Ga naar inhoud


Help ik kan niet in bios


Gast satmagic

Aanbevolen berichten

Hallo Allemaal.Ik heb hier een packard bell pc p3 die ik niet in bios kan krijgen.Het is voor mijn neef die een 80 gb HDD heeft gekocht van Maxtor.Maar pc kan hem niet vinden.Dus ik moet in bios voor hdd aan geven dat ie autodetect moet.Maar het lukt voor geen meter.Als ik na het opstarten delete toets intoets dan gaat ie heel normaal naar de Diskette station.waarna die na een diskette vraagt.ik heb alle knoppen op de toetsenbord geprobeert maar helaas pindakaas.wie heeft voor mij de oplossing.Alvast bedankt groetjes Satmagic

Link naar reactie
Delen op andere sites


hoi,

 

als het een "american megatrends" betreft dan zal de DEL-toets inderdaad niet helpen.

 

Probeer de F2-toets eens.

 

F2 = Setup

F12 = Boot Menu

 

succes <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />,

Sultan

Maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit meer te werken

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt SULTAN.Ik ga het zo even proberen.Ik weet het niet maar ik had eerst de nieuwe hdd ingezet en de bijbehorende discette maar dit lukte niet.PC herkende deze niet en heb dan de oude hdd weer ingezet maar deze herkent ie nu ook niet meer.Ik snap het niet meer.Maar goed ik zal even kijken of ik in het bios kan veranderen.groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

@satmagic,

 

Hallo, ik heb mij een aantal jaren terug ook wel eens bezig gehouden met P.Bell computers van een paar kennissen.

Ander apparatuur inbouwen was soms ook wel een probleem, en ik meen mij te herinneren dat bij P.Bell computers de verschillende apparaten die van af de "fabriek" zijn ingebouwd in het geheugen worden vast gelegd, m.a.w.een grotere harde schijf bleef hij gewoon zien als de originele schijf.

Zo hebben verschillende merken hun trukje's om zich zelf te beschermen, bij P.Bell heb ik e.e.a. nooit verder uitgezocht, maar weet haast wel zeker dat zij het ergens in het geheugen neer zetten.

Compaq doet dit bijv. op de hardeschijf, een maal een P.Bell, nooit weer is mijn ervaring en zo maakt men zijn eigen handel kapot in plaats van zich te beschermen, veel succes verder, vr.gr.

 

Zilverster

 

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal.Maar ik heb vandaag weer de 80gb hdd maar weer terug gebracht.Het was inderdaad de F2 toets om in de bios van die Americ:megatrends te komen.Maar wat ik ook deed de hdd reageerde helemaal niet.Had ook een diskette en cdrom mee gehad voor die hdd maar zelfs met behulp van deze kon ie het niet zien.Maandag ga ik maar een ander hdd kopen.Nogmaals bedankt allemaal groetjes satmagic.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou daar ben ik dan weer.Heb nu een ander hdd van maxtor maar dan 40GB.Maar dit wil ook niet werken.Eigenlijk ben ik heel dom geweest bij de eerste installatie omdat ik de nieuwe hdd niet gewoon erbij heb geprikt zo dat ik met twee hdd's kon werken.Maar ja nou kijk ik de koe in zijn gat.Want ik had de originele ook gewist.Maar nou weet ik het.Ik begin nooit en noooooooit meer aan een Packard bell.Ik heb nu een probleem dat als ik deze nieuwe hdd er inzet en dat als ik hem start dan gaat ie toch memmory controleren en cdrom stations detecteren en als ie dan bij hdd detecteren komt dan gebeurt er verder niets dus gaat niet verder naar de opstartdiskette zo dat ik windows kan installeren.Ik zal hem morgen maar naar een winkel brengen naar een goed techneut.Hopen dat ie hem werkend krijgt.groetjes Satmagic

Link naar reactie
Delen op andere sites

probeer de boot-volgorde in de bios aan te passen.

zorg ervoor dat eerst de FDD wordt gecheckt en daarna je HDD,etc... Als he goed is kom je nu toch wel in je BIOS????

 

Alvorens je naar een PCwinkel gaat zou ik het toch maar ff nachecken, lijkt me zonde van het geld zonder het eerst zelf op te lossen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />.

 

groetjes,

Sultan

Maak van je hobby je werk, dan hoef je nooit meer te werken

Link naar reactie
Delen op andere sites

@satmagic,

 

Hallo, een andere optie is het moederbord vervangen door een ander merk, ben je van het hele P*Bell ellende verlost.

Dit werkt perfect, dan kun je ook andere configuratie's bouwen en de overige oude dingen zoals cd speler ect. blijven gebruiken, evt. interresant om te kijken hoe P*Bell dit doet, ik vermoed ergens in het geheugen van het moederbord, in iedergeval niet op de HD, want bij het vervangen van de HD staat de originele config. nog in het geheugen, vr.gr.

 

Zilverster

You are "The last in line" - Ronnie James Dio R.I.P.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...