Ga naar inhoud


Nieuwe emu-release, 17/03/2003


Gast

Aanbevolen berichten


  • Reacties 139
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Citaat:
voor dat verdwijnende zenders etc.. misschien ff testen met de dreambox een paar dagen niet uit te zetten ? (ik weet het.. geen echte oplossing .. totdat er een nieuwe image komt..)


Nope, dat zal niet helpen.
Probleem is namelijk dat ie als ie vastloopt door zichzelf spontaan uit te zetten en dan het een en ander ook niet zoals het hoort afsluit <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />
Dat is de reden voor het kwijtraken van de settings <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />
Ik heb dat 1 x gehad met deze release.
In de vorige release was ik wel es een sat positie kwijt of zo maar daar bleef het dan wel bij en een lompe reboot loste dat dan wel weer op maar nu dus niet, echt naar de knoppe <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />
Tsja, ik kan iedereen aanraden goed te backuppen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />.
Voor mij is met name de stop en pauze funktie iig een enorme vooruitgang.
Verder worstel ik momenteel met de nieuwe speciale AB menu opties.
Voor de rest vind ik ook deze release toch weer prima te doen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />


Ook juich ik een apart topic toe speciaal voor de bugs in travellers releases.

Ik weet ook wel dat hij ze d'r niet in stopt en de meeste zullen ongetwijfeld met name vanwege de laatste enigma komen maar er zijn denk ik toch heel veel mensen die met travellers image draaien en deze draad is voor dat doel volgens mij toch echt wat te ruim van opzet.
Zo had ik in de vorige release last van dat samba niet meer werkte,
het heeft tot de readme van deze release geduurt voordat ik erachter kwam dat het een oude teruggekeerde bug was.
Was wel erg fijn geweest dat in een bugtracker te vinden.
En natuurlijk praktische workarounds, zo van als je in dat en dat menu zit moet je niet op de epg knop douwe want dan ontploft je DB <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tsja, dan heb je geluk gehad of wellicht niet genoeg met de box gespeelt <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

 

Heb zojuist nog gehad dat hij zichzelf uitzette.

Was op dat moment een beetje aan het zappen, op het moment van uitzette tussen C+blauw en 16/9 waarbij ik in eerste instantie geen beeld kreeg op 16/9.

De settings waren iig niet weg.

Ik heb wel een flash erase uitgevoerd.

Maar ik heb nog minstens zoveel problemen de menu structuren te doorgronden als dat ik met de bugs ondervind.

Dusse, zal allemaal wel loslopen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

 

You cannot ignore that member

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb voor en na de flash erase problemen gehad dat de box zichzelf uitschakelde, maarja, dat had ik ook met de originele nieuwe firmware van dream mm zelf, met mijn mm ver:1.01, 1.02, en 1,04 ook.

Even wat spelen met de box en weg is ie, maarja, je kan nog steeds een versie terug <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />, ik vind alleen in deze versie wel handig, dat je ziet welke codering er word gebruikt, voor de rest, tja even afwachten wat de programeer tovenaartjes kunnen maken, met veel respect voor ze .

 

Greetz rongogo, als trav er niet was, waar was dream dan ? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@hemertje:

Ik had het ook anders moeten schrijven: de vorige versie die ik had getest was die van 25/02 en dat was binnen 10 minuten een goeie motivatie voor mij om weer terug te gaan naar de stukken oudere versie (met minder features, maar wel altijd lopen).

 

Overigens, ik ben inmiddels ook dat probleem tegen gekomen dat Premiere niet werkt (ORF wel trouwens, dus hij doet wei -iets- met BetaCrypt)...

 

LDP

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi,

 

Ik heb een avondje gespeeld, Zowel de ticket als de kiosk kanalen geven regelmatig geen beeld. Als ik het het 0-0 truukje uithaal dan krijg ik soms beeld (GBOX) Terug gegaan naar de 08/03 release, geen probleem. Automatic scan op de Thor gedaan geeft met 17/03 release, geen lock, met 08/03 wel. Verder slaat 17/03 regelmatig vast tijdens het zappen.

