Ga naar inhoud


De kop is er af


Satori

Aanbevolen berichten

Mijn eerste dreambox berichtje: De kop is er af.

 

Ik ben meteen gaan spelen met het apparaat om enig gevoel te ontwikkelen.

Dream gekregen met Beta 1.0.4. 30.01/2003.

 

Mijn eerste gebruikers indruk is dat ik de dream in elk geval niet in de kamer bij mijn huisgenoot wil hebben. De 'touch and feel' is zeker niet gebruikersvriendelijk. Je kunt te makkelijk in menu's of omgevingen terechtkomen waarbij je de kanalenlijsten niet meer terug kunt vinden en dat is voor 'leken' niet zo handig. Ook het creeeren van een basiskanalenlijst (nl-

pakket en wat extra persoonlijke kanalen valt niet mee.

Wat ook opviel was dat de menuschermen en ook teletext heel erg flikkeren.

Na het nodige heen en weer geschuif is het basis bedieningsbeeld voor mij in elk geval helder en de dream zal mijn werkkamer voorlopig toch niet meer verlaten.

 

Mijn tweede actie was om het netwerk aan de gang te krijgen. Dat bleek een fluitje van een cent. Inpluggen. Ip adres toekennen, confige netwerk aan zetten en 'voila'. Toegang geregeld. Ik kon via explorer en een tty meteen op de dream terecht. Mijn unix is erg roestig, maar de vi commando's enz. kwamen vrij snel bweer boven. Ik miste wel de '-h' optie in de progjes en de man functie voor mijn refresh. Veel filetjes bekeken. Oa de keyfiles (uiteraard).

 

Vanmorgen besloten om ook NFS aan de gang te maken en eens uit te testen of ik via het netwerk iets kon opnemen. Met NFS had ik op XP wat problemen, Heb 1.1 gedownload en uiteindelijk Nfs en Portmap in NT-compatibiliteitsmode gezet. Toen dat bleek te werken, heb ik op de dream de hdd gemount en ook dat verliep meteen goed. Opname gemaakt en weer afgespeeld. Ook hier geldt dat de het even zoeken was hoe ik makkelijk kon overschakelen van ontvangen naar opnames bekijken en terug. (Voor een gewone gebruiker niet makkelijk). Het beeld was perfect

 

Samengevat: De kop is eraf. Mijn enthousiasme is groter dan die was. Ik heb nog geen firmware of kanalenlijsten geflasht of anderszins grote dingen gedaan, maar ik vond dit een mooie aftrap. (Kan vanavond laat pas weer verder rommelen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> ).

 

Belangrijkste conclusie: Ik wil hem nu al niet meer kwijt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> .

 

Groeten

Satori

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...