Ga naar inhoud


nieuw display dreambox


bangkok

Aanbevolen berichten


Zijn er nog niet, maar kreeg gisteren in een andere topic te lezen dat dit om slechts 6 ledjes gaat die moeten veranderd worden, heb geen zin vandaag om DB te openen maar kijk dit morgen na, ik kan desnoods een andere print ontwerpen die achter de display moet gezet worden zodat ingeval van garantie je de oude even snel terug kan plaatsen (het moet natuurlijk mogenlijk zijn)

 

Greetz ook Belgie

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het zijn wel vreselijk kleine (smd) ledjes, je moet goed weten wat je doet en ook het juiste gereerdschap hebben om daar andere ledjes in te kunnen zetten.

 

Als je er geen ervaring mee hebt zou ik er niet aan beginnen, of je zou weleens in het donker kunnen komen te zitten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste gaat het om heel fijn soldeerwerk en kun je die ledjes niet zomeer even snel terugplaatsen. Je hebt er speciale apparartuur en speciaal gereedschap voor nodig. Ik dacht ook dat ik het zelf kon (smd soldeerpuntje op mijn soldeerbout) maar ik heb 20 minuten zitten prutsen om één ledje er af te krijgen. Die krengen zijn namelijk op 3 punten gesoldeerd! Bovendien zijn ze bij Dream multimedia TV GmbH ook niet gek en zullen ze meteen zien dat je er aan gesoldeerd hebt.

Er zijn overigens wel al bedrijven die de Dreambox met oranje display en zo'n rookglaasje met doorzichtig display gedeelte aanbieden.

Ik heb ze zelfs al met groen display aangeboden zien worden.

Ik stuur geen links dus geen PM's sturen a.u.b. Met een beetje zoekwerk kun je het zelf ook wel vinden.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

mijn dreambox heeft een oranje display

dit heb ik laten doen bij een bedrijf in ******** ,bedrijf ********

ben erg tevreden zeer goed leesbaar

voor het geld wat ik hiervoor heb betaald

moet je niet zelf gaan prutsen 20 euro

 

*** Ook geen hints en dergelijke!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien dat iemand eens een keer een foto kan plaatsen dan kunnen we allemaal zelf zien wat voor effect het heeft, en of we het de meoite waard vinden. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is inderdaad niet echt goedkoop maar ik heb het zelf ook geprobeerd en het gaat echt alleen met speciaal (duur) gereedschap. Ik heb mijn efforts dus al snel moeten staken want ik had alleen een simpel soldeerstation.

Alleen het open maken van de box en het voorzichtig verwijderen van de mini torxjes, de twee platte kabels en het display pcb kost je al minstens 10 minuten tijd.

Dan het desolderen en solderen van 6 minuscuul kleine leds kost zo'n 20-25 minuten. De leds kosten rond de 50-60 eurocent per stuk en als je simpel door gaat rekenen kost je een uurloon elektronica reperateur/monteur +/- 40 eur.

Hij is minstens 30 minuten bezig dus zit je alleen qua uren al op 20 euro en dan moeten de leds en het glaasje er nog bij. Het blijkt dus allemaal wel mee te vallen. Bij mijn leverancier koste het 12,00 ex btw dus ik heb een dikke 14 euro moeten betalen en zelfs daar zat netjes een bon bij:-))

 

Groetuh,

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...