Ga naar inhoud


[Pioneer] Kneus van de week


woodytwo

Aanbevolen berichten

Een goedenavond allemaal,

 

Ik wilde me op deze mooie zomeravond (het schijnt erg warm in Nederland te zijn) even nomineren vanuit Lanzarote (waar de het weer ook niet verkeerd is ) voor de grote Sat4all kneus van de week verkiezing.

 

Waarom dan dan wel ??? Nou om het simpele feit dat deze ontzettende eikel, al tikkend op zijn glibberende toetsenbord vanwege de vele liters onophoudend uit zijn voorhoofd stromend zoutvocht, aan jullie allen moet mededelen, dat hij een perfectwerkende BCT1410 naar de galamiesen heeft geholpen, omdat meneer het apparaat zo nodig moest updaten met een zogenaamd patch schakelaartje

aan de achterkant van zijn deco .

 

wat is er fout gegaan dan ?

 

nou in plaats van een subtiel 6 mm.schakelaartje wilde ik het "Goed" aanpakken en er een DEGELIJKE schakelaar in zetten, wat tot resultaat had dat meneer met zijn 14 mm. boor, aangedreven door een HILTI TE-5 na het onstaan van het noodzakelijke gaatje dwars door zijn voeding is gemaaid. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

 

Toen na het roeren tussen de toch wel delicate halfgeleiders de spreekwoordelijk Olifand uit de porselijn kast vertrokken was bleek er een "spoeltje" op half negen te hangen.

 

Jongens Please Help wat is dit voor een ding , wat doet het en hoe (waarvoor) vervang je hem, hoe repareer je het??????

 

Alvast bedankt voor evt. reacties (lachen mag ook , schiet ik alleen weinig mee op)

 

GrtZ. Woody

Link naar reactie
Delen op andere sites


@woodytwo,

 

Misschien kunnen foto's het een en ander verduidelijken.

 

 

Met vriendelijke groeten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

 

sattaz

 

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Met het programma "infranview" (freeware) maak je een JPeg kleiner o.a. door het aantal kleuren te verminderen.

Wat betreft het spoeltje: kan ontstoring zijn, maar als het een Geschakelde Voeding is, dan is het essentieel.

DM 800 HD, Enigma2, OpenPli, 2*Pioneer DBR-S110 NL, 2 wokken 1*HtH.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
Een goedenavond allemaal,

Ik wilde me op deze mooie zomeravond (het schijnt erg warm in Nederland te zijn) even nomineren vanuit Lanzarote (waar de het weer ook niet verkeerd is ) voor de grote Sat4all kneus van de week verkiezing.


Bij deze ben je wat mij betreft verkozen ! <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />

Zal niet vragen waarom je in godsnaam zo'n onwijze boor gebruikt, en al helemaal niet met een hilti eraanvast. ( of heb je dit alleen maar gedaan om het spoeltje aan te wijzen <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />).

effe zonder dollen ik zou zelf even de voedingsprint loshalen en kijken of je wat van het spoeltje kan aflezen ( probeer dit altijd voordat je het lossoldeerd helaas uit eigen ervaring) zo nee probeer te achterhalen wat voor spoeltje het zou moeten zijn. desnoods neem je de print mee naar zo'n hobby zaak meestal kunnen ze dan wel vertellen wat het is of wat er voor in de plaats kan.

Zodar je het onderdeel in huis hebt soldeer je de oude effe los en de nieuwe soldeer je op zijn plek. Nu maar hopen dat je verder niks gesloopt hebt !
Maar het lijkt me geen onmogelijk project daar je alleen de voeding wat beschadigd hebt. En het lijkt me beter om dat schakelelaartje uit je hoofd te zetten, mocht het toevallig omgezet worden kan je de kanalaen lijst er ook weer in knallen. Een aangezien mijn katten de tuner altijd een lekker voorverwarmde slaapplaats vinden !
Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien zou het nog kunnen dat de zekering eruit ligt, ervan uitgaande dat de deco niet aangesloten was ( maar ja als ik de boor nog een bekijk weet ik het niet zeker <img src="/ubbthreads/images/graemlins/grin.gif" alt="" />) misschien heb je massa met iets anders wat zich heeft ontladen sluiting gemaakt. Maar de code van het spoeltje zegt mij niks heb ik ook geen verstand van misschien van een andere knutselaar op het board ?

 

Weet je zeker dat je voor de rest niet iets gesloopt hebt misschien printbaantje ? Ik kan het niet voor je nakijken mijn pioneer staat niet hier dus ik kan je even niet helpen!

 

suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Volgens mij kan de achterkant van je deco los van de rest gehaald worden. Ik heb zelf ook een schakelaartje gemaakt maar heb de achterkant van de deco kunnen halen en dat werkt even wat fijner <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" /> Maar dat is weer achteraf gel*l en daar help ik je nu niet echt mee <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> Ik heb ook geen verstand van de spoeltjes in je deco. Ik geloof dat er een hele tijd geleden door Wim een topic geopend was waar hij om tekeningen vroeg van de printlayout. Misschien dat hij wat voor je heeft.

 

Groeten Harry

Link naar reactie
Delen op andere sites

Klopt Harry,

 

Ik weet dat Wim een serviceschema heeft van zijn deco. Dit is alleen wel een 110. Maar misschien is het voeding gedeelte van de 14xx en de 15xx modellen identiek.

 

@woodytwo

 

Ik zou hem eens een PM sturen. Misschien dat je er verder mee komt.

 

Groeten Sander

Octagon SF 1018 HD - V1.11.70 - CD/TVV/SRG - Wavefrontier T55 W 5/1 - 5/9/10/13/16/19/23/28 O
Octagon SF 1008 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Rebox RE 9000 HD - V1.11.70 - CD/TVV Archsat 19/23 O

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Woody,

 

Misschien kan je bij de Pioner service dienst het schema van jouw decoder bestellen en ook het defecte spoeltje. Het is bij mij ruim een jaar geleden wel gelukt om het schema van de DBR-S110NL te bestellen; uitteraard tegen betaling.

Ik heb het schema ingescand en als je interesse hebt wil ik je het wel tegen een lage vergoeding opsturen; ik denk nl dat het power-board voor alle modellen hetzelfde is.

Als je interesse hebt stuur dan even een PM met je emailadres dan vermeld ik daarin hoe de bestelling gedaan kan worden.

Suc6

 

Wim

Link naar reactie
Delen op andere sites

Denk inderdaad dat de voeding niet veel zal verschillen, maar ik heb zelf alleen de 200 van binnen gezien. Misschien dat je dit op een info site over het patchen misschien al kan achterhalen.

 

De moederborden zijn misschien verschillend maar de voeding lijkt me hetzelfde op misschien wat kleine verbeteringen na!

 

Suc6

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...