Ga naar inhoud


Disecq


EmQu

Aanbevolen berichten

Ik zal vast een enorm stomme vraag stellen maar ik ben nieuw en ik doe mijn best om bij te leren.

Ik heb een Philips DSX 6073 met een mooi doorzichtig schoteltje van 60cm met 1 LNB. Nu wil ik er een 2e LNB bijzetten om de Hotbird te ontvangen. Nu zijn mijn vragen:

- Is mijn schotel te klein ?

- Kan dit met een zgn. Disecq?

- Weet iemand een plek waar ik hierover kan lezen/leren?

Ik heb al op Duwgati gekeken, daar heb ik gelezen hoe ik mijn Philips kan patchen en dat heb ik gedaan, ik heb gekeken bij Zeguers en daar ben ik niet veel wijzer van geworden. Ik lees wel veel over de zgn. Disecq, maar ik weet nog steeds niet of het mogelijk is op mijn "schoteltje" van 60 cm. Het zijn veel vragen en ik zou het op prijs stellen als iemand mij een antwoord zou kunnen geven. Maar ik zal wel uitgejouwd worden omdat ik er te weinig van weet.

 

Alvast bedankt,

 

Marc

...

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik heb zelf ongeveer een soortgelijke situatie.

Een Philips 5816; een Triax 64cm schotel 2Lnb's en een Disecq. Werkt dus als een trein <img border="0" title="" alt="[smile]" src="images/icons/smile.gif" />

 

Je wilt meer info lezen? Ik zou gewoon de benodigde zaken halen en installeren. Dan weet je precies welke 'problemen' je nog moet opzoeken en kun je gericht zoeken.

 

Denk ook aan een klein stukje extra kabel en een paar (4) connectors voor je tweede LNB naar de Disecq en de kabel die je doorknipt voor verbinding van je eerste LNB baar de Disecq.

 

Als je nog vragen hebt, dan hoor ik het wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marc

 

Je schotel van 60 cm is te klein voor een dubbele lnb.Je zou het schotelforum eens moeten gaan lezen,want daar staan een aantal topics over dit onderwerp in. <img src="/ubbthreads/images/icons/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hels,

 

bedankt voor de reactie.

 

Ik wil het volgende aanschaffen:

 

- Dual LNB houder

- Nog een Philips LNB

- Disecq switch

 

gaat dit dan via dezelfde coax terug naar mijn Philips DXS 6073 en is die, nu ik hem gepatcht heb, geschikt hiervoor? Misschien komen deze vragen een beetje dom over maar ik heb er niet zoveel verstand van en ik ben bang dat ik spullen koop waar ik niets aan heb. Ik heb voor deze schotel al op mijn knietjes moeten liggen bij mijn vriendin die mijn hobby niet begrijpt.

 

Vr.gr.

 

Marc

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Marc

 

Als je van je vriendin een grotere schotel mag kopen kun je het wel doen maar anders is het in mijn ogen weggegooid geld.Of je moet het laten liggen voor later.Zoals ik al zei,je schotel is te klein voor een dubbele lnb.Als je een dubbele lnb wilt plaatsen zou je minimaal een schotel van 80/90 cm moeten hebben.Maar al dit staat ook wel in het schotelpark forum te lezen.!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ben er uit: mijn dish is te klein en daar past geen werkende 2e LNB op. Maar mijn probleem is dat het op zich een mooie schotel is die ik beneden in de tuin heb staan en die nauwelijks opvalt.

 

Kortom, nou lijkt mij de enige optie een positioner. Kan mijn Philips DSX 6073 dit aan? (ik ben namelijk het handboek kwijt.)

 

Vrienden alvast bedankt,

 

Marc

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Positioner ???

Bedoel je een motor? Je Philips ondersteund alleen 1.0; voor een motor heb je 1.2 nodig.

 

En nog even terugkomend op je 'mijn schotel is te klein'. Je kunt bij me langs komen en mijn configuratie zien. Een 64cm schotel en ik heb Astra en Hotbird zonder klagen. Aan de andere kant: een grotere schotel is wel beter ...

