Ga naar inhoud


originele TVcabo-kaart met Magic module


Gast fergo

Aanbevolen berichten

Ik overweeg om een abonnement te nemen op het pakket van TVcabo. Mijn vraag is of ik hier een aparte Nagravision module voor moet aanschaffen (duur) of dat een Magic module een originele TVcabo-kaart eveneens kan lezen? Een MM heb ik dus al. Ik weet dat de MM originele kaarten zouden moeten kunnen lezen, maar geldt dit ook voor het Nagravision-systeem? Heeft iemand hier daadwerkelijk ervaring mee?

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb dit geprobeerd en ik ben er nog steeds mee bezig. Maar kom tot op heden, ter plaatse in Portugal, niet verder. Diverse tvcabo dealers benaderd alleen een kaartje tvcabo is niet mogelijk. Men wil er altijd of een ontvanger(decoder) of een nagravision module mee leveren. Heb een extreme. Misschien heeft iemand anders een voorstel?

Technichien <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ken genoeg TV-cabo dealers in Portugal die alleen de kaart verkopen als je niets anders wilt. De kaart is dan wel zo'n 15 euro duurder. Dus dat is niet het probleem. de vraag is of ik de MM kan gebruiken om de kaart te lezen, of dat ik hiervoor een nagra-module nodig heb. Overigens is er in Portugal een tijd geweest dat het erg moeilijk was om aan een nagramodule te komen. TVcabo wilde namelijk alleen de eigen decoders verkopen. Ik weet niet of dit tegenwoordig anders is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Een originele kaart in de magic moet werken aangezien er een heleboel mensen hun MOSC in een magic hebben. Weet alleen niet of het vlekkeloos werkt. Een nagra cam is ideaal maar wel duur en biedt minder mogelijkheden.

 

Weet wel dat tv cabo ooit magics voor tests aan de dealers gaf.

 

Ik zal eens informeren en later hierop terugkomen

Coolstream HD-1 Neutrino PVR
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo,

wellicht dat 't met een maagdelijke kaart werkt. Hier staat de Box-key nog niet op, als ik het goed heb. Wellicht dat je dat ook nog kunt nagaan.

Maar voor het aanschakelen van je kaart moet TVCabo toch wat gegevens hebben, misschien is het serienummer van de kaart genoeg.

 

Andersom, als dit dus niet waar is, dan moet je dus de BK van de kaart te weten zien te komen. Met de laatste generatie kaarten is dat nog niet mogelijk. En volgens mij kun je ook niet zelf de BK en IRD van de Magic Module veranderen.

Als dat wel kan dan hoor ik dat ook graag <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

Groetjes,

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Thanks Victor,

Ik ben van plan om een originele kaart aan te schaffen, maar weet dus niet of de MM deze kan lezen na het matchen van de BK en IRD. Ik weet dus niet of of ik persé een nagra-module nodig heb. Deze zijn inderdaad erg prijzig. In Nederland heb ik ze gezien voor 165 euro. In Portugal zijn ze rond de 125 euro. De vraag is echter of ze in Portugal (makkelijk) te krijgen zijn. Verleden jaar had ik er 1 besteld, maar deze bleek niet leverbaar. Weet jij hoe het er nu precies voor staat? En weet je anders een goedkoop adres in Nederland?

bvd,

fergo

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hellaas is deze kaart zonder de bijgeleverd module of machine heel moielijk te verkrijgen.

De meeste portugesen die ik ken hebben een abo op TV C*BO voor een volledige jaar vooruit moeten betalen deze kaart wordt verkocht samen met de module deze laatste mag je na het verstrekken van je abo behouden.Het is daarom dat sommige dealers je alleen deze kaart aanbidden,de reden is omdat ze de module samen met en AU kaart(funkaart)doorverkoopen.

Het is wel mogelijk een TV C*BO kaart AU te laten werken met een magic module,je hebt namelijk enkel de BK+IRD nodig van de originele kaart.

 

 

 

Je moet eerste de BK+IRD vinden van je eigen magic modul.Deze kun je lezen door PCMCIA Firmware Boxkey te gebruiken.Als je dat doet dan heb je de BK+IRD van de magic.Eenmaal je deze BK+IRD hebt moet je vervangen met de hex editor(de BK+IRD die je met PCMCIA Firmware Boxkey hebt kunen lezen van je penta of tetracrypt soft die je op de magic zal moeten laaden als je de BK+IRD van je originele kaart hebt).

