Ga naar inhoud


mpeg2 naar svcd??????


Aanbevolen berichten


Ik brand dit gewoon met NERO ..

 

Is geheel gemakkelijk gebruik anders de wizard en dan kan je alles zo aan klikken..

 

suc6 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

M.vr.gr Peter - de NL1PDV
VU+ Solo 2 - PLI 4.0 - Oscam
uit de Friesche Havenstad Harns
Triax 80 cm 19.2 - 23.5

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja met nero is het te doen natuurlijk.

Maar ik denk dat het om het knippen van de film gaat.

De meeste mpeg formaat films zijn iets van 4Gig.

 

Want als je dat file in nero plakt is ie te groot, dus je krijgt een fout melding bij nero van "insufficient disk space"

 

gr.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Tja is allemaal mogelijk, maar erg snel zal het niet zijn, wat ik zelf doe bij het norm vertalen zoals dat genoemd wordt, is doormiddel van een duur videobewerkings programma eerst de vertaling in de norm te maken en dan rechtstreeks met nero op een svcd. Zal dit ff nader uitleggen;

Ten eerste capture ik het video/audio als ik het alleen op svcd wil hebben gewoon realtime in svcd formaat, ok dit zullen meesten van jullie niet kunnen aangezien je hiervoor een redelijk goed/duur videobewerkingskaartje voor nodig hebt, maar ok dit laat ik dus even achterwegen, wat je anders kan doen, dan ga ik er van uit dat je mpeg bestanden al op je harddisk staan is doormiddel van een programma als Avid Xpress of Avid Mediacomposer de normvertaling laten maken, dis inprinciepe de snelste manier (een programma als Adobe Premiere met de juiste plugins kan dit ook maar is al een stuk trager!!!) wat je ook kan doen is wel een duurdere oplossing maar als je het veel gebruikt toch wel de moeite waard denk ik...

Koop een dure realtime video edit kaart, iets als een matrox RT2500 of beter de Matrox X100 dis de kaart die ik zelf ook heb, het mooie hieraan is is dat ie normvertalingen bijna realtime kan doen, dus je captured het audio/video in bijvoorbeeld mpeg2 (dis erg onhandelbaar met zijn 30MB per seconde) maarja je hebt het nu dus in mpeg2 in je pc staan, vervolgens kan je tegen een programma als Avid zeggen dat ie de norm moet gaan vertalen naar Svcd norm, nu komt het dit kan ie bijna realtime doen, oftewel het komt er op neer dat ie voor een vertaling van een film van 2 uur naar svcd zo'n 10 minuten bezig is, dan heb je het bestand in een formaat wat compatible is met svcd en dit kan je dan weer rechtstreeks branden met een programma als nero of iets dergelijks!!! Heb dit nu zelf een aantal keer gedaan en gaat echt als een beest... Maare er even van uitgaand dat je het video en audio alleen maar in svcd wil hebben en het niet nodig is om dit eerst in mpeg2 in je pc te hebben dan kan je er voor kiezen om dit meteen in svcd op te nemen en dan hoef je de normvertaling helemaal niet te maken, dit scheelt je ook nog is 80 Gigabyte aan schijfruimte!!! dis echt de snelste manier geloof ik!!! het andere voordeel is is dat je er ook nog allemaal leuke dingen aan toe kan voegen als titels, maar ook in stukken knippen, chroma/alpha key kan toevoegen enz.... (je zou zelfs ondertitels aan toe kunnen voegen, maar als je de titels nog niet hebt enne je moet het eerst zelf gaan vertalen dan schiet dat niet echt op natuurlijk, maar als je de titels hebt liggen is het een fluitje van een cent!!!)

 

Duz.. mijn advies als je het vaker wilt gaan doen, geef wat geld uit voor goede apparatuur en kijk of je ergens een cd-tje met Avid Xpress of Avid Mediacomposer kan krijgen dan zit je helemaal goed!!! Overigens als je zo'n Matrox RT2500, X10 of X100 koopt wordt er standaard Adobe Premiere en benodigde plugins om dit te doen bijgeleverd!!!

Dus dan heb je Avid nog niet eens nodig, maarja dis wel trager dan Avid, maar ok als je een cd-tje kan krijgen met Avid is dat natuurlijk helemaal mooi, kopen van zo'n programma is geen optie aangezien het een bedrag kost van meer dan 6 getallen voor de komma!!!! Tja en als je het maar voor een paar filmpjes gebruikt gewoon op de boven genoemde manieren doen, doormiddel van software matige compressies!!!

Succes

 

Greetz

Digi Beta

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
hoi
heb een vraag wie o wie kan mij vertellen hoe of met welke prog dat ik mijn mpeg 2 filmpjes op svcd of cd kan zetten.
en gemakkelijkst natuurlijk
ik hoop dat jullie me kunnen vertellen hoe en wat ???
wie o wie ????? <img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Je kan je mpeg2 direct op een svcd branden, je krijg dan wel een melding dat je mpg2 niet voldoet aan de svcd norm maar dat maakt niks uit. (Het heet dan Xsvcd)
Zo lang die het op je dvd speler het doet is het allemaal goed.

Als je persee een svcd wilt dan moet je hem opnieuw laten compiemeren door een mpg encoder.
Ik raad je de mainconcept mpg encoder.
Die is harstikke snel <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smile.gif" alt="" />.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...