Ga naar inhoud

Xtreme: USALS werkt niet in timer-modus?


Gast
 Delen

Aanbevolen berichten

Ik heb een Xtreme PVR met (sinds kort) Arnion soft, een vaste en een draaiende schotel (sinds dit weekend met een 12V switch ertussen). De vaste voor Astra, de draaibare voor de rest.

Zappen tussen laten we zeggen Sirius en Thor gaat prima, maar als ik 'm via de timer aanzet dan wordt er niks gedraaid. Pas als ik, als 'ie al aan staat, naar het antennemenu ga, gaat ineens de rotor draaien...

 

Iemand enig idee? Of moet ik toch maar weer terug naar de Xtreem soft...

 

Wat misschien nog een rol kan spelen is dat er op het moment geen harddisk in zit.

Link naar bericht
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Alle sats behalve Astra staan op USALS en 12V, Astra had ik op "geen DiSEqC" en 0V. Daar DiSEqC-A van maken helpt niet.

 

Het probleem lijkt nog iets generieker (geworden) te zijn: ook bij het gewoon zappen draait de motor regelmatig niet; pas als ik naar het antenne-menu ga begint e.e.a. te draaien.

 

Zou het kunnen dat het USALS-commando verminkt wordt doordat het 12V relais schakeltijd nodig heeft? (Dat ga ik morgen testen: ik zet Astra op 12V en de rest op 0V).

Hoe werkt USALS precies: is dat een continue stroom van DiSEqC-data totdat de positie bereitk is, of is het een eenmalig GotoX verzoek?

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik was eergisteren ook aan het stoeien geweest met USALS. USALS-instellingen ingevoerd (6.6E, 53,2N). Zet ik in antenne-instellingen een satelliet op USALS (stond op motor en gericht) gaat ie toch een klein stukje draaien. Terwijl 6.6E toch mijn positie is. Na wat gefreubel lijkt het goed te gaan als ik ipv. 6,6E 5,4E neerzet. Motor gaat niet meer draaien als ik van motor naar USALS ga en omgekeerd. Echter ik kwam gisteren thuis en de radio stond aan op een FTA-kanaal (vanwege hikken / freeze op gecodeerde kanalen) en hoorde ik het geluid steeds wegvallen en terugkomen (ook leuk voor de parkieten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />) . Signaalsterkte/kwaliteit blijft overigens wel continu. Teruggezet op motor (althans voor de Astra in 1e instantie).

Ga later weer eens hier naar kijken. Eerst het freeze-probleem (laten) verhelpen en een funkaart aan de praat krijgen. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />

Mvg, Dick

 

-- Dreamobox 7000s (80GB) / Multytenne en een inactieve vaste opstelling voor Astra1 en een aantal ontvangers die weg mogen/kunnen ;-)

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.