Ga naar inhoud


Storing Philips 6072 :-(


bas1234

Aanbevolen berichten

Ik heb een heel groot probleem! Sinds vrijdagavond doet mijn flipsje het niet

meer, nou ja althans niet geheel. Wat is het probleem:

Als ik de receiver aanzet dan krijg ik op de TV het balkje van de desbetreffende zender te zien (Bijv RTL4) tot nu toe gaat het nog goed. Vervolgens zou het bewegende beeld van RTL4 te zien moeten zijn, dit is echter niet het geval. Wat nog meer vreemd is, is dat de tijd niet uit het display van de receiver verdwijnt. Waar normaal gesproken dus het kanaalnummer komt te staan blijft nu de tijd gewoon in het display staan. Als ik echter de volume verander dan zie ik dit wel in het display en naar een paar

seconden springt deze i.p.v. naar het kanaalnummer weer terug naar de tijd.

De enige commando's waar de receiver op reageert zijn: Kanaalkeuze (omhoog, omlaag, kanaalnr invoeren) en Volume Up en Down. Ik kan dus ook niet in het menu komen.

 

In eerste instantie dacht ik dat het aan de firmware of eeprom zou liggen. Daarom heb ik eerst de eeprom gewist en opnieuw met de juiste file beschreven. Dit gaf echter hetzelfde resultaat....hierna heb ik de v1.32 versie Firmware vervangen voor de v1.42. Dit mocht ook niet baten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Mijn conclusie is dus dat het een hardwarematig probleem is (ik krijg immers geen foutmelding tijdens patch en de patch staat er ook goed in want de kanaalaanduiding is anders).

 

Vervolgens heb ik de voeding nagekeken op losse kontakten. Helaas ook geen resultaat! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

Wie helpt mij verder?!?

 

 

Receiver: Philips DSX6072/08A (GOLDBOX uit Italië, gefabriceerd in België)

Firmware: 1.42

 

PS.: De OSC en het signaal afkomstig van de schotel werken wel op een andere receiver dus aan het

signaal of SmartCard kán het niet liggen! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

 

Greetz Bas

 

 

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites


@BAS1234 Als het met de hardware is dan is dat lastig nl. PH repareert die dingen zelf (ogr. onderdelen vaak het probleem)maar hier zijn ook genoeg mensen die dat mischien voor je kunnen doen en die daar mischien ook nog verstand van hebben "omwissel nummers van IC s" lees eens bij NOES op 23-01-2003 die hadden voeding probleem is ook opgelost.

PS. heb je de originele software al geprobeert en had de box het direct na de patch. of is ie er spontaan mee begonnen.

Waarmee is gepatcht looker,of serial, oslink.

suk6 JOHANNES

DSX 6071, 6072, pace dvr 501 g6, Jaeger Silent Gold. Superjack ez2000, Oslink,

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik zou zeggen 99 % eeprom + flash probleem, ik had het ook af en toe, en als je die flash512 hebt verwerkt met mcedit dan ligt het daaraan, dus nog een keer de flash file inproggen (origineel = niet verwerkt) en daarna de bijbehorende eeprom, (soms lukt het pas na drie keer ofzo).. . success <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Lijkt me vreemd, ik heb de kanalenlijst niet aangepast met MCedit en het vreemde is dat de problemen spontaan zijn begonnen dus niet nadat erg gepatcht is.

Ik denk dat ik nog maar eens weer ga proberen om hem te flashen. Misschien kan ik beter de flash eerst leegmaken met de lege Flash file van Zeguers?

 

Johannes: Ik zal het desbetreffende bericht van NOES eens bekijken. Ik patch altijd met LookerFlash.....

 

Groeten en bedankt voor jullie reactie.....als het gelukt is hou ik jullie uiteraard op de hoogte

 

Bas

 

 

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu versie 1.42 er weer ingezet nadat ik de flash eerst heb gevuld met de lege firmware van zeguers.

