Ga naar inhoud


Installatie Moteck sg2100 op humax 5400 probleem


FredjeV

Aanbevolen berichten

Hoi,

 

Na de installatie van de rotor heb ik nog maar de helft van het signaal ontvangst op de meeste satelieten:

Astra RTL5 sig:76 Qual: 56

Direct1 sig: 90 Qual: 72

Hotbird: AB sig 76 Qual: 94

AB4 sig: 70 qual: 57

Eutelsat W2 Fox sig:86 qual: 41

Eutelsat W1 CNBC-e sig:87 qual 57

Eutelsat W3 TV Polonia sig:79 qual:59

Sirus RTL9 sig: 70 qual 100

Enter sig: 86 qual:59

 

Ergens heb ik dus wat fout gedaan, voor de installatie van de rotor had ik namelijk tussen de 90 en 100%.

 

Ik heb de standaard instellingen genomen voor de hoeken van de schotel en rotor

Schotel 32graden

Rotor 38 graden (geloof ik, uit mijn hoofd).

 

Dit gaf geen beeld en ik heb dus zitten stoeien met alle standen. Welke hoek kan je het beste veranderen, de hoek van de schotel of de hoek van de rotor? Indien je de rotor hoek vervander wijzig je namelijk ook de zijdelingse draaiing van de schotel(Clarke belt), bij de hoek van de schotel gebeurt dat niet.

 

De hoek van de schotel (voordat het draaibaar was) stond anders dan opgegeven (opgegeven was 38, hij stond op 40) moet ik deze 2 graden afwijking dan ook toepassen op de hoek van de schotel op de rotor?

 

Je ziet het al, ik begrijp er alweer geen ruk van!

 

Wie helpt me uit de brand?

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites


@FredjeV,

 

De qualiteit van diverse zenders (voornamelijk op Astra en Hotbird) zijn bij mij ook gedaald, maar dat komt denk ik doordat je de installatie niet uitricht op 1 satelliet, maar op meerdere, de rotatie van de motor kan volgens mijn niet zo naukeurig afgesteld worden als je met de hand kunt doen. Verder zal misschien de motor ook nog een beetje van je signaal afsnoepen.

 

Als tip m.b.t. het veranderen van de elevatie zou ik met beide (dus motor en schotel) een beetje spelen. Als je kijkt naar de posting van Winwiz kijkt zie je wat ik bedoel.

 

Verder zou ik de schotel afstellen op de meest zuidelijke satelliet voor jou en dan de meest oostelijke en westelijke. Als je deze alle drie maximaal kunt ontvangen heb je voor de rest van de satellieten ook het maximaal haalbare van je installatie. Let er wel op dat de LNB recht staat in de LNB houder, dus niet onder een hoek. Deze draait tenslotte mee met de clarkebelt die de rotor volgt, en dus automatisch onder de juiste hoek staat voor de gevonden satelliet.

 

Als opmerking wil ik nog even zeggen dat je moet opletten met de connectors op de sg2100, door de ondoordachtte plaats hiervan is het mogelijk dat de kabels langs de bevestiging van de schotel schuren en dus beschadigd raken. In het ergste geval zal de printplaat van de rotor beschadigd raken door het 'geweld' van de buigende connectors. Dus gebruik het liefst haakse f-connectors.

 

Suc6. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Rouwen: De posting van Winwiz heb ik gelezen en gebruikt, Je zegt op de meest zuiderlijke en oosterlijke afstellen, maar als ik me niet vergis dan verstel je toch ook de kwaliteit van de sirus in dat geval?

En wat is maximaal ik heb een 80 cm schotel dus mag och wel verwachten boven de 60% kwaliteit uit te komen om astra....

 

De Haakse F conectors kon ik niet krijgen, maar ik heb ook niet van die grote draadeinden als jou aan mijn schotel zitten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

@Bohemi: Wat voor schotel? Geen idee, zo'n ovale met gaatjes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> Maakt dat wat uit dan?

Beide sateliten nog niet geprobeerd, ik heb alleen zicht op Oost en alleen de astra t/m sirus getest. De overige zal ik morgen eens doen.

 

Wat hebben jullie gewijzigd de elevatie van de rotor of de schotel, dit lijkt me nogal relevant, toch?

Kloppen bij jullie de af te lezen graden met de in te stellen waarden?

