Ga naar inhoud


TS naar WAV


TVguy

Aanbevolen berichten

Natuurlijk kan je met de droomdoos ook diverse radiostations ontvangen. Fijn om naar te luisteren. Maar wat als je een op de schijf opgenomen radiostation naar een CD wil wegschrijven?? De diverse tools die hiervoor in aanmerking komen blijken goed te werken voor videostreams, maar geven "illegal stream" als het enkel op audio aankomt. Een korte test met een stream van 5 min krijg ik dus niet naar MPEG, laat staan WAV omgezet. Welke tools werken wel met audio en in welke volgorde zijn ze te gebruiken <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

ontvangers: Dreambox 7000 - Dreambox 8000 (openPLi)

schotels: 1m draaibaar - Visiosat G4+1:(19E/13E/1E/5E/5W) - 54cm:(10E) - 60cm:(23E/28E)

Link naar reactie
Delen op andere sites


Citaat:
tmpgenc is voor mpeg1 en mpeg2 wel prima.

 

Om naar Divx te konverteren kun je beter Gordianknot gebruiken of een handmatige methode die daar op lijkt. Je krijgt dan betere kontrole over eindresultaat en daardoor betere kwaliteit. Met name filters in Avisynth of Virtualdub zijn beter instelbaar dan vergelijkbare opties in tmpgenc.

 

Ik gebruik zelf ds.jar, dvd2avi, vfapi, dbpoweramp, wavemp3 en virtualdub om opnames om te zetten naar divx. Allemaal freeware en kwaliteit optimaal. Nadeel is dat het in het begin even wat wennen is

 

Op DVB 2 DivX Guide staat een goede uitleg van een methode die goed resultaat geeft. Enige wat ik zelf afwijkend doe is dat ik geluid niet via winamp omzet naar wav maar gelijk kodeer naar mp3 met dbpoweramp. Uitgangspunt bij deze uitleg is wel dat je de transportstream al naar een program stream omgezet hebt.

 

hoi kwam dit verhaaltje tegen en trok me toen toch de aandacht...

mischien kun je er eens naar kijken bij die site waar uitleg is

daar staat wel iets over wav <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

ik weet niet op het wat is maar het is het proberen waard <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

 

de link staan niet in de citaat maar wel hier:

 

DVB 2 DivX Guide

bij optie 2 staat wav.. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

post-3840-1318257805,4906_thumb.gif

AZbox ME 0,4 Tb en Dreambox 500HD met 1,5Tb + netwerk schijven

Popcorn Hour A-110 met 1 Tb Eminent 7071 met 500GB

Dreambox 500HD met 1,5Tb aan netwerk schijven

PS3- nick name JOSSIE-NL

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik gebruik inderdaad ook ds.jar. Hiermee zet ikde stream om naar mp3 (in het audio venster van ds.jar). Als je dan bij main demux gebruikt krijg je dus een m2v bestand en een audio bestand dat mp3 is. Nu kun je in Winamp met de diskwriter plugin (Winamp 2) je mp3 weer omzetten naar wav en heb je dus een wav bestand die je op cd kan zetten... De m2v kun je meteen verwijderen.

Suc6

1x Dreambox 7000 met externe harddisk

1x Dreambox 500

1x AZBox Premium HD

Draaibare schotel met Maximum Twin 0,3 db LNB

Gentoo Linux Server en nog andere computer zooi

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de info, so far. Ik ben er nog niet helemaal uit. De "Gordian Knot" handleiding is zeer handig. Helaas is er nergens sprake van een "ts-file". Als ik de handleiding volg vertrekt men, alweer, van een videofile in het mpeg formaat. Tenzij ik ergens iets over het hoofd zie. Rest alleen nog de ds.jar. Die had ik al gevonden, maar ik zag wat op tegen de hele JAVA installatie. Probleem is de JAVA engine. Heb JAVA2 runtime environment geinstalleerd. De JAVAW.EXE waarvan sprake staat inderdaad in één van de mappen. Hoe je dit echter moet gebruiken is wellicht één van de best bewaarde geheimen, want op het hele net kan ik nergens een beschrijving vinden hoe, in dit geval, ds.jar met JAVAW.EXE precies wordt opgestart. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Alles op een rij. Ik heb de ds_v062 en de java2 runtime environment versie 1.3.1.08 voor windows. Hoe knoop ik beiden nu aan mekaar om dan een werkend programma te krijgen?

ontvangers: Dreambox 7000 - Dreambox 8000 (openPLi)

schotels: 1m draaibaar - Visiosat G4+1:(19E/13E/1E/5E/5W) - 54cm:(10E) - 60cm:(23E/28E)

Link naar reactie
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" /> Hehe... er is enige vooruitgang merkbaar. ds.jar blijkt inderdaad het juiste programma te zijn. Ik heb een mpa file uit de ts file gekregen. Mediaplayer weigert helaas er ook maar iets van weer te geven, maar er zijn nog andere audioprogramma's om dit te proberen en om te zetten.

 

ds.jar opstarten lukt alleen maar met de cmd optie. Dus eerste cmd UITVOEREN, naar de ds.jar directory gaan en daar dan JAVAW -JAR DS.JAR achteraan. Alle andere mogelijkheden, zoals snelkoppeling of deze file openen met en dan JAVAW als programma kiezen geven een: "Could not find the main class. Program will exit!" foutmelding van de Java Virtual Machine Launcher. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

 

Hoop dat er nu ook werkelijk geluid komt uit die mpa-file. Ik sta in elk geval weer iets verder. Fijne site overigens Snopper. Wist niet dat je ook files uit een TOPFIELD kon toveren.

 

ontvangers: Dreambox 7000 - Dreambox 8000 (openPLi)

schotels: 1m draaibaar - Visiosat G4+1:(19E/13E/1E/5E/5W) - 54cm:(10E) - 60cm:(23E/28E)

Link naar reactie
Delen op andere sites

...en ook de snelkoppeling doet het nu. Heb intussen ook Audioconverter gevonden om de mp2 naar wav om te zetten. Je zou je beginnen afvragen waarom het (nog) niet mogelijk is om audiostreams meteen in mp3 op de HD op te nemen met de Droomdoos. Maakt het een stuk makkelijker.

In elk geval het werkt. Hier heb ik iets aan. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Bedankt voor de uitleg iedereen.

ontvangers: Dreambox 7000 - Dreambox 8000 (openPLi)

schotels: 1m draaibaar - Visiosat G4+1:(19E/13E/1E/5E/5W) - 54cm:(10E) - 60cm:(23E/28E)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...