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hels,

 

Tot mijn teleurstelling heb ik geconcludeerd dat mijn dish zelfs maar 55 cm is. Ik heb me dus behoorlijk vergist, ik denk dat er nu helemaal geen sprake meer is van een dual LNB.

 

Maar ik bedoelde inderdaad een motor ja, ik dacht dat het een positioner heette. Tsja al die termen zijn nieuw voor me. Maar wat wil dat precies zeggen: 1.0 ? En wat kan ik nu met mijn receiver. Ik heb op diverse sites gelezen dat er ook andere soorten motoren zijn om een dish aan te sturen. Wat is nu mogelijk met mijn huidige configuratie:

 

- 55 cm dish

- Philips LNB

- Philips DSX 6073 (V9 gepatcht)

 

Is mijn receiver dus geschikt om na het draaien van de dish de Hotbird signalen te verwerken ? Het zijn een hoop vragen maar ik ben erg nieuwsgierig of het mogelijk is, of dat ik mijn spullen alweer op ***geen-reclame*** kan zetten.

 

Greetz,

 

Marc

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Diseq 1.2 is een standaard van Eutelsat dit zogrt er voor dat je motor naar de de juiste posities.

 

Een motor kent alleen diseq 1.2 aansturing LBN kunnen volgens mij alleen diseq 1.0 aansuring en dan kun je schakelen.

 

Ik heb een 55 CM met motor ik ontvang Astra 100 % Hotbird 80 % en sirius 95 % en de rest ook. Ik heb een Humax dus een Diseq 1.2 jij kunt dat helaas niet <img src="/ubbthreads/images/icons/frown.gif" alt="" />

=============================================

2 x 800HD DVB-C Newnigma2 v3.2.2 CCCam 2.2.1

Debian with Mastera, SMARGO+ CCcam 2.1.4

=============================================

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ EmQu,

 

Je Philips is geen probleem, mits de juiste providers in de kanalenlijst aanwezig zijn. (Vergeet even alles over DiseQ. 1 en DiseQ 1.2)

Indien je een systeem aanschaft waarmee je een schotel kan aansturen, is alles opgelost, je 55 cm schotel is echter nogal klein, om te draaien heb je al vlug een schotel met een dia. van 1 meter nodig.

 

Dus.., indien je de schotel naar Hotbird 13.0 Oost richt, kan je hotbird kanalen met je Philips bekijken.

Met de schotel naar Astra 19.2 Oost gedraaid zie je de Astra.1 kanalen van de Philips.

Met de schotel naar Astra2 28.2 Oost gedraaid zie je de BSky Free To Air kanalen, nadat je deze eerst aan de Philips kanalenlijst hebt toegevoegd.

 

Een dergelijk draaibaar system kost wel een paar muntjes, ik durf hierbij wel een vraagteken te zetten of het rendement aanvaardbaar is.

 

Zelf heb ik een draaibaar Xsat410 DiseQ 1.2 systeem met een 88 cm Triax schotel met Stab motor, werkt uit de kunst.

Heb ook een Philips die happy is met een vaste 78 cm Triax met twee Lnb's.

Heb ook nog een Sky Digibox die Astra2 aardig vindt.

 

groet

gamgra

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Natuurlijk heb ik ook wat mailtjes naar bedrijven gestuurd om te kijken wat ze me adviseren cq. aan willen smeren. Nu heb ik meerdere malen het advies gehad om een schotel van 80 cm te nemen met een monoblock en dan zou mijn Philips kastje automatisch omschakelen als ik een Hotbird of Seca kanaal te pakken heb.

 

Als één van mijn nieuwe vrienden dit zou kunnen beamen dan koop ik gewoon een grotere doorzichtige schotel en ziet mijn vriendinnetje, hoop ik, het verschil niet eens.

 

Met vriendelijke groet en wederom alvast bedankt,

 

Marc

...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...