Ga naar inhoud


[Strong 8000] Dode strong 8000


duske

Aanbevolen berichten

Beste strong vrienden.

 

Op 3 januari heeft een vriend van mij die smane met mij in Spanje zat een vraag gesteld m.b.t tot een dode strong 8000.

 

Op dit momnet zijn wij weer thuis en hebben de strong die van een gezamelijke vriend is niet meer aan de praat gekregen.

Graag wil ik het probleem nog een keer uitleggen en hoop dat iemand met mij samen de Strong weer aan de gang krijgen.

 

Op verzoek van een vriend heb ik zijn strong 8000 gepatch met de V20 en 9b Ik had de reciever uitgezet en toen hij vroeg om kontact met de computer aangezet met "menu pijlte naar rechts en aan uit knop. Op dat moment kregen wij Char

Toen aan het laden. Dat duurde even en hij deed verder niets dus wij dachten dat hij klaar was. Uitgezet en daarna weer aangezet maar toen begon het probleem Ik kreeg hem niet meer aan. Toch was er nog stroom op. Dat heb ik geconstateerd doordat de zekering dat aangaf. Ondanks alles en geprobeerd zonder dat hij wat aangaf nog een keer te patchen maar niets De computer gaf aan dat hij geen kontact kreeg met de reciever. Heb hem naar een Sat winkel gebracht maar konden niets doen. Wij kan mij helpen om de strong 8000 weer aan de praat tekrijgen. Dat zou heel fijn zijn want wij vinden het wel sneu voor de vriend Graag hulp die in alle dankbaarheid zal worden ontvangen

 

Duske <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

GELUKKIG ZIJN ER NOG SAT-VRIENDEN DIE JE WILLEN HELPEN ..

Als je het weet is het gemakkelijk.

Beter 2 keer vragen dan 1 keer fout doen.

Dreambox600 800Hd strong 8000

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik druk hier even een citaat af van een antwoord gegeven door koostronic

Citaat:
Das simpel je moet gewoon de front van de strong erafhalen (pas op met de lange plastiek verbinding met de netschakelaar deze kan je makkelijk losmaken door aan de zijkant een grote schroevendraaier te kantelen)en dan klik je het kleine printje in het front eraf en voila daar zie je dan dat kleine zilvere buisje met twee aansluitpunten dat is het crystal.
<img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />
Link naar reactie
Delen op andere sites

@Duske,

Ik las dit op een ander board dus kijk maar of je er wat mee kan.

Met vriendelijke dank aan sat2us

 

 

Zorg dat je goeie kabels hebt, heb je die niet, dan kun je de restauratie van je strong wel vergeten, dus zorg dat je zeker weet dat je twee rechte kabels hebt, volledig bekabeld. Op de strong site kan je de specifieke layout ook vinden, ook in het bericht dat ik eerder in de strong forums schreef staan 2 plaatjes van hoe de kabels eruit moeten zien.

 

Als je de strong aanzet nadat je flash mislukt is dan is er niks meer te zien op het display van de strong. Tenminste bij mij niet. Maakt niet uit. Je kunt als je Hyperterminal opstart met de seriele kabel aangesloten aan de strong, hyperterminal instellen op 38400 bps, N, 8, 1 met hardware handshaking, dan moet je bij het aanschakelen van de strong wel iets zien. Zie je niks, dan schakel je de strong aan met de bekende flash-toetsen ingedrukt. Je moet dan een prompt zien. Weet de specifieke prompt niet meer. Maar door op ctrl-c te drukken kan je zowieso deze prompt inkomen. Je kunt dan met een H het menu van de strong opvragen (als ie dit nog doet tenminste).

 

Als je in het menu kan komen dan kan je de hyperterminal afsluiten. Je kunt nu de loader2000 opstarten. Gewoon zoals je eerder hebt geprobeerd.

 

Zorg dat je alle tips van anderen hier in dit forum erg serieus neemt. Zijn namelijk tips van mensen die het "vaker" hebben gedaan!!! Nooit zelf kutten voordat je weet wat je doet. Ookal levert het vaak leuk gehobby op. Heb ik namelijk ook gehad.

 

Zodra je in de loader2000 de commssettings hebt gedaan klik je in het onderste stuk van het scherm en tik je nogmaals een H. Als je nu weer het menu terug ziet komen dan is het goed. Zorg dat je de binfile hebt geselecteerd in de loader2000. Je drukt nu op de C. C betekent charge, zoiets als ga klaarstaan voor het ontvangen van de flash via de parallelle poort. Sluit die aan voordat je uberhaupt de loader start (sommigen zeggen dat je het niet mag aansluiten als je strong of je pc aanstaat.... maarja.).

