Ga naar inhoud


Afstandsbediening


Gast

Aanbevolen berichten

Heb zo'n Sony remote commander, Dreambox signalen van de afstandsbediening zijn niet over te zetten en ook niet aan te leren. Ook op die One4All zitten de codes niet (je moet hem opsturen dan laden ze de codes). Heeft iemand een idee hoe ik die remote commander de Dreambox kan laten opereren?

Link naar reactie
Delen op andere sites


De dreambox maakt geen gebruik van het gebruikelijke RC5 of RC6 protocol, maar gebruikt een UEI eigen protocol dat niet door universele ab's ingeleerd kan worden. Alleen een Philips pronto of een Marantz kan deze codes lezen omdat die gewoon het hele infrarood signaal "opnemen".

Als fabrikanten besluiten in nieuwe universele ab's het UEI XMP protocol op te nemen, zal het wel gaan werken. Dit is gewoon weer een concurentiestrijd over protocollen. Dat zie je nu ook weer bij de DVD standaard. Treurig, maar waar.

 

Tox.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een PDA hebt, dan geeft dat ook mogelijkheden. Ik heb zo'n ding met pocket pc 2003 erop. De software die je nodig hebt heet [color:"blue"] pdawin [/color] . Deze emuleert een Pronto pro.

 

Er bestaan honderden ccf files (configuratie files met RF codes, instellingen en plaatjes) waaronder één voor de Dreambox.

Het is erg makkelijk, om met één druk op de knop de tv aan te zetten, de Dreambox en de versterker én op de juiste input en vervolgens ook nog het licht te dimmen enz.

 

Er bestaan zelfs ccf's om in het speciale service menu van Philips TV's te komen (alleen zonder bijbehorende service manual heb je hier niet zoveel aan).

Het nadeel van een PDA is natuurlijk, dat het bereik van de IR niet zo groot is (hangt van het type PDA af). Hier zijn echter weer andere oplossingen voor, zoals cf ir extender kaarten.

 

Voor meer info zie hier

 

Groeten Twel12.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:
De dreambox maakt geen gebruik van het gebruikelijke RC5 of RC6 protocol, maar gebruikt een UEI eigen protocol.....


Is dat de reden dat ik mij zo mateloos moet irriteren aan de slechte werking van dat ding? Die hele Dreambox is best een leuk apparaat. Maar die shit remote verpest de hele beleving.

Ik heb zowel een Dreambox uit de eerste lichting (met blauw display) en een nieuw (nog geen maand oud) model. Van beide boxen werken de AB’s volkomen k*t. Ik heb natuurlijk alle image’s uitgeprobeerd die ik kon vinden vanuit het hobby perspectief. Maar ben er van overtuigd dat de slechte en onvoorspelbare reacties op de remote commando’s daar niets mee te maken heeft.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb mijn DB op zolder staan en bedien de dreambox beneden via een powermid-piramide, die van de Dreambox en Force (zelfe als dreambox)werken als beste <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" /> en de rest: humax, @sat, pioneer moet je allemaal goed richten <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpdown.gif" alt="" />

Sjaak

Link naar reactie
Delen op andere sites

@##@$#@# remote ???????

 

mijn philips pronto pro van 999,- euro (nee er niet voor betaald , zo gek ben ik nou ook weer niet <img src="/ubbthreads/images/graemlins/smirk.gif" alt="" />)

 

staat bijna full time op z'n lader , ik vind het een super ab .

werkt goed , ligt goed in de hand , zapt goed,

 

klasse one4all (de maker van de ab)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

OK ik wou eerst niet reageren op al die leuke berichten waar alles behalve een antwoord gegeven wordt op de vraag (tja, wat verwacht je op een board met Dreambox die hards hé <img src="/ubbthreads/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> ) Maar dat het de beste AB op de wereld is weten we nu wel.

 

To the point.

De remote unit reageert meteen na een toets aanslag.

Het bereik is uitstekend (mag ook wel als de diode zo ver uit de behuizing steekt...)

 

Het probleem.

De reactie van de ontvanger is onvoorspelbaar. Voorbeeld: Wil je het geluid harder zetten zapt hij naar kanaal 1. Wil je een kanaal omhoog zappen krijg je teletekst enz enz.

Volgens de verkoper “een bekend probleem”...”waar ze bij Dream aan werken”. Tja, hij is verkoper, dus het zal wel zo zijn... En daarom stel ik het hier aan de kaak <img src="/ubbthreads/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

 

De oplossing?

Heb van iemand het advies gekregen een erease file in de box te blazen alvorens een image te branden. Dat lijkt een positief effect te hebben op die van mij tot nu toe. Heb de nummertjes al bijna van de knopjes gedrukt zonder één mishap.

 

(Het lipsync probleem wordt er niet door opgelost....)

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Werk je toevallig met een Powermid XL AB verlenger, met hierbij een losse IR kabel naar de Power mid???

 

Ik had dit probleem namelijk ook, beneden werkte die perfect. Via de Powermid met een IR kabel werkte het heel raar. Nu heb ik de IR kabel anders geplaatst en het probleem is weg. Je verwacht dat de IR ontvanger links van de display zit, dit is echter niet zo.

 

Succes

een sat groet van

 

Hobby Robby

Link naar reactie
Delen op andere sites

Verhaal klopt wel zo'n beetje, heb zelf in het begin ook problemen gehad met de ab dat ie rare dingen deed zoals bij volume omhoog kanaal 1, of 0 endan5, maar heb er eigenlijk de laatste 10 images geen last meer van gehad, dus volgens mij was dit een probleem in de begin images, want de laatste 3 maanden heb i hier geen last meer van gehad.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb de Ronlad img van 16/08/03 en heb het zelfde probleem dat de box ineens naar nr.5 zapt bij het indrukken van de volume of de dream toets. Ik zit rechtsreeks te zappen over een afstand van +- 5 meter. Heb in het ab config munu de repeat snelheid aangepast maar dat lijkt niet echt te helpen. Wel erg vervelend als je niet snel genoeg op de lame toets drukt en op de hispa sat zit en de schotel weer terug draaid naar de astra.

DM-7020-Vu Duo- Dm 800 --Iphone4 Jailbreak

Link naar reactie
Delen op andere sites

Citaat:


Ik had dit probleem namelijk ook, beneden werkte die perfect. Via de Powermid met een IR kabel werkte het heel raar. Nu heb ik de IR kabel anders geplaatst en het probleem is weg. Je verwacht dat de IR ontvanger links van de display zit, dit is echter niet zo.


?? Ik heb de gebruiksaanwijzing er even bij gepakt, maar daar staat de Send en Receive diode´s toch echt links van ´t display. De problemen bij mij zijn volgens mij ontstaan na de nieuwe Ronald img. van 16/08/03. Hiervoor had ik er totaal geen last van. Ik heb ook (Op last van mijn vrouw) powermids, en mijn droomdoos in de kast..........(zal ik ´t es andersom proberen)

Bas
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik dacht dat het aan mij lag, maar heb ook in de laatste Ronaldd nu deze problemen. In de vorige images helemaal geen probleem. Had gisteravond dat ik via de blauwe toets vooruit aan het spoelen was, en plots werd dit commando omgezet in het uitvoeren van de rechtse pijl. Zat in 1 keer 5 films verder. Zat vlak voor de box, dus misschien wordt hij nu overstuurd?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuwe account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...