Ga naar inhoud


[Pioneer] Firmware niet met pioneero


chablis

Aanbevolen berichten

Het is bekend dat soms de eerste keer firmware in de 110 niet met pioneero lukt. Met Jtag-operator lukt dat dan wel. Het gekke is dat bij mij het nog steeds niet lukt. Hij begint wel met verzenden, maar geeft na 1e blok al een foutmelding. Kanalenlijst en Eeprom gaan zonder problemen. Iemand een idee?

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites


Het ligt daar inderdaad zeer waarschijnlijk aan. Ik heb ook een G en ik meen dat ik de 110i als decoder geselecteerd heb. (Ik ben niet thusi en kan dat nu niet zien). Het board-nummer is belangrijker als het decoder-type. Met name vanwege de eerder genoemde chip-keuze.

 

Even proberen zou ik zeggen!

 

Succes

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ga ik (vanavond) doen. Ben ook aan het werk. Verder gaat het trouwens prima met die Jtag operator dus een echte ramp is het niet. Heel iets anders, zou het niet mogelijk zijn de kanalenlijst (d.m.v. gewijzigede firmware) op een funcard te zetten? zou best handig zijn....

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb je een paar weken geleden duidelijk laten weten dat je het juiste moederboard nummer in pionero-configuratie moest vermelden. Het 1354-G board zit dus in de deco DBR-S110i. Als je dit invult dan werkt Pionero zeker.

Voor wat betreft de kanalenlijst+ eeprom-file op je funcard zou misschien kunnen maar je moet dan wel een behoorlijk zware funcard hebben. Denk niet dat dat makkelijk werkt. Key's veranderen sneller dan Kanalen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het idee om de kanalenlijst op een funkaart te zetten is wel aardig, maar als je er even over nadenkt heeft dat nogal wat consequenties. De huidige smartkaart wordt volledig serieel en heel vaak aangeroepen om de data te ontsleutelen, terwijl de kanalenlijst gewoon in het memory-gebied gemapt zit en rechtstreeks geadresseerd wordt. Daarnaast worden er verschillende soorten bewerkingen op de kanalenlijsten uitgevoerd. inlezen, sorteren, voorkeuren, zoeken etc. Die routines moeten waarschijnlijk ook allemaal aangepast worden. Daarnaast zal de geheugencapaciteit aanmerkelijk hoger moeten zijn. (Op dit ogenblik is een kanalenlijst 320kB: niet volledig gevuld, maar toch). Ik denk dat het makkelijker is om de chip op je moederboard te verwijderen en naar buiten te brengen op een ZIF voetje. Dan kun je de chip extern proggen.

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@W.J. Ik heb dit probleempje wel eens eerder aangegeven, en ik kan me niet herinneren dat jij me toen die hint hebt gegeven, maar toch bedankt.

@W.J. en Satori:

Over die kanalenlijst: Buiten het gemak van editten buiten de deco om zou ik i.v.m. de kinderen eenvoudig kunnen willen wisselen van lijst. Vandaar. Op de Kuba- en Emtecfiles die ik tot nu toe heb gebruikt werkt het kinderslot namelijk niet (kan wel selecteren, maar elk wachtwoord wordt geaccepteerd).

Ook voor eigen gebruik zou het afhankelijk van je stemming (of vrouw) wel leuk zijn als je gemakkelijk van lijst kan wisselen. Misschien dat zo'n optie aan het menu is toe te voegen met een te wijzigen pointer. Anderzijds biedt de oplossing van Satori ook wel perspectieven door b.v. met 2 chips te werken die je omschakelt. Dat moet hardwarematig niet zo moeilijk zijn als je wat veiligheden inbouwt.

 

IEDEREEN EEN VOORSPOEDIG EN GEZOND 2003!!!

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik schreef dat je de flash extern kon proggen en dat je dan met een aparte programmer kon programmeren. De oplossing met een extern voetje staat natuurlijk ook toe om de flash te programmeren, zoals je nu doet met Pionero. Dat scheelt weer in de kosten.

Ik weet niet hoeveel kanalen je wilt uitschakelen, maar in het '+' menu kun je kanaal details editen. Als het een enkel kanaal is, kun je bijv de PID wijzigen. Dan is ie ook uit en kun je hem zelf weer aan zetten.

 

Een andere optie is dat je een basis smartkaart maakt (gold bijv) met alleen maar het NL basispakket aan in de PBM.

 

Dit werkt waarschijnlijk wel voor je kinderen. Of het ook voor je vrouw werkt weet ik niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> .

 

Groeten

Satori

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, ik had wel begrepen wat je bedoelde met die flash, maar bedacht toen dat ik evt. ook hardwarematig zou kunnen swappen tussen 2 flashen (met een sleutelschakelaartje ofzo.

Een standaard Abo heb ik wel, maar vergeet hem wel eens terug te prikken in de deco.

En wat betreft mijn vrouw.......daar snap ik zelf ook niets van, lijkt soms wel een beetje of er een Microsoft OS inzit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vrouwen zitten nog ingewikkelder in elkaar dan Pioneer decoders. Je kan ze Flashen, Patchen en Updaten maar het resultaat is bijna iedere keer anders maar in 99 van de 100 gevallen ook verrassend in de goede zin van het woord <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...