Ga naar inhoud


beeld op canal+ valt steeds weg


Gast brotherke

Aanbevolen berichten

enkelle maanden geleden een schotel geplaatst nog geen problemen gehad.Nu valt het beeld steeds weg op de canal+ kanalen op halmark dan weer niet het gaat om de kanalen op 12515 mhz 22000 ks/sh het gaat van 80 procent ontvangst naar 15 en lager ligt het aan het weer? kan het een boom zijn die in de buurt staad alvast bedankt voor jullie antwoorden

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb hetzelfde probleem gehad tijdens het vorige weekend, nl

ontvangst van slechts 10 a 16 % op canal + en op Nl 1 2 en 3 op alle andere zenders minstens 70 % Weet niet wat het voor het ogenblik is want de schotel ( een cassegrain van 43 cm ) staat in mijn vakantiewoning en ben nu thuis. Het was wel slecht weer, zwaar bewolkt en regen. Normaal heb ik een ontvangst van 74 signaal en 80 kwaliteit. Mijn receiver is een @sat.

Groeten en dank voor de reaktie

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK zal ik proberen

 

maar kan iemand mij bevestigen of de sateliet van waarop Canal + uitstraalt, misschien het meest oostelijk staat, dan zou ik eventueel een andere plaats moeten zoeken voor de schotel, ik veronderstel dat ik meer oostelijk dan 19.2° niet genoeg vrij zicht heb.

 

Dank

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is raar alle anderre ned zenders blijven goed

aleen canal+ heeft lage ontvangst bij slecht weer.

Is aleen wel moeilijk om de schotel beter uit te richten als ik bij droog weer hem wil verzetten daar dan de ontvangst zeer goed is en heb geen zin in de gietende regen aan dat ding te staan draaien <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> maar ik zal het proberen bedankt voor je berichtje.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je schotel in de regen installeren is echter wel het beste moment. Als je tijdens regen voldoende signaal weet te krijgen, zal je bij goede weersomstandigheden al helemaal geen problemen meer hebben. En met een regenjas in de gietbui krijg je ook nog eens als voordeel dat er geen pottekijkers op je vingers komen kijken (die zitten immers lekker binnen te wachten tot je klaar bent).

Verder kan ik mij niet aan de indruk ontrekken dat het signaal van de Canal Digitaal transponders door Mediaguard V1+ (Seca 2) weer wat aangetast is. Naast voldoende signaal met voldoende kwaliteit voor het beeld moet er ook nog signaal overblijven voor het te decoderen signaal, en ik heb het idee dat daar nu juist wat veranderd is. Dit is maar een theorietje, maar wellicht dat anderen hier wat meer van weten.

 

Hoi, Swaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...