Ga naar inhoud


reparatie manhattan


Gast

Aanbevolen berichten

Reparatie defecte Manhattan met bootprobleem :

 

In onderstaande postings staat er van alles over wat er defect is en hoe het gerepareerd gaat worden.

Ik ben benieuwd of er al iemand een gerepareerde Manhattan terug heeft gekregen en zo ja, wat is er dan precies gedaan (om de verdwijnende kanalen en het bootprobleem op te lossen)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Heb begrepen van de importeur dat ze de oude chip er uit halen en er een nieuwe weer in solderen. Dan zou het probleem verholpen zijn.

Vu+ Duo Twin HD PVR

Dreambox 7025 PVR

4x Quad LNB DiseqC -> Astra 1, Astra 2, Astra 3 & Hotbird

Triax 78cm Schotel

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoezo koekeloer, heb je er soms slechte ervaringen mee...?

 

Ik heb gisteren de oude Firmware flashrom eruit gehaald en geprogged met de nieuwe versie!!

Alle problemen die in de vorige versie zaten zijn eruit...dus ook dat zenderverlies probleem!!

 

de enige bug die nog in de firmware vookomt is bij de HD versie, dat wanneer er geen hd is geplaatst dat hij te lang initialiseerd, maar dit word ook nog opgelost....is namelijk al doorgegeven.

 

Maar vanwaar jou vraag, heb je zo weinig vertrouwen dat de nieuwe firmware niet werkt ofzo?

De opmerking die laatst werd gemaakt over dat de cam "not installed"gaf na een firmware upgrade was ongegrond.

Omdat de bootloader van de ucas totaal niks te maken heeft met de firmware.

Er worden heel wat L.L verhalen op het net gezet door mensen die niet eens weten waar ze over praten. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

Ik kan je uit ervaring vertellen dat de nieuwe 3.04 versie perfect werkt.

Dus als je iets wilt weten kun je beter mijn <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" /> postings lezen(of die van OZZO), dan weet je zeker dat het zo is.

 

regards Afterburner <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Afterburner,

 

Ik denk dat je mijn vraag niet goed hebt begrepen, dus even een toelichting.

Ik heb met interesse al je verslagen gevolg van de 1-april testen. Wat mij niet duidelijk is, is in hoeverre Manhattan gebruik maakt van jouw "oplossing", of dat er bij reparatie een andere versie in de flash wordt gestopt. Het is dus niet zo dat ik geen vertrouwen heb in de reparatie of in Manhattan, integendeel. Ik kan me alleen niet voorstellen dat de importeur modificaties aanbrengt die niet door de fabriekant zijn geleverd.

Link naar reactie
Delen op andere sites

hoi koekeloer,

 

je weet waar je heen kan met je ontvanger en ook krijg je daar waarschijnlijk de info die je wilt hebben.

ozzo heeft je vraag wel goed begrepen en ook een goed antwoord gegeven.

de oplossing komt niet bij afterburner vandaan maar uit korea als je de internationale sites leest staat daar wat het probleem was en wat de oplossing is. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/regels.gif" alt="" />

 

greetzzz bommeltje

[color:"bleu"]to do is to be,to be is to do,dobedobedoo[/color]

[color:"red"]triple dragon incl skyworld[/color]

smart msp 01/dreambox7000s/manhattan550 blindsearch/dreambox 500c/dreambox 7020

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Afterburner

 

Ik weet drommels goed dat jij en Ozzo goed <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> bezig zijn met de hobby. Ik wil er echter wel aan toevoegen dat er bij mij door al dit gesodemieter geen Manhattan meer in komt. Er zijn legio alternatieven.

 

Sorry als ik je gekrenkt heb...

DB500 - Ubox - Maxplus - Topfield

Visiosat draaibaar - Wavefrontier

---------------------------------

Lummel -> Mad (Hu)max -> alweer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De opmerking die laatst werd gemaakt over dat de cam "not installed"gaf na een firmware upgrade was ongegrond.

Omdat de bootloader van de ucas totaal niks te maken heeft met de firmware.

Er worden heel wat L.L verhalen op het net gezet door mensen die niet eens weten waar ze over praten.

