gegaan zijn? In ieder geval ben ik het toeval nog niet tegengekomen daar ik gewoon al een week m'n Aston met plezier in de DreamBox gebruik. Wel even afkloppen; het toeval kan nog komen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

@TeeBee

 

Misschien kun je beter eerst verwijzen naar www.google.com en het zoekwoordje "keys" na een Canal+ keywissel voordat andere mogelijkheden onderzocht worden. Is toch vaak het meest waarschijnlijke hoewel dat in dit geval natuurlijk niet perse de oorzaak hoeft te zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

TeeBee,

Ik wil zeer zeker geholpen worden, maar dan wel door iemand die iets meer kan vertellen dan ga naar de dealer. En als jij uit je tekst haald dat er nog een reactie van jouw komt richting de melder dan vind ik dat erg knap want ik haal het er niet uit. Alleen dat hij naar de dealer moet. Als er had gestaan, hou ons op de hoogte van de vorderingen enof opmerkingen dan was het een ander verhaal geweest. Maar goed, klantvriendelijkheid is een vak zal ik maar zeggen.

 

NEO,

 

Zo snel stoot je toch niet iemand voor het hoofd??

 

Over toevalligheden gesproken:

Dan leg ik je een andere teovalligheid voor ;-))))

dezelfde kaart doet het wel in de Hyundai, nee niet toevallig eerst geupdate maar toevallig 1 op 1 overgezet. Dus de kaart is het probleem niet.

 

Dat ik geen beeld meer heb met de cam is wat mij betreft ook niet de discussie.

Waar het omgaat is dat de cam door de DB niet meer word gelezen, wel gezien als aston module. Op properties etc klikken lukt niet, dan sprikt de DB terug naar het vorige menu.

 

Robert

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Goed.............. Dit topic is volgens mij zijn volledige essentie verloren.

 

Mischien moeten we maar eens vragen om een "sticky" mopper hoekje ofzo.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik wil me verder niet in deze discussie mengen, blijf liever neutraal, maar ik zet mijn vraagtekens bij deze opmerking:

Ik stelde voor de receiver met een ander type CI te testen. Daarmee kun je volgende zaken vaststellen:

2. Of de CI zijn kennismaking met de Dreambox overleeft

Nou heeft een gemiddelde hobbyist wel een paar CI'tjes liggen, maar geen dozen vol, zo goedkoop zijn ze niet... maar stel (hypothetisch) dat deze dan ook naar de andere wereld geholpen wordt, wie gaat dat dan vergoeden?

 

Lijkt me dus niet onverstandig op naar de dealer te gaan, het probleem duidelijk aan de dealer mede te delen, en hem te zeggen dat hij er (op zijn eigen risico) met z'n CI'tjes mee mag testen.

Wie weet krijg je meteen een mooie vuurwerkdemo <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> maar dan is het tenminste niet op je eigen kosten!

Dreambox 1: DM7000S met Samsung SV1604N 160GB harddisk en 128 MB USB stick op Triax 89cm, draaibaar met Moteck SG2100 HH motor.

Dreambox 2: DM7000S vast op Triax 88cm, Creative 128 MB USB MP3 player werkend als stick <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...