Ga naar inhoud


DISEqC 1.2 of positioner ????


Gast

Aanbevolen berichten

Ik heb een humax ci-5100 aangeschaft, deze zou ik nu samen willen laten werken met mijn oudere analoge reciever met ingebouwde motor van het merk DRAKE (ongeveer 6 jaar oud,is dit mogelijk.

Ik heb nm in de handleiding gelezen dat de Humax aangsloten kan worden met een DISEqC 1.2 of een positioner.

Gaat dit in mijn geval en hoe weet ik als mijn oude analoge reciever met ingebouwde motor een Positioner of een DISEqC 1.2 is. <img border="0" title="" alt="[in de war?!]" src="images/icons/confused.gif" />

Wie kan mijn hierbij helpen.

 

Ciao.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Jouw oude analoge Drake met ingebouwde positioner is héél zeker niet geschikt voor een disecq motor! Indien hij nu op een correcte manier jouw schotel laat draaien dan kun je jouw Humax op de Drake aansluiten als "decoder" (van scart TV Humax naar scart Decoder op de Drake). Je moet dan wel één kanaal per satelliet "toewijzen" om het digitaal beeld van de Humax zichtbaar te maken (een bepaalde decoder instelling kiezen).

Daarbij heb je ook een analoog/digitaal splitter nodig: de coax die van de lnb komt gaat in de splitter en 2 korte kabeltjes gaan van deze splitter, ééntje naar de lnb ingang van de Drake en ééntje van de splitter naar de lnb ingang van de Humax.

Op deze wijze kun je dan verder én analoog én digitaal op alle ingestelde satellieten kijken...

 

<small>[ 22-04-2002, 01:20: Bericht gewijzigd door: Gerdy ]</small>

Gerdy

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...