Ga naar inhoud


s*m kaart --> s*lv*rc*rd


Gast

Aanbevolen berichten

hi,

ik heb uit pure verveling deze topics eens gelezen.

ik heb hier enkele vraagjes,die niet de bedoeling hebben bedrijven en of dit board en medewerkers schade te berokkennen.als dit bericht niet kan verwijder het dan maar.ik wil enkel een paar vraagjes stellen zonder de illigaliteit in te gaan,want ik leef liever in vrijheid.

nu on toppic.

ik las dat het mogelijk zou zijn verschillende S*M kaarten van diverse providers op een d*9 kaart zetten.

in de veronderstelling dat het mogelijk zou zijn,wat zou er bij de centrale,computers enz enz gebeuren mocht je per ongeluk 2X dezelfde kaart aanschakkelen dus de originele en de copy?Is er eventueel een check of eenzelfde kaart zich meerdere malen aanmeld?Ik heb gehoord dat er nogal veel informatie wordt verstuurd tussen sim kaart en centrale vooraleer deze toegang tot het netwerk verschaft.ik heb nog gehoord van b*s* dat er met verschillenden gecodeerde sleutels key's wordt gewerkt,en dat er met die verschillende key's algoritmische bewerkingen worden gedaan en dat de centrale het antwoord weet.als de centrale het juiste antwoord krijgt,meld deze zich aan op het netwerk.indien niet,krijg je een foutmelding.volgens bovenstaande netwerkoperator werkten ze in het begin met één security key,maar dat ze nu werken met 3 security key's,en dat het zeer moeillijk is deze te backupen.

Wie meer legale informatie weet,mag dit zeggen.indien dit niet mag,delete het maar.

Volgens mij kan je narigheid krijgen mochten ze ontdekken dat je een backup neemt van hun kaartje <img src="/ubbthreads/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

en mocht je ze toch alletwee kunnen aanmelden,dan vraag ik mij af wat er zou gebeuren als je het oproepnummer belt en die bevinden zich in Verschillende zendmasten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" /> <img src="/ubbthreads/images/graemlins/loldev.gif" alt="" />

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...

Een SIM-kaart clonen kan alleen als de SIM-kaart volgens het (oude) COMP128V1 werkt. Dit is een oude codeertechniek die door KPN en Libertel/Vodafone al sinds 1999 niet meer gebruikt wordt. Zij gebruiken nu het nog steeds niet gekraakte COMP128V2 algoritme. Door Ben, Telfort en Dutchtone werd deze techniek nog wel gebruikt voordat deze van naam wisselden. Ook Mobistar gebruikt deze oude techniek nog.

Met speciale software en een mastera/Phoenix kaartlezer kan je de IMSI en KI uitlezen en op een silver of greencard zetten. In principe wordt de SIM-kaart gekloond, dus de provider kan niet zien of jij met een gekloonde sim-kaart werkt. Als jij probeert een verbinding te leggen dan stuurt de SIM-kaart de IMSI naar de mast, vervolgens krijg je een bevestiging terug van de mast (een speciale code)en die moet matchen met jouw KI. Dan kan je bellen. Het is dus een fabeltje dat je door middel van een SMSje te sturen of te bellen iemand anders je KI uit kan lezen. De KI staat op je SIM-kaart en die wordt niet naar de mast gestuurd. Ook het IMEI-nummer van je GSM wordt meegestuurd!

 

Je kan met een gekloonde kaart en een originele kaart gewoon rommelen (samen aanmelden, samen proberen te bellen enz.) De provider komt hier niet achter. Er wordt niet gelogd hoe vaak er geprobeerd wordt van verschillende telefoons verbinding te maken.

Het werkt alleen niet. De SIM die als laatste is aangemeld of een lokatieupdate heeft uitgevoerd is bereikbaar. Als je met de andere SIM gaat bellen kan dit gewoon, maar dan is de andere natuurlijk niet bereikbaar. De SIM die als laatste "gezonden" heeft met de mast werkt. Dit verhaal gaat niet op als je 2 identieke GSM's hebt met dezelfde IMEI-nummers. Dan moet je wel uitkijken want dit is strafbaar...

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 

Groeten Jeffrey

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...