Ga naar inhoud

FSIRCI 5400 schakeltijd


gsm
 Delen

Aanbevolen berichten

Wie kan mij vertellen of het mogelijk is om de schakeltijd van mijn ontvanger te verbeteren ?

Het duurt nu echt lang als ik naar een ander kanaal switch voordat ik beeld krijg. Een minuut of meer is geen uitzondering. Bij het opstarten duurt het wel enkele minuten. Dat is niet leuk meer.

Zijn er meer mensen die daar last van hebben of hadden ?

En is daar iets aan te doen ?

Link naar bericht
Delen op andere sites


Toch een kwestie van de laatste software er even inzetten. Ik kan me niet voorstellen dat alle andere gebruikers van de FSIRCI5400 daar ook zitten te zappen met een minuut wachttijd.

Goeie firmware en een goed kaartje (probeer eens een andere 'maker') zou in ieder geval moeten schelen. Weet niet exact wat de schakeltijden zijn van de machines, maar meer dan een paar seconden zou het niet moeten duren.

 

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

probeer je cam eens te wisselen ben vandaag met 5400 aan het stoeien geweest slot a ging snel dus interne irdeto uitgesckeld.

slot b schakelen koffie zetten inschenken en opdrinken tijd voldoende.

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

regards bommeltje

[color:"bleu"]to do is to be,to be is to do,dobedobedoo[/color]

[color:"red"]triple dragon incl skyworld[/color]

smart msp 01/dreambox7000s/manhattan550 blindsearch/dreambox 500c/dreambox 7020

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb het advies overgenomen en de cam in slot A gedaan en geen irdeto kaart er in dus alleen de smartkaart van C+.

Het werkt tot op heden goed. Schakeltijd is nu perfekt.

Alleen bij het opstarten wil het nog wel eens wat langer duren maar als, denk ik, de kaart is herkend dan gaat het verder goed. Bedankt voor het advies. <img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Link naar bericht
Delen op andere sites

Een verschil bij jou en mij is dat ik SECA-embedded heb en een losse Irdeto 1.06 heb. Als ik de Irdeto in slot A stop is het nog steeds een drama, ik zal eens kijken of het helpt als ik de C+ kaart uit de embedded slot haal.

Link naar bericht
Delen op andere sites

het probleem licht in de firmware ik heb alle firms geprobeerd van 3.13al7bar tot de 3.21 en ook de orginele firm tot 3.13 wat blijkt dat 3.21al7bar een oude versie is en wel een 3.19 de lagere albars de 3.13 t/m 3.15 werken niet met seca 2.

Dus de 3.17al7bar er in geladen en promt het werkt weer de schakel tijd is sneller en de seca2 (embedded aston 1.05) werkt ook perfect dus overstappen naar 3.17AL7BAR en het probleem is verdwenen.

getest op een fsirci 5400 en een fsci 9800 <img src="/ubbthreads/images/graemlins/lezen.gif" alt="" />

Link naar bericht
Delen op andere sites

heb het probleem van de trage schakeltijden niet meer...

hoe het kan mag joost weten, maar nu werkt de interne cam perfect...

euro irdeto met onze vriend bori.....werkt als een nieuwe schakeltijden van een seconde zowel op c+ en beta

 

versie 2.197allbar

 

grtx Afterburner

Link naar bericht
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/frown.gif" alt="" />Ik heb de laatste update gedownload en door een handelaar er laten in zetten maar sindsdien doet hij het totaal niet meer. Bij navraag werd mij verteld dat ik gewoon weer moet upgraden en dan zal hij het wel weer gaan doen. Jammer, nee.

De ontvanger gaat bij aanzetten direkt door naar het kanaal waar die op stond (6) en daar blijft die op staan. Ook uit zetten gaat niet meer.

Ik heb een nulmodem kabel gehaald en wilde zelf gaan upgraden maar hij blijft de upgrade error aangeven en het lukt dus niet. Dit is ook met de laatste software.