 

Druk als je de C hebt ingetikt op de startknop van de loader2000. Als alles goed gaat heb je nadat ie klaar is een weer werkende strong.

 

Mocht je in het frans de vraag om een password krijgen dan is dat password cafe

 

cafe

 

dus, zonder iets er voor of erachter.

 

Tik dit snel in als je de vraag om een password krijgt, want er is een time-out van een paar seconden.

 

Dit was mijn oude posting de ervaring leerde mij dat zelfs als je de Strong soms gewoon aan en uit zet hij ook dood gaat (geen display) dan is een reparatie noodzakelijk.

Via Strong kom je in Dordecht uit en voor € 15.= meer kan je er op wachten.

 

Suc6

V8

 

"fortuna vitrea est"

VU+ Duo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Chevrolet

 

Bedankt voor je reactie maar ik ben op dit gebied een leek Je schrijft al dat je het wel serieus moet nemen Nauw dat doe ik wel maar ik ben toch bang dat als ik hieraan begin het fout gaat Nogmaals ik snap niet waarom het fout ging met de patch want ik heb gedaan wat er stond in je weetwel

Wat adviseer jij mij om te doen Wat bedoel je met Strong Dordrecht staat daar het reperatie bedrijf van de strong

 

Bedankt Duske

GELUKKIG ZIJN ER NOG SAT-VRIENDEN DIE JE WILLEN HELPEN ..

Als je het weet is het gemakkelijk.

Beter 2 keer vragen dan 1 keer fout doen.

Dreambox600 800Hd strong 8000

Link naar reactie
Delen op andere sites

Broekman service doet alle reparatie van Strong. Ze noemen zich ook wel Anru.

Heb hier hetzelfde probleem. Had niet alles afgesloten tijdens het laden. Kwam er opeens een popup te voorschijn van een site die ik nog onder open had staan. Strong dus dood. Ga maar eens wat proberen.Eerst kristal los solderen. Volgens mij noemt Koostronic dit ook in een ander topic.Als je hem trouwens naar Anru brengt, kost dit gauw 70 euro. Maar ja, beter als een nieuwe kopen.

 

Kristal lost niets op. Volgens mij moet er een nieuwe flash in, als je zowel met Strong loader als hyperterminal totaal geen contact krijgt.

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kijk hiervoor eens een fiks aantal bladzijden terug. Ik heb precies hetzelfde probleem gehad en ik begon me ook al zorgen te maken over chrystallen enz. Lees mijn topic eens goed, daar heb ik precies ingeschreven hoe en wat, achteraf gezien was het echt niet moeilijk, gewoon goed lezen. Kijken bij "dode strong" van Desmoerick <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, zie ik hier nu ook. Verschijnt ongeveer 1 minuutje, gaat dan weg.Maar daarna gebeurt er verder niets. Start opnieuw op, maar display blijft weg en ook reactie in loaderprog. Alleen bij uitzetten receiver komt er 1 tekentje (gekke a of o) te voorschijn in onderste helft van loader. Bedankt trouwens voor de hulp.

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het klopt dat je ong. 1 minuut het printericoontje in beeld hebt. D.w.z. dat de nieuwe software geladen wordt. Als dit icoontje weg is nog even 2 min. wachten. Dan klik je de loader leeg en sluit je deze af. Nu doe je de receiver uit met de knop en de stekker eruit. Doe de stekker er weer in en de receiver aan. Doe hem direct weer uit en probeer hem weer op de schotel. Als je V20 eerst hebt geladen (dit is het beste) heb je geen kanalen meer, alleen nog het menu. Gooi nu de patch erover heen op dezelfde manier als beschreven en sluit hem weer aan. Stel de datum en tijd in en laat alle kanalen zoeken. Als het goed is heb je nu een uitgebreidere Strong.

 

Succes <img src="http://www.sat4all.com/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welke patch probeer je erop te zetten?

Begin eens met da3ned3.bin (originele V20) om de boel eens compleet te resetten.

Succ6 ermee.

Als het icoontje weg is moet je niet wachten hoor, dan is het gebeurt. Eerst de loader sluiten is wel aangeraden.

Wat je via internet niet vindt hoef je meestal niet verder te zoeken.

 

Kathrein UFS-910 (AAF2.0e/E2 versies) +WiFi +sataHD & Multytenne Twin

Samsung LE46A552: 46" Full HD.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...