 

De uitbreidingen van het DREAM menu zijn echt super, een waardevolle toevoeging!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan volgende zeker bevestigen :

 

* Disecq instellingen raken geregeld kwijt (heb 4 LNBs) met gevolg dat ik de Thor & Sirius weer met instellen (na boot enkel Astra / Hotbird).

 

dit komt zowel voor na cold / warm boot : 3/10 boots enkel 2 van de 4 LNBs (voorheen geen crash gehad).

 

* bij intensief heen en weer zappen met history buttons < & > zet de dreambox zich na een paar minuten uit,

 

dat is bij 2 uur intensief zappen (tussen kanalen van de 4 sats) zeker 5 maal gebeurd.

 

note : bijna telkens was de harddisk aan het down spinnen, dit gecombineerd met een back/forward in de channel history list zorgt voor een spontane shutdown van de dreambox.

 

De 17/03 release is zeker instabieler dan de 25/02 mbt zappen via history list.

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

* Disecq instellingen raken geregeld kwijt (heb 4 LNBs) met gevolg dat ik de Thor & Sirius weer met instellen (na boot enkel Astra / Hotbird).

 

Zoals ik in een andere Topic zojuist geschreven heb worden blijkbaar sommige delen gewist bij de eerste ingebruikname, ben hier al een dag of 3 aan het zoeken wat er infeite gebeurd maar blijft nog steeds een raadsel, ik had dit trouwens met de vorige versie ook.

 

Greetz

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik herken veel van de gemeldde problemen (deels) en realiseer me daarbij direct, dat het een drama moet zijn voor Traveller om uit deze waslijst van minder of meer complete evenement beschrijvingen een (gemeenschappelijke?) oorzaak te destilleren. Wellicht gaat het helpen als een moderator een soort van bugtracker topic opstart, met daarin een voorgedefinieerd format en benodigde info. Zo zou het denk ik helpen als de console informatie ten tijde van het beschreven evenement wordt bijgevoegd.

groet skippy2

Link naar reactie
Delen op andere sites

Yo,

 

Ik lees alle bug-reports hier wel en heb zelf ook al dezelfde crashes ondervonden als hier beschreven. Helaas lijken deze problemen zich ook vaak in de officieele release voor te doen, dus vermoed ik dat ze in Enigma zelf zitten. Verder zijn er al sinds afgelopen maandag geen updates meer in CVS, dus is er nog vrij weinig nieuws om mee te testen. Als er een oplossing is, ga ik uiteraard een nieuwe release uit brengen. Ik ga ook nog even alle patches na lopen, om te kijken of daar geen verborgen problemen is zitten.

 

Het juist weg schrijven van de instellingen gaat trouwens vaak wel goed als je, voor je de box uit zet, even naar een ander kanaal zapped als waarop je hem aan zette en (met de groene knop op de AB, terwijl je in de channel-list zit) even de style aan past in iets anders als waarmee je de box aan gezet hebt. Dit geldt ook voor de officieele release. Enigma sluit anders soms met een segfault af, waardoor het geen kans krijgt de veranderingen in instellingen netjes op te slaan.

 

 

Grtz,

 

Traveller

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Traveller & anderen,

 

De key-editor krig ik met de afstandsbediening

nog steeds niet aan de gang.

Ik heb ook nergens kunnen lezen hoe het dan wel moet.

 

Heeft er iemand goede tips? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Trav, ik heb eerlijk gezegd met de officiele versie 1.05_3a.5 geen problemen kunnen ontdekken. Ik ben wat skins aan het (proberen) te designen en gebruik daarvoor de originele versie zonder problemen. Dat wil niet zeggen dat het probleem in jouw release moet zitten, maar ik heb met de originele versie nergens last van. Kun je eens zeggen na welke handelingen de box zou moeten crashen?

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

ik heb die officiele er ook in gedaan ook geen uit knallers meer.maar weer terug naar 8-3 die is wel goed ... groetjes vlaamse <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...