Ga naar inhoud


Prijsoorlog Xtreme


Bigfoot

Aanbevolen berichten

Het lijkt erop dat er een prijsoorlog is uitgebroken wat betreft de Xtreme (STR).

 

Alles is te volgen op de banners hierboven. Tot voor kort was de laagste prijs ca. 350 euro.

 

Toen kwam "K" met 319,- en even later 299,-. Nu weer "M" met 289,-

 

Waar gaat dan heen? Zitten hier nog marges op of proberen partijen elkaar uit de markt te drukken?

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites


<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> Weet ik, maar opmerking leek me gepast in dit kader. Kreeg bij het lezen van jouw mess. echt een veiling gevoel.... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

 

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Bigfoot en satvrienden

 

Het zijn de "prijzenslagers" van de satellietbranche.

 

De staffel kortingen die ze afdwingen of krijgen aangeboden,berekenen ze direct door aan de consumenten.

 

Dit alles aangewakkerd door de importeur,die de handelaar de bodemprijs nooit voor zal schrijven,dit kan hij n.l niet maken t.o zijn kleinere dealers,maar de "grote" jongens wel een klinkende bonus in het vooruitzicht stelt als hij zijn target aan het eind v.h jaar haald.

 

In principe maakt het de (deze?) importeur niks uit voor welke prijs zijn product daadwerkelijk over de toonbank gaat.

 

De importeur moet n.l ook weer aan zijn verplichtingen jegens zijn koreaanse broodheer voldoen.

 

Er zijn maar weinig importeurs die aan "prijs bescherming" doen,deze zien zo,n "veldslag" liever niet,daar dit het produkt voor een consument "onderuit" haalt.

 

Ik bedoel hiermee te zeggen:"Als jij morgen bij machte bent een Rolls Royce aan te schaffen,zul je tot de conclusie komen dat je hier geen euro korting op krijgt.

Sterker nog,je zult een jaartje moeten wachten op je nieuwe speeltje !

De overtuiging van de heren van R.Royce in hun goede product spreekt hierin boekdelen.

Als je korting op een auto wil,moet je gewoon een "opeltje" gaan kopen.

 

 

Gezonde vraag die je je eigen hierin kunt stellen:"Willen deze handelaren dan niks verdienen ?"

 

Je zou ook kunnen proberen grote partijen te kopen voor een scherpe prijs, en vervolgens door middel van het geven van goede service en after-sales het produkt juist te verkopen voor de normale prijs.

 

Dan ben je pas een goede verkoper !

 

Het geven van hoge kortingen is m.i altijd een teken van zwakte.

 

Korting geven is niet moeilijk,het is de handelsweg van de minste weerstand.

 

Ieder boeren*ul kan morgen decoders gaan verkopen en zal dat ook succesvol doen, als hij maar de goedkoopste is.(vraag is alleen wel hoe lang hij dit volhoudt!)

 

Ze hangen n.l wel de grote jongen uit met het kopen van grote partijen,maar zijn tegelijk veels te bang dat ze ermee blijven zitten.

 

De handel komt binnen,en moet er dus binnen "no time" uit.

 

Zelfs het rente verlies wat ze lijden,als de partij iets te lang staat,kunnen ze niet eens lijden met de marge,s waar ze mee werken.

 

Wat je dus ziet is dat de kleinere speciaalzaak op de hoek hierin niet mee kan met de prijs.(niet bij machte om grote volume,s in te kopen)

 

Of dit alles een gunstige ontwikkeling is vraag ik mij ten zeerste af.

 

Ik denk zelf dat de gemiddelde potentieele klant voor een goed advies,goede uitleg,goede service etc etc.,best wel bereid is om wat meer te betalen.

 

Ik wens u allen een verstandige beslissing,

 

Piet

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

De visie van Piet klopt deels volgens mij. Ik ben niet bekend met de marges op sat ontvangers maar weet uit ervaring dat de marges op b.v. wit en bruingoed vaak rond de 30% liggen. Grote spelers houden de prijs vaak kunstmatig hoog waardoor de consument deze als normaal gaat ervaren. De sat ontvangers worden bij grote spelers aangeboden. Ook winkels met goede service en aftersales.

 

Wat je wel ziet is dat je als set vaak even duur uit bent. Schotel/ontvanger etc. geeft een setprijs die bijna overal gelijk is. Je ziet een tweedeling. goedkoop en normale prijs (of duur) Er zit zo'n € 60,00 tussen voor een ontvanger en op de totale set € 100,00. Op een totaal van zo'n € 600,00 (set) is dat toch veel geld <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

 

De groothandel heeft een rol maar deze is beperkt.