 

Ik neem aan dat dit over mijn posting gaat???

 

Even voor alle duidelijkheid: Ik ben al heel wat jaren bezig met sat ontvangst, heb de nodige receivers in mijn bezit (gehad) en heb nog nooit zoveel problemen gehad als met manhattan.

Ik zit ondertussen ruim 3 weken zonder ontvanger. (hopelijk is ie deze week terug).

 

Nogmaals ik heb deze ontvanger gewoon geupgrade zoals ik tot nu toe altijd heb gedaan, en na de update is het helemaal fout gegaan. Als je mijn posting dus goed had gelezen dan had je gezien dat de "cam not installed" fout niet DIRECT na de upgrade kwam, maar een dag later.Ik beweer niet dat dit iets met die upgrade te maken heeft maar vind het wel vervelend dat na die beruchte 3.04 upgrade de boel weer de mist in ging.

 

Al met al ben ik dus (net als "alweer/lummel") nogal teleurgesteld in manhattan, en nu ook in de reakties die ik hier lees van afterburner.

Als deze ontvanger zo goed is als beweerd wordt dan had ik ook nooit deze frustraties hier hoeven schrijven en had ik ook niet de afgelopen 3 weken zonder tv gezeten...

 

Voor de goede orde: ik geef mijn 5900plus nog 1 kans, als het daarna weer mis is dan gaat ie definitief de deur uit, maar ik kijk voortaan wel uit met iets posten hier, aangezien dat blijkbaar gezien wordt als l.l verhalen van mensen die niet weten waar ze over praten... <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedereen heeft recht om zijn of haar mening te verkondigen. Maar dan wel gegrond.

Uiteraard is het heel jammer dat het steeds mis gaat met je ontvanger, maar ik begrijp de personen wel die telkens maar weer de scherven op moeten ruimen.

Ik ken namelijk ook 5900's die zonder problemen al een jaar draaien.....

Dat zijn mensen die je nooit hoort. Dus even voor de duidelijkheid ; dat je er zoveel over leest is omdat (en niemand ontkent dat) veel problemen waren met de 1 april grap en de combinatie software.

 

Momenteel is de Koreaanse crew in Londen en is er hard gewerkt aan een bugvrije nieuwe software versie.

 

Ook is het zo dat de machines die het boot-probleem hebben (dat is een probleem met boot en flash chip) gewoon hun machine kunnen laten repareren.

Met deze laatste ingreep EN de nieuwe software lijkt het erop dat er eindelijk een dikke sprank hoop gloort aan de horizon.

 

Dat mensen ageren tegen klagers over Manhattan is ook logisch. Als je eens ziet hoeveel machines er terugkomen omdat ze domweg fout geflashed zijn, of omdat men niet de moeite neemt om ook even een nieuwe loader te plaatsen alvorens nieuwe firmware in een machine te zetten.... en velen zijn ook gewoon netjes geholpen en hoor je niet meer.

 

Maar een nieuw product (met name deze UCAS machines) heeft altijd kinderziektes die er na een aantal maanden uitkomen en verholpen worden.

Ook bij de andere merken die UCAS voeren zie je dergelijke problemen.

Manhattan is juist op de goeie weg omdat de behandelde machines allemaal stabiel draaien momenteel.

 

Hou dus hoop en je zal zien dat (als je machine inderdaad bij de importeur is geweest en voorzien is van nieuwe chips/software) dat je een beregoeie ontvanger hebt.

 

Ik denk dat alle merken (Manhattan/Arnion/FortecStar/Extreme/@SAT en noem het rijtje maar op) op dit moment niet echt blij zijn met hoe e.e.a. gelopen is.

Het hele service verhaal heeft ze niets opgeleverd en kost ze alleen maar geld en toch doen ze er alles aan om hun klanten te helpen.

 

Denk dus ook eens aan de "andere kant van de medaille"....

 

Je zal als winkelier/leverancier/producent maar denken een "goud apparaat" te hebben waarvan later blijkt dat er nog heel wat halen en ogen aan zitten.

