Ga naar inhoud

Gevraagd ; schotel plaatsen


Gast
 Delen

Aanbevolen berichten

Beste sat4all mede forumleden,

 

Ik ben een 100% groentje wat betreft de satellietmaterie. Ik heb sinds 2 weken een nokia9701s (irdeto) met 60 cm schotel en wil deze richten op Astra. Ik ben al een tijdje bezig om beeld te krijgen. Ben met een compas en satfinder aan de slag gegaan, maar het wil maar niet lukken.

 

Wie kan me helpen met het richten van de schotel?

(kanalen op de decoder reeds voorgeprogrammeerd).

 

Groet , Ruud

 

 

Wijk bij duurstede (Utrecht)

Link naar bericht
Delen op andere sites


Ik heb de ontvanger bij een kennis getest en daar had ik beeld, ik denk dus dat hij gepatched? is. Er zit ook een funcard in het slot.

 

Ruud

Link naar bericht
Delen op andere sites

Citaat:
Dat is geen Irdeto box maar een secadoos. Of heb je hem al gepatched zodat ie ook Irdeto kan?


Dat is niet echt een antwoord op zijn vraag hoor...


hok-ahin: ik ga je proberen te helpen! Je zegt dus zelf dat je er geen ballen van kent; we gaan het dus kinderlijk eenvoudig houden...

Ik ga er van uit dat je een offset schotel gebruikt, daarmee bedoel ik een schotel waarbij de arm met de LNB van onder hangt.
Ik ga er ook van uit dat je visuele controle hebt op een TV toestel of dat iemand je daar bij kan helpen en dat jullie mekaar gemakkelijk horen.

1) zet de ontvanger op een vrije zender, bvb BVN
2) haal die satfinder er van tussenuit en verbind de LNB rechtstreeks met de ontvanger
3) bepaal met het kompas waar het zuiden is en kijk even in de verte of je daar een mikpunt ziet die in die richting zit (schouw, boomtop, venster van ander huis, eender wat...) Nu heb je geen kopas meer nodig om de schotel naar het zuiden te laten kijken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" /> je richt hem immers op dat punt.
4) bepaal met het kompas waar ongeveer 25° oost zich bevind en ook daar tracht je "iets" te zien waarop je je kunt op richten.

Zorg er voor dat de schotel niet te slap aan de mast vastzit (zodat je hem toch nog kan draaien) en dat de elevatie bevestigingen ook niet te los zitten zodat hij niet telkens naar beneden knikt als je hem wat loslaat...

Richt de schotel naar het zuiden en als je hem van op de zijkant bekijkt maak je dat hij bijna loodrecht staat. Draai hem héél langzaam (héél langzaam wil dus wel degelijk zeggen: héél traag) naar links (naar de 25° toe), dus naar het 2de punt die je in de verte opgemerkt had.

Eens dat punt in zicht van de schotel, en nog altijd géén getier van jouw vrien(in) aan de TV <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />) knik je de schotel een klein beetje naar achteren en wederom langzaam naar het zuiden draaien... Nog niets? Wederom nog een klein beetje meer naar achteren en terug naar het 25° punt. Als je jouw kalmte bewaard en alles goed en langzaam uitvoerd MOET je op een bepaald ogenblik BVN ontvangen!
Door het feit dat je weet waar het zuiden (0°) en de 25° zitten hoef je de schotel alleen maar heen en weer tussen deze 2 punten te bewegen.

Dan is het alleen nog een kwestie om de Astra positie te "verfijnen" (dan eventueel de satfinder er terug tussen) tot je perfect signaal en beeld hebt en alles goed vastzetten.

Gerdy

Link naar bericht
Delen op andere sites

ik zou je best willen helpen maar dan moet je eerste vertelen waar je woont dan kan ik naar je toe kommen en schotel uitrichten voor je

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoera het werk!

Gisteren is er een kennis van een kennis met een of ander apparaat geweest en heeft de schotel in nog geen 5 minuten weten uit te richten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />. Alles werkt nu naar behoren. Ik wil iedereen bedanken voor hun hulp.

 

Ruud

(goed gereedschap is het halve werk)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.