Ga naar inhoud


Ik begrijp het nog niet helemaal - Clark-belt?


Gast

Aanbevolen berichten

Ben het hele weekend bezig geweest met het uitrichten van mijn schotel. Daarover geen vragen, de procedure is duidelijk.

 

Maar ik vraag mij af, de sirius staat op 5,0E deze gebruik je om je schotel (met rotor) uit te richten. De Rotor moet je volgens een aantal threads op dit board op 0 graden zetten voordat je begint met uirichten. Nadat je het sterkste signaal gevonden hebt (en gecontroleerd hebt of het de sirius is) doe je een recalculate. Alle satellietposities worden nu herberekend.

 

Maar zou het niet handiger zijn als je de rotor, voordat je begint met uitrichten, op 5,0E zet? Volgens mij komt een schotel die op deze wijze uitgericht is, beter in de buurt van de denkbeeldige Clark belt als je roteert naar andere satellieten, dan een rotor die op 0 graden staat en op de Sirius is uitgericht. De elevatie van de schotel is op 0 graden op de rotor namelijk iets hoger dan op 5,0E graden op de rotor (als ik het rotor / Clark belt principe goed begrijp)

 

....of zit ik er compleet naast ?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Ik denk dat je wel dat je hiermee een beetje in de war zit. Sirius zit op 5°E. Dit is gezien tov de 0° meridiaan. Als wij dus (ik denk in de meeste van onze gevallen) naar het zuiden kijken zitten wij eigenlijk ongeveer op de 5° meridiaan te kijken. Veronderstel nu dat je 19°E zou wonen dan zou je voor Astra jouw motor op 0° moeten zetten. Hopelijk word je wat wijzer van mijn uitleg.

==================================================

Hoe meer je weet, hoe meer je weet dat je niets weet!

Link naar reactie
Delen op andere sites

"0 uren lijn in greenwich" is ook wel GMT

 

woonde we maar allemaal op de evenaar dan was het richten naar de clark-belt niet moeilijk ( loodrecht omhoog met die lnb en schotel ) niets uit te rekenen van moeilijke hoeken en corr. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

"Ja maar dan wordt Astra weer zeuren "

 

kwestie van schotel grootte aanpassen toch <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...