 

Wat mij betreft : "Petje af" . <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> voor alle inspanningen die deze merken voor hun receivers leveren.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag mijn 5900plus terug gekregen, met nieuwe software (wel weer een verkeerde versie 3.04a dus mijn hd werkte niet)

 

Ondertussen de 3.04ahp erop gezet.

de onvanger is nu voorzien van penta 1.10 maar ik kan verder nergens zien dat er iets veranderd is.

 

Ik weet nu wel waarom stb editor niet werkte (niet goed in ieder geval) dit had ook duidelijk met de aanwezige software te maken.

 

Voorlopig kan ik in ieder geval weer kijken, afwachten hoe lang t allemaal weer gaat duren voor ie de geest weer geeft, of zo ik nu meer geluk hebben??

 

Overigens heb ik nu op exact dezelfde manier het apparaat geupgrade, en nu werkte dit wel goed (tot nu dan...)

 

Maurice

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb met je te doen djmvt. Lastig als je net die maandagmorgenontvanger hebt. Ik ken er meer. En dan vooral als de ontvanger gerepareerd terugkomt, en men vergeten is de spanningsstekker in de hd te duwen. Die is lekker uitgebreid getest na de reparatie <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

 

En ik blijf er bij, dat in dit snelle wereldje niet genoeg getest wordt, voordat een ontvanger op de markt gezet wordt. Toch vreemd, dat ik bij elke nieuwe ontvanger binnen een halve dag een hoop dingen tegenkom waarvan ik zeg, had dat nu niet anders gekund...

DB500 - Ubox - Maxplus - Topfield

Visiosat draaibaar - Wavefrontier

---------------------------------

Lummel -> Mad (Hu)max -> alweer

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn 2 centen in deze discussie... als je kort na de introductie met een apparaat aan de gang gaat, moet je voor lief nemen, dat er haken en ogen aan kunnen zitten. Hoe goed je ook test als fabrikant, de gemiddelde gebruiker krijgt sowieso dingen voor elkaar waar je van je leven nog niet aan geacht hebt. Begin dit jaar kreeg m'n dreambox gezelschap van een Manhattan 5900 voor in de huiskamer en hoewel van de dream gezegd wordt, dat het een hobby doos is (klopt, en beter zijn ze er nog niet) stond ik met de Manhattan binnen 14 dagen met een 'dreemboot' probleem in Zoetermeer waar ik hem ook gekocht had. Dit verhaal zou zich tot begin april nog 3 keer (met min of meer gelijke problemen) herhalen. In alle gevallen ben ik perfect geholpen en met een gerepareerde (1*) of nieuwe - geheel geinstalleerde - machine weer terug naar huis. Dat heet nu service, want dat er aan mijn aankoop niets meer verdient is weet ik zeker! Rest mij nog te melden, dat de 5900 sinds begin april feilloos draait, nu nog een GOEDE kanaal editor en ik kan rustig verder aan de hobby met de dreambox (waar ik ook al niks over te klagen heb)

groet skippy 2

 

@bommeltje toevallig Dr. Ronald?

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/anoniem.gif" alt="" />

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt Skippy2. Onze zeer gewaardeerde vriend Dr. Bommel is ook af en toe hier te vinden. Een echte die-hard die volgens mij meer verstand heeft van satelliet als van Inperdante Astrologische Abstracte wetenschappen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

hey allemaal,

 

Ik heb over de service van manhattan/mijn dealer niks te klagen hoor, ze doen inderdaad allemaal d'r uiterste best om mij tevreden te stellen, en ik weet ook zeker dat ze aan deze ontvanger niks verdient hebben (ben begonnen met de 5800 maar omdat ik daar al probs mee had is ie kosteloos omgeruild voor een 5900 en daarna de 5900+, dit allemaal voor de aankoopprijs van de 5800).

 

Het is wel slordig dat in een 5900+ de software gezet wordt voor de gewone 5900, waardoor ik dus weer aan het programmeren moest.

 

dus OZZO en anderen: tuurlijk doen ze allemaal hun uiterste best, maar daar heb ik niks aan als ik gewoon een avondje tv wil kijken.

Ik ben ook wel een hobbyist dus weet er t een en ander van maar deze ontvangers worden ook verkocht aan de "gewone gebruiker" en juist voor die mensen is dit heel vervelend.

 

gegroet,

 

Maurice

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...