Ga naar inhoud


Thanks


Gast

Aanbevolen berichten

M_Z,

 

Vandaag met de info op jouw site voor het eerst een 6072 via een seriele kabel gepatch voor een vriend van me. Fantastische uitleg!! en de firmware is top! Draait goed op L*xs*t sx fun 6in1.

 

Een aanbeveling: Deze wel heel belangrijke tekst die je als sticky message hebt vermeld hiet op sat4all staat niet op je eigen site. Ik zou hem erbij zetten, want het is exact de info die je mist als beginner om de eeprom file met FlashCvt te proggen.

 

Voor de iets gevorderden:

 

Heel erg vaak wordt er geschreven dat na het flashen van de nieuwe firmware de ontvanger alleen aangaat met het menu, oftewel dat er geen kanalenlijst in zit.

Eigenlijk wordt alle firmware steeds geleverd met kanalenlijst. Maar om die kanalenlijst ook werkend te krijgen moet je de ontvanger vertellen waar die kanalenlijst in het geheugen te vinden is, en daarom zit er vrijwel altijd bij een firmware file (2Mb groot) ook een eeprom file (2Kb groot). Die eeprom is dus van groot belang voor de goede werking van de firmware en moet direct in de ontvanger geprogrammeerd worden. Dit doe je dus in dezelfde sessie, eerst de firmware en dan direct erna de eeprom.

 

Je kunt dit doen met FlashCvt (seriëel), maar ook met de oslink programma's: Oslink v1.4 , Oslink v2.99a, Oslink v4.00c

 

Met FlashCvt is het belangrijk dat alle vinkjes aanstaan in de blokkenlijst, en dat de optie 'Leeg niet schrijven' uitgevinkt moet zijn! Met FlashCvt kun je via het 'Schrijf sat' scherm dus ook de eeprom programmeren. Je moet dus NIET de eeprom inladen in het eerste scherm met de knop 'Laden Bin' !!! Hier mag je alleen een firmware file of een flash512k.bin file inladen. En dan druk je op 'Schrijf Sat' en hier zie je de mogelijkheid van de 'Eeprom schrijven'.

 

 

Nogmaals top!

 

Gr. Sid <img src="/ubbthreads/images/graemlins/cool.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites


Bedankt voor je complimenten, we doen het graag voor iedereen!

 

En inderdaad een hele goede opmerking, de seriële uitlegpagina moest hoognodig hierop aangepast worden. Ik wilde dat al eerder doen, maar was dat eigenlijk weer een beetje vergeten. Ik heb de nodige aanpassingen nu verwerkt!

 

M_Z

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...