Wie heeft dat ook al eens mee gemaakt en wat kan ik er nog aan doen ?

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/loep.gif" alt="" />

Link naar bericht
Delen op andere sites

als ik me niet vergis, geeft ie allerlei rare tekens en stop met de upgrade.

dit probleem heb ik ook al eens gehad, het schijnt dat de firmware in een loop blijft staan...

door veelvuldig proberen te connecten moet het lukken..ben er zelf ook al enkelen uurtjes mee zoet geweest.

 

maar als het echt niet lukt , zou ik toch echt terug gaan , naar de gene wie hem heeft behandeld.

scheelt je namelijk een hoop ergenis!!!

 

 

regards

Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Afterbuner

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/biggthumpup.gif" alt="" />

Ik heb het nu zover dat ik in de ontvanger ben.

Ik heb het programma opgestart en toen ik ready zag heb ik de ontvanger aangedaan.

Hij zag dat meteen en kreeg de volgende berichten :

found all files

start pol ok

ocr = Qx24BF341E

bootblok version = 2.0

flash memory manufacture ID : 0x0001

flash memory device id : 0x2249

flash memory model : amd am29lv16obb

 

change bautrate 57600 -> 115200

block size = 51200

blok timeout = 13332

erase flash

 

download host

 

ocr = 0x70c8b2fb, blk = 25, len = 51200 :

 

 

Dat is alles en verder gebeurd er niets

Bij het aandoen van de ontvanger zie ik in het display 8888

Even later veranderd dat in 1000

Even zag ik de 1 knipperen maar er gebeurd niets.

 

Hij staat zo al een half uur en ik denk dat dit niet goed is.

 

Heb jij nog enig idee ????

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

Link naar bericht
Delen op andere sites

blijven proberen dat deed hij bij mij ook, de flashrom in de tuner staat in een loop, en erazed heb waarschijnlijk niet goed..

Probeer deze bewerking een paar maal op te starten, zodat hij echt erased.

En je zult zien dat hij werkt..

Het maakt niet uit als hij cde flashwrite niet afmaakt..

er zit een bootblok in het susteem die er voor zorgt dat je hem mag upgraden , dus afbreken tijdens het upgraden maakt niks uit..daar kan hij tegen!!!

 

probeer het nog maar een keer...

je kunt hem gewoon stoppen door de lichtnetstekker eruit te halen!!!

het programma opnieuw opstarten en de stekker er weer indrukken..

Je kabel is in ieder geval goed anders geeft hij helemaal niks weer namelijk...

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

<img src="/ubbthreads/images/graemlins/laugh.gif" alt="" />

Na enkele uren van proberen en afwachten is het me gelukt.

Mijn ontvanger doet het weer en nog wat, ik heb versie 3.14al7bar er in gezet en GRANDIOOS.

Bedankt Afterburner voor het advies.

Alles werkt met officiele Smartkaart van C+ en dat is een SECA2 kaart. Schakelen in notime. Nog nooit zo snel gehad.

Goed dat is de lof maar een domper is de Irdeto. Deze wil niet opkomen. Misschien toch een latere versie er in zetten ? ik heb gehoord dat 3.21 een oudere versie is (3.19).

De versie die goed zou werken is 3.17 maar waar kan ik die downloaden en is dat de beste versie ?

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Ik heb de meeste versies al gedownload.

Ik heb nu 3.09 - 3.13 - 3.14 - 3.17 - 3.18 - 3.19 - 3.20 en 3.21

Welke is uit ervaring de beste ?

Goed schakelend en voor seca2 en irdeto ?

In mijn 2e fortec zit 3.21 maar die is langzamer maar daar doet irdeto het wel.

 

Link naar bericht
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.
Opgelet: Je bericht zal moeten worden goedgekeurd door een moderator alvorens het zichtbaar zal worden.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Delen

  • Wie is er online   0 leden

    • Er zijn geen geregistreerde gebruikers deze pagina aan het bekijken
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Lees alvorens je verder gaat onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid. We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.