De voedingsspanningen heb ik ook nagemeten en het lijken mij allemaal goede waarden. Zeker weten doe ik het natuurlijk niet want ik weet niet welke spanningen er op horen te staan.

Nog steeds hetzelfde probleem..........

Nu doe ik een poging om de orginele firmware voor de DSX6072 erin te zetten......zal ook wel niet helpen maarja.

Wie weet nog iets dat ik kan proberen? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

Greetz Bas

 

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit probleem schijnt ineens veel voor te komen.

Ik heb het zelf ook gehad. Weliswaar een 6073 met de v9,6 pacht er op en een funcart, maar bij twee andere kennissen geen problemen (zelfde spullen) alleen bij mij.

 

Van het eene op het andere moment geen beelden en menu alleen nog maar een klokje en de zenderaanduiding. En dat terwijl ik er al weken niks meer aan verandert had.

 

Zat hem bij mij in de Eeprom.

 

Kijk ook eens in de toppic: Philips 6073 dood.

 

Succes er mee.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

haaneen ik zal eens kijken in de desbetreffende topic.

In de tussentijd heb ik echter niet stilgezeten. Ik heb na de vorige patch (v1.42) de FW vervangen door de orginele fw voor DSX 6072.

Tot mijn grote verbazing kan ik nu wel in het menu komen en zenders laten zoeken. Het vreemde wat zich nu voordoet is dat het zoeken gaat hangen als ie 100 zenders heeft gevonden. Vandaag kwam ik echter tot de 188 zenders. Ik heb echt geen idee waar ik de fout moet zoeken maar ik zal Eeprom of Firmware zeker in mijn gedachten houden.

Ik hou jullie op de hoogte,

Greetz Bas

 

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb inmiddels weer v1.42 Firmware van MZ erin gezet maar het probleem blijft. Naar mijn idee is het een hardware probleem. Het is net of de hogere frequenties niet meer werken waardoor de ontvanger 'vastloopt'. Voorbeeld: Op een duits FTA kanaal werkt de receiver vrij goed, alleen af en toe blokken wat ook al duidt op een probleem in het HF gedeelte van de receiver.

Wanneer ik alle kanalen verwijder en de receiver laat zoeken dan vindt de receiver alleen de eerste 100 of 188 kanalen en gaat daarna niet verder.

Volgens mij ligt het dus echt aan het ontvangst gedeelte van de ontvanger. Ik heb de ontvanger ook al open gehad om te kijken of er ergens een los contact zit.....dit is echter onbegonnen werk, het is allemaal SMD.

Bedankt voor de reakties allemaal maar deze ontvanger is niet meer te helpen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

gegroet.....

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Schopje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

Inmiddels een aantal maanden verder en is nog niets veranderd aan bovenstaande situatie. Het bericht hierboven omschrijft nog steeds heel duidelijk het probleem.

Een aantal IC's en Elco's ben ik al langsgelopen maar ik kan gewoonweg niets vinden. Het lijkt net of de PLL in de tuner niet bestuurd wil worden. De tuner is echter wel goed, deze heb ik afzonderlijk getest in een andere ontvanger.

Wie helpt me verder? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />

 

In de topic 'rokende soldeerbout' heb ik een verwijzing naar dit bericht geplaatst, het bericht staat hier in 'Philips' omdat bij het starten van deze thread de topic 'rokende soldeerbout' nog niet bestond <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Did you have your shock today?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo, Ik heb dat wel vaker gehoord dat hij raar gaat doen naar dat hij met Oslink is geflasht.

Maar misschien is het een oplossing als je flasht met een ander progje BV.declink of FlashCvt dat gebruik ik ook en nooit een probeem gehad.

Volgens mij gaat het met Oslink te snel En de compoort (serial) is niet zo snel Het duurt wel veel langer.

En de ontvanger word dan ook niet zo warm.

En ik had begrepen van een monteur dat hij in de fabriek ook via de compoort (serial) word geflasht.

Maar dit zijn mijn ervaringen.

Veel succes.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...