 

En tot slot denk ik dat service best betaald zal worden maar zeker geen 18% hoeft te kosten.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Er bestaat in de handel een soort vaste marge; die als normaal wordt betiteld. Men heeft een inkoopprijs ex btw; daar wordt dan een vermenigvuldigingsfactor op losgelaten , zodat je een verkoopprijs incl btw krijgt. Stel 1.x.

Als je een zaakje hebt, zul je tot de conclusie komen dat je inderdaad die marge nodig hebt, om alle kosten te dekken en een boterham te verdienen. Moet je nu onder druk van de prijzen schieters ineens voor 1.y verkopen (aangenomen dat die 1.y lager is, als die 1.x), dan weet je dat je problemen krijgt. Of je krijgt geen boterham meer, of je hoopt meer te verkopen door die lagere prijs. Maar je moet wel diezelfde service geven. Vaak blijkt in de praktijk dan, dat de service dan minder wordt. Veel mensen die laatst iets bij een van de grootste prijsvechters gekocht hebben, kunnen hierover meepraten.!

Zal geen namen noemen...

Of je haalt de winst ergens anders weg, maakt bv de lnb's en schotels duurder.

Nog anderen gaan iets doen, wat ook wel werkt op de korte duur. Die gaan dan zwart in het buitenland zelf die ontvangers ophalen; en die ook zwart verkopen. OK, op papier draai je slecht, maar je hebt wel een boterham. Hoe het later moet met service en de belastingdienst, dat ziet men later wel weer.Korte termijn politiek, maar die mensen zorgen wel voor die lage prijzen.

Al deze dingen zorgen voor de onrust wat er op dit moment heerst. De kleinere dealers staan voor een dillema: Wat moet men doen om nog iets te verkopen???

Advies; gewoon op een eerlijke manier doorgaan , met de normale marges; die ook bij tv's, dvd, wasmachine, e.d gebruikt worden. Vroeg of laat komt men wel terug op de rage om bij de prijsvechters te kopen.

Met een goede service (zenderlijstje, nw firmware, uitleg, tips, eerlijke voorlichting, e.d) kom je op de lange duur toch het verst !

En of die anderen er dan over 5 jaar nog zijn?....

Amiko + Philips 8121, Gibertini 1.25 draaibaar en triax 88, A1,2,3..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Daar ben ik het 100% mee eens. Ik heb de laatste paar weken veel e-mail gekregen van mensen die gewoon regelrecht bedonderd zijn door een paar van de "prijsvechters" zoals jij ze noemt. Het is gewoon treurig om te horen hoe veel mensen gewoon naar garantie kunnen fluiten en totaal geen service krijgen.

Vaak gaat het dan niet alleen om de postorder shops, waarvan je vaak van te voren weet dat men je niet de service zal krijgen die je in een echte winkel krijgt (en kunt krijgen), maar juist om bedrijven die zowel op het internet met stuntprijzen schermen en daarnaast ook nog aan huis/winkel verkoop doen.

Service en garantie is vaak ver te zoeken en er zijn ook gevallen bekend waar men online bestelt heeft en geen factuur gekregen heeft. Er was zelfs een bedrijf bij dat hondsbeschoft als antwoord op de vraag naar de factuur vertelde dat het met factuur nooit zo goedkoop kon en of de klant echt zo dom was dat hij dat niet begreep.

Al dat soort shops zouden eens gewoon 15,00 euro uurloon voor zichzelf en eventueel personeel moeten rekenen voor ieder uur dat ze in de "zaak" steken en dan zie je al snel dat er geen winst gemaakt wordt, maar deze “handelaren” wel de markt voor de eerlijke dealer (die wel garantie en support verleend) verpesten en daar uiteindelijk alleen de consument slachtoffer van wordt.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ben ik het volledig mee eens TOX <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Bij de aankoop van mijn Xtreme heb ik ook in dubio gestaan of € 399, bij een gerenomeerde zaak of € 349,- via een of andere internetshop.

Ik heb gekozen voor het eerste... iets duurder maar de garantie en service is perfect. Na de 1 april crash.... hoezo betalen..... is garantie (aldus de verkoper) Nico toppie. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

 

Zou ik bij een internetwinkel denk ik wel even anders gelegen hebben. Nog maar te zwijgen over hoe jij je decotje daar moet krijgen.

(is geen sluikreclame).

Koekje erbij ????

