Ga naar inhoud


Voedingsmodificatie werkt niet ?


Gast

Aanbevolen berichten

Daar word je nou chagrijnig van, ben ik bezig geweest om netjes, met het door dreambox opgestuurde setje de voeding aan te passen, en nou heeft het niets opgelost.

Ik ga er vanuit dat ik alles goed heb gedaan, want tenslotte werkt de dreambox nog gewoon <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />.

Maar de harde schijf werkt niet. Zelfde effect als eerder met de niet aangepaste voeding. Dreambox wil niet doorstarten, HD slaat aan, maar ook weer af. Op de externe voeding is alles prima in orde <img src="/ubbthreads/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

Wat nu ? Kan het zo zijn dat ik iets fout heb gedaan ? Ik heb een Maxtor 80 GB schijf (kleine broertje van de goedgekeurde 120 GB schijf).

 

Heb natuurlijk weinig zin om de box in te leveren, want dan zit ik tenslotte zonder. Maar zo'n grote externe voeding met ventilator is ook niet wat.

 

Ideëen ?

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


Onderdelen niet per ongeluk verkeerd om geplaatst ?

 

Soldeer is wel goed doorgevloeid ?

De hd voeding staat volgens mij geheel los van de rest van de dreambox, dus zou toch even de soldeerverbindingen nakijken en checken dat de componenten echt goed om zitten.

Met de externe voeding gebruik je waarschijnlijk ook een andere powercable misschien is er iets met je dream powercable.

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Alle onderdelen zitten in de juiste stand, netjes gesoldeerd (vind ik zelf <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />). Condensator waarover ik twijfelde maakt op beide polen elders op de printplaat contact (heb doorgemeten naar de tuner polen bij de lnb aansluiting).

Heb aleen de onderzijde netjes gesoldeerd, maar dat lijkt me goed, kan er aan de andere kant ook niet bij.

 

Is overigens geen lastige aanpassing, alleen door de beperkte ruimte is het lastig om de te vervangen componenten te verwijderen.

 

gr. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

 

heb de componenten ontvangen van Dream zelf, dus dat lijkt me wel. Heb ook niets verwisseld. Vraag me af in hoeverre ik nog can controleren of bepaalde zaken goed zijn gemonteerd. Tenslotte kan ik weinig controleren van de bedrading (er valt weinig te zien <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />)

Zoals ik zei, met externe voeding werkt alles, dus het lijkt me niet dat er echt iets fout is gegaan bij de modificatie, dan had er toch meer niet moeten werken (of zie ik dat verkeerd)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb juist een modificatie gedaan op een box met een maxtor 80 gig schijf en deze werkt prima, dus volgens mij is er iets mis met hetgeen wat je hebt gedaan.

Kijk alles nog eens goed na.

Trouwens welk image gebruik je?

Maxtor 80 gig 6YO80LO

Link naar reactie
Delen op andere sites

heb je al geprobeert de dreambox zonder Hdd op te starten, een vriend van mij had gewoon de hdd stuk

en had de zelfde klachten als jij ( even de stekkers er af )

 

suc6 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

@compy: heb inderdaad de door jou genoemde HDD, prima ding en stil. Heb alles gecheckt. Polarisatie prima, aansluitingen prima, kan de min polen her en der terug meten op het moederbord en zelfde geld voor de plus polen. Heb met een oud scoopje gekeken, en heb geconstateerd dat er bij aangesloten HDD een fijn zaagtandje ontstaat in de voedingsspanning, en dat lijkt me dus het probleem. Blijft de vraag waar het fout kan zijn gegaan. Aangezien ik geen idee heb hoe het circuit loopt, valt er ook weinig te controleren (hoe zit het met de printbanen in de tweede laag, waar komt dat uit ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Spanning is overigens rond de 4.9 V is dat wel genoeg. Vind het gek dat de HDD niet door zijn BIOS komt en dat vervolgens de hele DB blijft hangen. Lees over het algemeen dat de HDD niet helemaal lekker werkt, ofwel stottert. Lees eigenlijk niet dat de hele boel niet meer start. Dat niet opstarten was ook precies gelijk voor de modificatie. Het is dus niet slechter geworden <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

@smit: HDD is ok, op een externe voeding werkt alles als een zonnetje, maar het ziet er zo rommelig uit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Baal dus als een stekker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Welk image je heb je daar op lopen.

Probeer een die van trav 03-02.

Daar heb ik hem met getest

Kijk je PM eens na, mischien heb ik nog wel wat tips.

Voor bepaalde HDs heb ik andere waarden mischien kan ik je daar met helpen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb een PM gestuurd. Heb traveler van 3-2 is de meest stabiele tot nu toe en daar houd ik het even bij voor nu. Anders krijg ik teveel ruzie aan het thuisfront :-)

 

Ik blijf erbij dat de voeding ook te zwak is. De externe voeding levert 5,1 volt (belast). De interne zakt van 4,9 naar net 4,7 onder belasting

 

gr.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je hebt gelijk, zal wel een kluns wezen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />. Het lijkt zo makkelijk, maar blijkbaar niet. Met al het geklooi is het nu helemaal stuk. De tuner doet nu ook niets meer (geen signaal). Met het doormeten is vanmiddag een condensator opgeblazen en blijkbaar is dat op de tuner doorgeslagen.

Ik doe de boel wel terug en dan wacht ik wel af wat de leverancier/distibuteur zegt.

 

Het zal wel zijn dat ik niet juist de componenten heb verwijderd (wat ook het lastigste was). Maar moet zeggen dat de eenvoud van aanpassing wel iets te eenvoudig wordt voorgespiegeld. Had ik hem nu maar direct terug gestuurd naar de dealer.

 

Je weet dat je een machine koopt die nog niet helemaal goed werkt. En een beetje hobby is leuk. Maar in relatie tot de hardware problemen ligt dat toch een beetje anders lijkt me. Laten we het er op houden dat ik een pechvogel ben (zal mijn logootje maar even aanpassen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />)

 

Ben bang dat het zo een dure hobby wordt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Enne mijn advies alhier, begin niet zelf aan de modificatie, tenzij je echt een kei bent in solderen en met name desolderen

 

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wel vervelend voor je. De eerlijkheid gebied te zeggen dat op de dreambox site wel gewaarschuwd wordt tegen het zelf uitvoeren van de modificatie. Ik heb zelf uiteindelijk ook besloten om het netjes door dream te laten doen. Ondanks dat ik het met hulp van mijn collega vast wel gelukt was had ik weinig trek om de garantie op het spel te zetten.

 

Ik denk dat je dus een goed advies geeft. Helaas voor jou te laat.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...