 

 

Deze laatste is enkel mogelijk te lezen op de 2 Ver. ROM 3 en ROM 10.

 

Als je de BK en IRD zou willen uitlezen dan zou je een Phoenix programmer nodig hebben met een speciale crystal van 10... Mhz maar er zijn ook een paar programmas die met een gewoone 3.5 Mhz crystal werken.

 

Deze programmas kan je vinden op zackys kijk op sat-links.

Alles is in spaans kan lezen en schrijven maar heb soms probleemen met de technische kant er van.

 

Daarna laad je de aangepaste soft (penta of tetracrypt met de BK+IRD die van je originele kaart hebt uitgelezen)met de magicloader.Dan zal alles werken.

Er is geen andere manier voor zo ver ik weet.

 

Heb zelf 2 spaanse originele(mosc rom 3 en rom 10) Vi* Kaarten werken op 2 magic's.

Ieder appart BK en IRD.

Die van TV C*BO(rom 11)heb ik niet kunnen lezen,maar kan wel met een logger.

Maar heb nog niet gadaan omdat de kaart niet van mij is.

 

Wat betreft je magic waarom koop je gewoon 2 fun kaarten 1 voor 6in1 en de andere met AU nagra!.

De mijne werkt soms weeken voordat er ECM's komen die de kaart onbruikbaar maken.Maar de opplosing laat zich niet lang wachten 2 a 3 dagen.

 

Dit is mijn opplosing.

 

 

Ben zeker dat er anderen manieren zijn maar iemand anders kan het jou uitleggen hoe met een klein beetje meer geduld heb zelfs 3 keer moeten herbeginen voor dat ik alles zo een klein betje in de goede orde van stappen kan worden gevolgd.

En ben er no niet zeker van het is heel lang geleden dat ik dit gedaan hebt.

Mijn eerste ervaringen waren de Universal Moduls en het was nog onduidelijker.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Donric,

 

2 jaar geleden heb ik in Portugal geprobeerd een Nagra-module te kopen, samen met een originele TVcabo kaart. De kaart was geen probleem. Ik hoefde ook niet 1 jaar lang vooruit te betalen. Wel moest ik een rekening in Portugal open vanwege de maandelijke automatische incasseringen.

De deal is toen echter niet doorgegaan omdat de module niet leverbaar was. Een half jaar later heb ik nog eens geïnformeerd, maar nog altijd konden de modules niet worden verkocht. Het verhaal van de verkoper was dat TVcabo de verkoop van Nagra-modules aan banden had gelegd. Bij een andere dealer kreeg ik hetzelfde verhaal te horen.

Zonder module heb ik niets aan de kaart, vandaar mijn vraag of de kaart wel werkt met een magic module.

Intussen heb ik geprobeerd een funkaart AU te maken. Dit is helaas niet gelukt, ondanks de hulp die ik van Victor heb gehad. Ik heb netjes de BK en IRD van de magic in een auto-update file ingevoerd (met Kladblok) en hiermee de kaart geprogrameerd. Helaas had dit niet het beoogde resultaat. Wellicht doe ik iets fout. In ieder geval ben ik weer van plan om een originele kaart te kopen i.c.m. een abonnement. Indien deze neit werkt met de MM zal ik alsnog een Nagra-module moeten kopen. Deze zal ik in Nederland moeten kopen want ik ben bang dat ze deze in Portugal nog steeds niet (willen) verkopen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Stuur me jou e-mail.

Zou ook graag willen weten welke materiaal je hebt, kaart en programmer die je gebruikt.

Plus de soft versie die in je module zit penta 1.0?,Tetracrypt 1.0?,gammacrypt 1.0?is het een origine Magic?.+de machine die je gebruikt dan zal ik jou alle

stappen geven die je moet neemen om een succesvol Au te krijgen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb hier nog een originele via digital kaart (rom3) maar heb de boxkey er niet uit kunnen krijgen heb jij enig idee hoe en met welk programmaatje ik die kan uitlezen, ik zelf heb een MM met fun, maar de kaart is van een kennis en die zou hem graag werkend zien.

 

Teofiles

Dreambox 800HD/ dreambox 800SE- V-BOX II Positioner Schotel Channelmaster 1.20m draaibaar

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...