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even voor de goede orde. Ik ben het totaal eens met de stelling dat internet shops problemen kunnen veroorzaken. Het lijkt vaak goedkoop maar zoals een oud almeers gezegde zegt, goedkoop is duurkoop. Ik koop dus bijna niets bij een internet shop (heoewel er best hele goede winkels tussen zitten). Wat ik wel zie is dat ook een aantal echte winkels (jawel met een deur en showroom <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> ) meegaan in de daling van de Xtreme. Dan ligt het volgens mij toch anders. Wel service etc. Aanbeidingen kunnen natuurlijk altijd. Ook de kleinere winkels overleven wel. De Xtreme is natuurlijk geen beginners ontvanger en de markt voor C+ ontvangers is groter nu onze kabelvrienden er een zooitje van maken. Op deze ontvangers zijn goede aanbiedingen in de totale markt. Ik bljf het volgen en steun de kleine winkel met de goede service !! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Daar ben ik het 100% mee eens. Ik heb de laatste paar weken veel e-mail gekregen van mensen die gewoon regelrecht bedonderd zijn door een paar van de "prijsvechters" zoals jij ze noemt. Het is gewoon treurig om te horen hoe veel mensen gewoon naar garantie kunnen fluiten en totaal geen service krijgen.
Vaak gaat het dan niet alleen om de postorder shops, waarvan je vaak van te voren weet dat men je niet de service zal krijgen die je in een echte winkel krijgt (en kunt krijgen), maar juist om bedrijven die zowel op het internet met stuntprijzen schermen en daarnaast ook nog aan huis/winkel verkoop doen.
Service en garantie is vaak ver te zoeken en er zijn ook gevallen bekend waar men online bestelt heeft en geen factuur gekregen heeft. Er was zelfs een bedrijf bij dat hondsbeschoft als antwoord op de vraag naar de factuur vertelde dat het met factuur nooit zo goedkoop kon en of de klant echt zo dom was dat hij dat niet begreep.
Al dat soort shops zouden eens gewoon 15,00 euro uurloon voor zichzelf en eventueel personeel moeten rekenen voor ieder uur dat ze in de "zaak" steken en dan zie je al snel dat er geen winst gemaakt wordt, maar deze “handelaren” wel de markt voor de eerlijke dealer (die wel garantie en support verleend) verpesten en daar uiteindelijk alleen de consument slachtoffer van wordt.

Tox.


dat gezeur over die garantie vind ik echt stom gel*l.
Ik werk namelijk zelf in een sat zaak en we hebben de xtreme's gewoon zonder betaling gerepareerd ik heb het hier over de zaak die hier ooit werd genoemd in een boze post van TOX we zeggen duidelijk als we een xtreme verkopen dat ze de software er in moeten laten staan die er instaat en ze moeten er niet mee prutsen doen ze dat toch dan vervalt de garantie logisch toch als je gewaarschuwd door ons en ook op internet dus niet zeiken.

Je gooit toch ook geen diesel in een bezine auto en je gaat terug naar de dealer en zegt he dat is garantie toch.
Dan zegt de dealer ben je wel helemaal wijs.

Wij hebben de xtreme's aangepakt en kosteloos gerepareerd binnen een week.

ik vraag me af trouwens waarom tox die naam weer verwijdert heeft in de boze post <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

Greetz Magic_men


Link naar reactie
Delen op andere sites

heel jammer dat ook in deze branche de dozenschuivers met weinig marge een slecht image gaan geven aan goede verkopers die wel goede service verlenen. Eigenlijk zouden we een topic moeten hebben waar klooiers vermeld kunnen worden.

 

Maar extreem goedkoop dus waar de marge nog geen 25 euro is,kan geen reserve zijn voor service.

Elke legale verkoper staat ingeschreven bij kvk en heeft contacten met een goede inporteur.(is na te vragen bij ned. importeur)

 

veel goedkopere ontvangers lijken zeer sterk op de duurdere maar alleen software kan al veel schelen,er zijn gelijkwaardige ontvangers die bij de"parallel importers de goede software niet eens kunnen leveren",laat staan de garantie.

 

gelijkwaardige ontvangers komen vaak van dezelfde lijn met weet daar in sommige topics goed over mee te praten,maar loewe,philips,matchline,aristona komen ook van 1 productielijn maar worden bij de kaliteitscontrole getest en daarna direct gesorteerd op merk,ze zijn allen goed maar de beste is toch de duurste.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
ze zijn allen goed maar de beste is toch de duurste.


Echt pure onzin.
Het is niet waar dat producten die duur zijn altijd het beste zijn dit absoluut niet waar.


Greetz Magic Men
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...