Ga naar inhoud

Howto: Setup antenna settings on a Humax 5400 for a Moteck sg-2100


Gast pcinfo
 Delen

Aanbevolen berichten

Hallo Allemaal,

 

Naar aanleiding van veel gezoek naar de juiste antenna settings ben ik door FredjeV (thanx!!!) gewezen op het feit dat je gebruik kunt maken van default sat posities in een Moteck rotor.

 

De meeste settingslijsten zijn voor de stab, echter met het volgende verhaal kun je deze in xOAK aanpassen voor een Moteck SG-2100 en opslaan. Je hoeft nu slechts "enkele"graden te corrigeren om de juiste sat te vinden!!!

 

Have Phun.....

 

=====================================================

 

*) Wis eerst alle kanalen:

 

- Upload het de Humax uploader Delete_all_channels.hnf

 

*) Open de settingslijst van Pet123 of Xamuh in xOak:

 

- Pas de Sat positions aan volgens de "Nr xOak" kolom in de excel sheet:lnbsettings_humax-moteck.xls

- Zet alle DiseqC 1.2/Motor/Command waardes op "0".

 

*) Laad de settingslijst van Pet123 of Xamuh met xOak in de receiver.

 

PET123_45east-43west_moteckmotor26-04-2003.hnf

Xamuh_68.5east_58west_moteckmotor_0105a.hnf

 

*) Stem af op een Sirius FTA kanaal.

 

*) Richt je schotel uit op de Sirius sat:

 

- Ga naar menu->Service searching->Antenna settings->installer

- Zet nu de antenna setting op "reference"

- Selecteer "goto"

- Je motor staat nu op het nul punt, nu is het tijd om je schotel met de hand uit te richten op sirius.

 

*) Reset de motor:

 

- Druk met een paperclip in het kleine gaatje direct naast het lampje. Het lampje zal nu even oranje knipperen.

 

*) Reset de humax:

 

- Ga naar menu->Service searching->Antenna settings->installer

- Zet nu de antenna setting op "sirius". Als je schotel wegdraait even met movement terugzetten.

- selecteer de installer optie en "reset".

 

Alle posities worden opnieuw berekend.

 

*) Nu kun je de satelieten fine-tunen volgens de "correctie" kolom in de excel sheet.

 

Als je alles goed hebt gedaan zal hier slechts 1 of 2 graden afwijking in zitten.]

 

*) Als je alle sats hebt gevonden, upload dan de settings lijst uit je receiver naar xOak.

 

- Sla de juiste antenna settings op in xoak: Tools --> Antenna & Menu --> Save Config

- Activeer de antenna & menu settings override in xOak: Configure --> Options --> check "LNB settings override".

 

 

Als je nu later een nieuwe settingslijst opent in xOak zullen de correcte Antenna settings geladen worden!!!

 

 

NB: Dit werkt alleen als je steeds de lijsten van dezelfde auteur gebruikt!!!

 

TIP: Gebruik eerst de oude settingslijsten die boven vermeld staan, deze zijn al aangepast v.w.b. de antenna settings. Daarna kun je ze rustig updaten met de meest recente.

 

======================================================

 

Greetz,

 

PCINFO

Link naar bericht
Delen op andere sites


OK pcinfo, <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Nice job done.

 

Je zou bijna gaan balen als je een Stab hebt op een andere ontvanger dan een humax <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

 

Groetjes Fred

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar bericht
Delen op andere sites

Nee, FredjeV bedankt, zonder jouw was ik niet op dit idee gekomen...

 

PS: Ik heb nog een iets recentere excel sheet, ik zal hem z.s.m. posten als ie klaar is !!!

 

Greetz,

 

PC info.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

@pcinfo Ik heb mijn Moteck SG2100 en Humax 5400 geinstalleerd precies zoals door jou beschreven met jou files. Echter, 1)alle zenders/transponders handmatig gewist 2)motor niet gereset omdat dit niet lukte (ik kreeg geen flikkerend oranje lichtje). 3)Heb inmiddels 5 satellieten gefinetuned. Resultaat: motor draait meestal niet automatisch bij het zappen naar de ingestelde satellieten. Enkel bij in/uit standby schakelen van de Humax draait de motor en heb dan perfect beeld. Heb dit al meermaals gelezen hier op dit board. Vooralleer ik begon (ben al een paar dagen aan het experimenteren) lukte het me maar niet om de rotor terug op "0" te krijgen. Ondanks resetten (oranje lampje werkte toen wel) draaide hij steeds vanzelf terug naar Astra (zat blijkbaar nog in zijn geheugen).