 

Fred

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

@FredjeV,

 

Je stelt eerst het geheel uit op Sirius (als dat voor jou de meest zuidelijke satelliet is). Als je hier maximaal ontvangst hebt ga je met de humax draaien naar het oosten. Je neemt hier de meest oostelijke (waarschijnlijk Turksat) en kijkt of je met het hoger of lager duwen van je schotel een betere ontvangst krijgt. Kijk naar de posting van winwiz wat je moet doen met de elevatie van de motor. Ga terug naar Sirius, kijk wat er gebeurt als je tegen de schotel duwt. Stel nu de elevatie van de schotel en de rotor af (dus schotel b.v. omhoog, dan motor omlaag). Controleer de ontvangst van Turksat weer (en stel evt. bij). Ga weer terug naar Sirius en controleer de ontvangst. Ga zo ver als mogelijk naar het westen (met de humax) en zoek ook hier een satelliet. Speel weer met de schotel en de rotor voor optimale qualiteit. Terug naar Turksat. Terug naar Sirius, terug naar westen, etc. etc. Als je deze uiterste goed hebt afgesteld heb je de rest ook optimaal!

 

De elevatie van de motor klopt exact met de opgegeven waarde uit de handleiding, deze kun je dus gewoon gebruiken. Latitude woonplaats is Latitude op latitude-schaal motor (linker zijde gezien van achter de paal). De schaalverdeling van de schotel blijkt wel eens vaker niet juist te zijn, dus gewoon latitude of elevatie van de motor gebruiken en dan schotel-elevatie aanpassen tot maximaal signaal.

 

Suc6. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

p.s. binnenkort bij mij toch maar de zaag zetten in die draadeinden... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK ik zal het proberen, in ieder gaval begrijp ik uit je verhaal dat de schaalverdeling op de rotor dus juist is en dat ik die moet hanteren en met de schotel elevatie spelen, nu heb ik het andersom gedaan, ik heb vooral gespeeld met de elevatie van de rotor. Dit zou kunnen verklaren waarom sirus wel goed is en de overige niet.

 

Ik heb nu de LNB iets gedraaid en ook dat gaf een verbetering van het beeld.

 

Suc6 met zagen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Fredje,

 

Ik heb exact dezelfde combinatie(ontvanger+motor)bij mij thuis staan als dat jij hebt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> met dezelfde vragen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> alleen heb ik nog niet de tijd gehad om deze (de SG2100) aan te sluiten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />, vraag dus zo veel mogelijk (dan hoef ik het niet te doen). <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

P.S.

 

leuke foto trouwens ben je Model of zo??? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

Humax 5400, dreambox 600s, dreambox 800HD en een ET9000 met openPli op Pana 42px80

ps3 60 gb ps2 BC

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fred,

kreeg een reply op eem mailtje wat ik je gestuurd hebt.

Stond verder echter niets anders in als de tekst die ik erin geplaatst had.

Heb je mijn mailtje ontvangen of niet?

P.s. op dat fluiter adres

Avensis

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ok, vandaag de schotel waterpas opgehangen en verplaatst (hangt nu in een boom op 6 meter hoogte) en heeft vrij zicht over de gehele wereld <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Nu het probleem. Ik krijg geen beeld op Sirus, wel uitslag op signal maar geen beeld (op RTL9 of welke FTA dan ook). Toen het donker werd was ik het zat en ben ik gestopt.

Binnen even gespeeld met de rotor en plop beeld op astra. Alle andere satelieten geven vol uitslag op signal en 0 op quality. Als ik dan toch eindelijk met wat met de rotor draai en uitslag kijg op zowel signal als quality dan geeft de ontvanger 0602 Scrabled... Das K*T want het is een FTA zender.....

 

Morgen maar weer even proberen, heb net een satfinder geregeld kijken of het dan beter gaat. Maar als ik beeld heb op Asta terwijl mijn rotor daar zelf naartoe is gedraaid moet ik toch op de andere sats ook beeld hebben???

 

Als ik overigens de schotel volledig naar de grond of lucht draai blijf ik altijd 50% signal houden, klopt dit of zijn mijn problemen te wijten aan een kapotte LNB??

 

Fred

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nog ff een vraag:

Het uitrichten van de schotel moet als de schotel op 0 graden staat. Hoe krijg je het kreng op 0 graden... De graden boog is alleen af te lezen voor mensen met een lichamelijke handicap, alleen komen deze niet op een ladder 6 meter een boom in... Bestaat er een goto 0 actie welke ik kan uitvoeren.

Wanneer reset ik de rotor (met een paperclip) en wanneer reset ik de rotor via de schotel? Wat i het verschil?

 

En wat kan ik toch een vragen stellen.....

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...