Wat kan ik nog proberen?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
1)alle zenders/transponders handmatig gewist

Weet je zeker dat alles gegevens op 0 stonden, met Xoak kan je dit bekijken(hiermee worden de 4 motorbesturings velden bedoeld)

 

Citaat:
2)motor niet gereset omdat dit niet lukte (ik kreeg geen flikkerend oranje lichtje).

Zet je wel in het juiste gaatje .. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Voel je wel een 'klikje'?

 

Citaat:
3)Heb inmiddels 5 satellieten gefinetuned. Resultaat: motor draait meestal niet automatisch bij het zappen naar de ingestelde satellieten. Enkel bij in/uit standby schakelen van de Humax draait de motor en heb dan perfect beeld. Heb dit al meermaals gelezen hier op dit board. Vooralleer ik begon (ben al een paar dagen aan het experimenteren) lukte het me maar niet om de rotor terug op "0" te krijgen. Ondanks resetten (oranje lampje werkte toen wel) draaide hij steeds vanzelf terug naar Astra (zat blijkbaar nog in zijn geheugen).

Probeer de motor eens te laten draaien zonder LNB erop. Dan weet je of het een stroom probleem is.

De motor op 0 zetten doe je met de humax, kies in de sateliet combo op 'reference'

 

Als je motor steeds naar astra draait dan lijkt me dat de reference toch fout staat.

 

Suc6 Fred

 

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar bericht
Delen op andere sites

- Nee, niet alle gegevens stonden op "0". Motorized system voor alle satellieten stond op "enabled". Rest stond vermoedelijk op "0". Ik had enkel alle transponders gewist maar de satellietinstellingen niet. Zal dit in het weekend kontroleren en bovenstaand file'tje uploaden naar de Humax.

- Zat in het juiste gaatje, voelde een klikje maar lichtje bleef groen.

- Of de motor zonder LNB wel draait zal ik vanavond proberen, maar van vorige experimenten weet ik dat hij zonder LNB inderdaad wel altijd draaide.

Ter info: ik heb 35 m coax tussen receiver en schotel en heb een paar maanden geleden al enkele condensatoren (niet allemaal), weerstand en zenerdiode in voeding moeten vervangen. Zou ik de voeding niet best ook nog eens controleren ??? en eventueel alle condensatoren vervangen (heb ze allemaal nog thuis liggen - alles 105°C).

Link naar bericht
Delen op andere sites

Je moet echt even het lege settings file ophalen en dat in de humax stoppen, dan weet je zeker dat alles op nul staat!

 

Toch raar dat de reset dan niet doorkwam.. Wellicht toch de motech stuk.

 

Als zonder LNB alles goed werkt dan ligt het aan de voeding en moet je alles ff nameten of vervangen, als de motor nog niet draait heeft vervangen van condensatoren geen nut, dan is gewoon de rotor stuk. Ik heb het ook wel eens dat ie niet draait, ook maar alleen na volledig uit en aanzetten van de humax doet ie ut dan weer. Gelukkig gebeurt dit eens in de zoveel tijd....

 

 

Suc en laat hotren wat de bevindingen van het weekend zijn!

 

Fred

 

Rebox RE8500 V2.11.34

Link naar bericht
Delen op andere sites

Bedankt. Alles werkt nu. ik heb eerst de nieuwste Humax Firmware 1.05.00 geinstalleerd. Dan de receiver opnieuw geinstalleerd precies zoals hierboven beschreven en ditmaal begonnen met Delete_all_channels.hdf met de Humax Uploader 1.5 te uploaden. Motor resetten lukte nu ook. Dan de aangepaste PET123 settings erin en alle satellieten die ik kan krijgen met mijn 60 cm schotel en beperkt zicht (tussen 30 Oost - 10 West), krijg ik nu. Motor draait nu zonder problemen. Waarom de motor vorige week probleemloos draaide zonder LNB en met LNB vaak niet draaide is mij nog steeds niet duidelijk. Misschien zit ik toch op het randje met ofwel de kabellengte ofwel de voeding of de Moteck. Afwachten.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
  • 4 weken later...

Hallo,

 

Ik wil dit systeem nu ook gaan toepassen bij mij. De uitleg lijkt mij heel simpel.

Ik heb alleen een probleempje:

Met TOH3.1 is de menustructuur iets verandert.

Kan iemand het bovenstaande verhaal aanpassen voor de TOH 3.1???

 

Dat zou mij dit weekeinde enorm wat tijd schelen.

 

Alvast bedankt voor de moeite!

 

Grtnx Fazer1000

DM500HD, DM500S, Triax 88cm schotel met MultiBlock op 13,19,23 en 28 graden en twee Triax switches

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.